mirek 1969 1334 #9426 Napisano 25 Maja 2022 7 godzin temu, Mr_X napisał(-a): Szkoda mi na codzień lepszych noży więc musi wystarczyć 😉 Nikt nie zmusza do zakupu 😁 , ja bym powiedział że to homage 😜 Że szkoda na codzień lepszych noży to tu sie zgodze. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 8857 #9427 Napisano 25 Maja 2022 Do mnie dziś doleciał MT Socom Bravo Tanto.jedyne co mogę napisać to ,że oferuje on bajeczną jakość.Amerykańce mogą się uczyć od ekipy Rike i raczej nigdy nie dorównają ich jakości...Po prostu nie ma się do czego doczepić.Także jak ktoś rozważa lub ma obiekcje to mogę potwierdzić jedynie ,że nie ma się czego bać i warto kupić poki ceny MT całkiem nie odjadą.Kilka fotek na szybko : 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67293 #9428 Napisano 25 Maja 2022 Wygląda na przyzwoity kawał noża. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 8857 #9429 Napisano 25 Maja 2022 Powiem Ci Mariusz ,że mam trochę Microtechów od tych tańszych po jedne z najdroższych np.Scarab 2 Marfione.Natomiast to co tutaj otrzymałem zawróciło mi totalnie w głowie.Widziałem też test tego Socoma na yt.I o ile test można brać z przymróżeniem oka tak tutaj naprawdę otrzymujemy produkcyjniaka w jakości custom.Być może moja opinia i zachwyty nad tym nożem są spowodowane brakiem obcowania z najlepszymi chińczykami typu Reate czy We Knife.W każdym razie jestem zachwycony.;) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7191 #9430 Napisano 25 Maja 2022 Dla kolego brawo za Bravo👍 Edit Dla kolegi.. 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1334 #9431 Napisano 25 Maja 2022 48 minut temu, Genovese_ napisał(-a): Do mnie dziś doleciał MT Socom Bravo Tanto.jedyne co mogę napisać to ,że oferuje on bajeczną jakość.Amerykańce mogą się uczyć od ekipy Rike i raczej nigdy nie dorównają ich jakości...Po prostu nie ma się do czego doczepić.Także jak ktoś rozważa lub ma obiekcje to mogę potwierdzić jedynie ,że nie ma się czego bać i warto kupić poki ceny MT całkiem nie odjadą.Kilka fotek na szybko : Nóż super.A bedziesz coś nim robił?😀 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15743 #9432 Napisano 25 Maja 2022 (edytowane) Coś mordulce łażą po głowie ostatnio. Duży vs młodszy brat (104 vs 91 mm) @Pamiko @Genovese_ Piękny ten Microtech. Można go gdzieś dostać w EU czy z US and A? Edytowane 25 Maja 2022 przez Louis Cypher 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20409 #9433 Napisano 25 Maja 2022 Nie znam, nie widziałem, nie miałem tak więc wziąłem na próbę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15743 #9434 Napisano 25 Maja 2022 Teraz, loco50 napisał(-a): Nie znam, nie widziałem, nie miałem tak więc wziąłem na próbę. Dajesz!!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 8857 #9435 Napisano 25 Maja 2022 9 minut temu, mirek 1969 napisał(-a): Nóż super.A bedziesz coś nim robił?😀 Nie ma opcji.Ten tylko do klikania i noszenia. 2 minuty temu, Louis Cypher napisał(-a): Coś mordulce łażą po głowie ostatnio. Duży vs młodszy brat (104 vs 91 mm) Obydwa ciekawe.Już kiedyś pisałem ,że o ile pająki do mnie nie gadają tak mordulce bardzo mi się podobają. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20409 #9436 Napisano 25 Maja 2022 Te chińczyki mnie przerażają. Za cenę niższą niż kilogram czereśni 😁 otrzymujesz kawał porządnego noża do orania. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67293 #9437 Napisano 25 Maja 2022 A u mnie od pewnego czasu abstynencja. 5 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15743 #9438 Napisano 25 Maja 2022 Teraz, Genovese_ napisał(-a): Obydwa ciekawe.Już kiedyś pisałem ,że o ile pająki do mnie nie gadają tak mordulce bardzo mi się podobają. Mam tak samo 😁 Mordulec w domu (foto nie moje) 1 minutę temu, mario1971 napisał(-a): A u mnie od pewnego czasu abstynencja. Pewnie przez kaca po Rusku 🤣 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7191 #9439 Napisano 25 Maja 2022 6 minut temu, Louis Cypher napisał(-a): Coś mordulce łażą po głowie ostatnio. Duży vs młodszy brat (104 vs 91 mm) @Pamiko @Genovese_ Piękny ten Microtech. Można go gdzieś dostać w EU czy z US and A? Tylko duzy puszczę Ci coś na Priv żeby nie zaśmiecać watku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20409 #9440 Napisano 25 Maja 2022 (edytowane) Nóż zapakowany na głucho w folię, więc ryzyko dostania go ze zwrotu jest małe. Duża klinga z klasyki czyli D2. Dobrze leży w ręce, okładki z ładnie utkanej mikarty. Mechanika przyzwoita, ładnie klika. Może trochę za bardzo kłujący, ale to mały szczegół, czepiam się😁. Edytowane 25 Maja 2022 przez loco50 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67293 #9441 Napisano 25 Maja 2022 Adam, albo jest to wina moich nowych okularów, albo psuje Ci się gust. Powiem bez ogródek - ten nożyk jest po prostu brzydki, a w dodatku wygląda tandetnie. Przepraszam za moje słowa, ale chyba skręciłeś w ślepy zaułek. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20409 #9442 Napisano 25 Maja 2022 No właśnie nie. Na żywo wygląda bardzo przyzwoicie. Może fotki liche. Poza tym cena nieco ponad 200 PLN jest żadna. I tak jak napisałem - nóż do orania a nie brandzlowania się😁. A ładne chińczyki też nam😁😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1334 #9443 Napisano 25 Maja 2022 47 minut temu, Genovese_ napisał(-a): Nie ma opcji.Ten tylko do klikania i noszenia. Obydwa ciekawe.Już kiedyś pisałem ,że o ile pająki do mnie nie gadają tak mordulce bardzo mi się podobają. I tak ma być..Do roboty to są noże za 50zeta. 😀 Które może więcej wytrzymią niż te drogie cuda. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 8857 #9444 Napisano 25 Maja 2022 57 minut temu, Louis Cypher napisał(-a): @Pamiko @Genovese_ Piękny ten Microtech. Można go gdzieś dostać w EU czy z US and A? Od kolegi z knives kupiłem.On sprowadza bezpośrednio od AD w USA. https://forum.knives.pl/index.php/topic,164931.0.html#msg1592334 6 minut temu, mirek 1969 napisał(-a): I tak ma być..Do roboty to są noże za 50zeta. 😀 Które może więcej wytrzymią niż te drogie cuda. U mnie do roboty jest BM531 , Spartan Talos i Vicek compact. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4470 #9445 Napisano 25 Maja 2022 Godzinę temu, mirek 1969 napisał(-a): I tak ma być..Do roboty to są noże za 50zeta. 😀 Które może więcej wytrzymią niż te drogie cuda. Pilot od telewizora może być zagrożony i narażony jak odda woreczek foliowy na drogi nóż 2 godziny temu, mario1971 napisał(-a): A u mnie od pewnego czasu abstynencja. Ty Wariacie, szalejesz, bez woreczka, inni zawału dostaną. Czym pucujesz palisander, do mebli czy do podłóg ? 1 godzinę temu, loco50 napisał(-a): No właśnie nie. Na żywo wygląda bardzo przyzwoicie. Może fotki liche. Poza tym cena nieco ponad 200 PLN jest żadna. I tak jak napisałem - nóż do orania a nie brandzlowania się😁. A ładne chińczyki też nam😁😁 Pomijając, że PFisha dostałeś z drugiego sortu i na którego marudziłeś to 100x ładniejszy od tego czegoś. To z rattanu ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemekspce 8248 #9446 Napisano 25 Maja 2022 9 Instagram: przemekspce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20409 #9447 Napisano 25 Maja 2022 No dobra. Trzy chińczyki w mikarcie:drogi, średni i taniocha. To powiedzcie mi marudy gdzie tu widać dramatyczną różnicę. W mechanice zdecydowana, ale czy w wyglądzie? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67293 #9448 Napisano 25 Maja 2022 Tan na dole wygląda jak przedszkolak w rajtuzach. 🤣 1 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemekspce 8248 #9449 Napisano 25 Maja 2022 5 minut temu, loco50 napisał(-a): No dobra. Trzy chińczyki w mikarcie:drogi, średni i taniocha. To powiedzcie mi marudy gdzie tu widać dramatyczną różnicę. W mechanice zdecydowana, ale czy w wyglądzie? Nie żebym marudził, ale w tym dolnym łuk micarty kiepsko zgrywa się z krzywizną między fliperem a choilem. No i jakaś dziwna pręga na micarcie jest. Ten na samej górze fajny bardzo. 0 Instagram: przemekspce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67293 #9450 Napisano 25 Maja 2022 Ta pręga to jakieś tłocznie. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach