Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

Po męsku jest najlepiej.  👍

I po sprawie. 😁

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Powitoł 
Cytując klasyka: drapiecie się jak dzidy na insta pod zdjęciami kotów 

Jak z kimś nie mam wspólnoty majątkowej to fuj mu do tego, na co kasę wydaję i co z tym robię 
Ale jak wrzucam coś na forum, to liczę się że ktoś może coś niemilego powiedzieć
Na knives.pl jest o wiele ciężej a "nóż do krojenia jeleni" bezwstydnie kradnę i będę używał nie podając nazwiska poety 

Cycki:
perfect-arab-woman-holding-knife-260nw-127696412.jpg&key=4862b7d0d146c9b59cd5d78e7990f32014604e5e558d4244fdcda44ea074d9d9
Ta na knivesach nke dość że userzy swoje potrafią to jeszcze administracja niesamowicie miła i uprzejma

Nikt za moje nie kupuje. Więc z własną kasą robi co chce. Nie mam noży których nie używam. Rozumiem jednak ideę kolekcjonowania. Są noże których szkoda by mi było używać na szczęście mam ograniczenka finansowe...

S20FE 5G

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, mariaczi napisał(-a):

Ta na knivesach nke dość że userzy swoje potrafią to jeszcze administracja niesamowicie miła i uprzejma emoji1787.png

Dla mnie ludzie którzy hejtują/ krytykują kolekcje często realizowane latami innego pasjonata są debilami.Wmawianie na siłę  innej osobie  ,że jego zakupy są nieudane a noże mimo ,że drogie nie warte swojej ceny jest po prostu negowaniem czyjegoś gustu i nie ma nic wspólnego z wiedzą.To są zwykłe subiektywne wpisy które niczego nie wnoszą.Na tego typu ludzi patrzę z politowaniem i myślę sobie ,że jakieś kompleksy muszą siedzieć w głowie takich userów... 

Tymczasem u mnie podczas wyjazdu siedział set 4 noży.I tutaj do Zadry info.Mirek wyobraź sobie ,że tylko jeden noż z tego setu używam!😁.Pozostałe 3 mam nie pohamowaną stale przyjemność tylko i wyłącznie nosić lub po prostu sobie klikać podczas wyjazdowego wypadu.Nie są to żadne "półkowniki".Obecnie noszę prawie wszystko ale używam tylko kilku noży.Najdroższy z nich to Protech tr3.

MT Socom auto + Pohan Leu + Vicek compakt + Microtech / Bastinelli Bee :

5adfc08a0d8bcd16.jpg

Edytowane przez Genovese_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tym pierwszym z lewej można wybebeszać korki od wina. Bardzo niebezpieczna zabawka. 😃

Mój ZT0450 utkwił gdzieś w niemieckim magazynie przeładunkowym GLS. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 godzin temu, loco50 napisał(-a):

Wracając na spokojnie, bez zlych emocji do noży tzw premium i mojej żartobliwej tezy, która bardzo poruszyła ( nie wiedzieć czemu) jednego z kolegów, że służą do krojenia jeleni - jest to analogiczna sytuacja do tej  z dziedziny bardziej mi bliskiej, tj. broni. Klasycznym przykładem jest Daniel Defense i JP w kwestii karabinów w systemie AR czy Wilson Combat, jeszcze bardziej STI w dziedzinie modzenia 1911-tki.Dodajemy ładne łoże za 800-1000 pln i matchowy spust za 1000-1400 pln, dajemy logo DD czy JP i wciskamy ludzikom bajeranckiego, ale nadal AR-a za 3-4-5 razy więcej od pierwszego z brzegu Diamond Backa, Staga czy FedArma kosztującego 4-4,5 czy 5k.I podobnie jest w przypadku noży, gdzie klasyką jest Sebenza. Klinga ze stali CPM 45,okładki z tytanu i łożyska jak w wielu, wielu innych nożach, ale mamy CRK i 2800+ poproszę. A już opis tego nożyka na CQB to cytat z podręcznika marketingowca 😁. "Celem bylo stworzenie najlepszego noża na świecie" - no spadlem z fotela. Wyszedł Krzysiek przed swój warsztat i zawiesił wielki baner - Jestem zaj... mistrzem nożoróbstwa, a ludziki stanęli, się rozdziawili i powiedzieli - aaaaa, no tak, on zaj... mistrzem nożoróbstwa i bulą za CRK na klindze podobnie jak za DD czy JP wybitego na lowerze w AR. 

I tylko to miałem na myśli a nie chęć urażenia kogokolwiek 😁

Loco takie żarty o goleniu jeleni bo płacisz za Logo bo coś jest nie warte swojej ceny itd. były na tym forum już dawno temu przerabiane.Pamiętam jak grupka kilku userów ,która później założyła forum "chinawatches" wyśmiewała pasjonatów kupujących w tamtych czasach np.Panerai na Unitas-ie.Więc takich analogii jak tutaj wymieniłeś z tą bronią to możesz też doświadczyć osobiście od innego usera na tym zegarkowym forum.Przykład.Zakupiłeś nie tak dawno za wiadro kasy pilota IWC chrono na VJ7750 mając jak mniemam świadomość ,że możesz siegnąć za ułamek 1/3 -1/4 tej ceny po np. Stowe , Laco , czy chociażby Tourby ,którego sam posiadam i dałem za niego niecałe 1 k Euro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, Burns napisał(-a):

Jak on jest tani to ja jestem ksiądz 😉

No i wreszcie wiemy, czym zajmuje się Marcinek 😆

PS - w porównaniu do tego, co jedzie do mnie, to tani…

Edytowane przez Louis Cypher

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Burns napisał(-a):

Czemu tak długo jedzie ? Czy Ty się oddaliłeś ?

Z hameryki jadzie. Będzie w tym tygodniu…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, Pamiko napisał(-a):

2AAA7A11-1C19-42E8-97B2-950B2CBBEDCD.jpeg

1AD0CB5C-30CA-440A-A35F-2E524E0F227A.jpeg

5C38FDDC-F95D-421F-8517-AB90A6DFB663.jpeg

Ganz eleganz - kupiłbym do garniaka ale niestety jestem dresiarzem 😎

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Louis Cypher napisał(-a):

Ja kupiłem x myślą ze kiedyś kupie garniak. Zacząłem od najważniejszej rzeczy czyli doboru noża😏🔪

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Genovese_ napisał(-a):

tylko jeden noż z tego setu używam!😁.Pozostałe 3 mam nie pohamowaną stale przyjemność tylko i wyłącznie nosić lub po prostu sobie klikać podczas wyjazdowego wypadu

Pogratulować samozaparcia. 

Prawie dodatkowy kilogram żelazła ..

Cóż Rafale, skoro nosisz i Ci są potrzebne, nie boisz się, że zgubisz, ..

Nie wartościuję człowieka Po wartości szpeju który kupuje..

Jak napisałem.. 

Nie rozumiem, bo mam inne podejście do tych spraw. 

Do portfela nie zaglądam, nie moja kasa, każdy ma swój rozum..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, zadra napisał(-a):

Pogratulować samozaparcia. 

Prawie dodatkowy kilogram żelazła ..

Cóż Rafale, skoro nosisz i Ci są potrzebne, nie boisz się, że zgubisz, ..

Nie wartościuję człowieka Po wartości szpeju który kupuje..

Jak napisałem.. 

Nie rozumiem, bo mam inne podejście do tych spraw. 

Do portfela nie zaglądam, nie moja kasa, każdy ma swój rozum..

Noszę przy sobie.max dwa noże.Po prostu na wyjazd weekendowy zabrałem 4... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, Pamiko napisał(-a):

Ja kupiłem x myślą ze kiedyś kupie garniak. Zacząłem od najważniejszej rzeczy czyli doboru noża😏🔪

Ja niedawno podobnego garniturowca zabiłem..

Cóż, nie wytrzymał bo moje wymagania były większe niż jego możliwości.. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, zadra napisał(-a):

W garniturze do lasu/stoczni/kuźni?😏

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, zadra napisał(-a):

Podobnej klasy był? Materiał, wykonanie, projekt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Genovese, nigdy nie wyśmiewałem niczyjego hobby ani kolekcji. Tego mi nie możesz zarzucić. I tak jak już to kilkakrotnie podkreślałem do nikogo nie adresowałem personalnie swoich wypowiedzi. Wyraziłem tylko swoją bardzo subiektywną opinię o firmach, a w zasadzie o jednej. 

Ale żeby nie bić znów bez sensu piany moze tak koledzy pokazujący tu te bardzo drogie i te mniej drogie noże napisaliby parę słów o zasadności wyboru i praktyki używania podczas działań w miejskiej dżungli😁.Chodzi o rozmiar , materiały , położenie klipsa, jak uklada się w gaciach np. podczas wsiadania i wysiadania z samochodu. Ja spraktykowałem, że niektóre noże ze względu na wielkość albo rodzaj klipsa lepiej nosi mi się w kieszeni cargo bojówek albo w dodatkowej kieszeni na magazynek. 

23 minuty temu, Louis Cypher napisał(-a):

U mnie za garniturowiec robi 0707 albo Ikuchi. W zwiazku z tym, że garnitur zakładam na cztery wesela i pogrzeb 😁 rzadko lądują w kieszeni 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 minut temu, loco50 napisał(-a):

Genovese, nigdy nie wyśmiewałem niczyjego hobby ani kolekcji. Tego mi nie możesz zarzucić. I tak jak już to kilkakrotnie podkreślałem do nikogo nie adresowałem personalnie swoich wypowiedzi. Wyraziłem tylko swoją bardzo subiektywną opinię o firmach, a w zasadzie o jednej. 

Ale żeby nie bić znów bez sensu piany moze tak koledzy pokazujący tu te bardzo drogie i te mniej drogie noże napisaliby parę słów o zasadności wyboru i praktyki używania podczas działań w miejskiej dżungli😁.Chodzi o rozmiar , materiały , położenie klipsa, jak uklada się w gaciach np. podczas wsiadania i wysiadania z samochodu. Ja spraktykowałem, że niektóre noże ze względu na wielkość albo rodzaj klipsa lepiej nosi mi się w kieszeni cargo bojówek albo w dodatkowej kieszeni na magazynek. 

Nie zarzucam Ci ,że wyśmiewasz.Odniosłem się wyłącznie do klimatów na knivesach bo mariaczi o tym wspomniał.Bo co forum to obyczaj.Np.na CK jest zupełnie inna kultura.Nie znajdziesz " pasjonatów " podniecających się podróbkami i nie ma też hejtowania bez rozumu zakupów z kolekcji.

20 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Podobnej klasy był? Materiał, wykonanie, projekt.

Tz. według Ciebie co to jest ? 

Edytowane przez Genovese_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, Genovese_ napisał(-a):

Tz. według Ciebie co to jest ? 

Ten pokazany przez Pamiko to Cheburkov Kori. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Genovese_ napisał(-a):

Dla mnie ludzie którzy hejtują/ krytykują kolekcje często realizowane latami innego pasjonata są debilami.Wmawianie na siłę  innej osobie  ,że jego zakupy są nieudane a noże mimo ,że drogie nie warte swojej ceny jest po prostu negowaniem czyjegoś gustu i nie ma nic wspólnego z wiedzą.To są zwykłe subiektywne wpisy które niczego nie wnoszą.Na tego typu ludzi patrzę z politowaniem i myślę sobie ,że jakieś kompleksy muszą siedzieć w głowie takich userów... 

Tymczasem u mnie podczas wyjazdu siedział set 4 noży.I tutaj do Zadry info.Mirek wyobraź sobie ,że tylko jeden noż z tego setu używam!😁.Pozostałe 3 mam nie pohamowaną stale przyjemność tylko i wyłącznie nosić lub po prostu sobie klikać podczas wyjazdowego wypadu.Nie są to żadne "półkowniki".Obecnie noszę prawie wszystko ale używam tylko kilku noży.Najdroższy z nich to Protech tr3.

MT Socom auto + Pohan Leu + Vicek compakt + Microtech / Bastinelli Bee :

5adfc08a0d8bcd16.jpg

Mój wpis o knives.pl był z przymrużeniem oka. Tak tam szydera jest nieziemska, ale chłopacy potrafią docenić dobre noże jak i całe kolekcje. Specyficzna grupa, gdzie starzy userzy po prostu dobrze się znają i nie mówię tu o znajomościach internetowych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, na filmie prezentuje się zacnie. Nie wiem jak Wy, ale ja 90% swoich noży kupuję na podstawie opinii innych, obejrzanych filmów i przeczytanych recenzji. Na razie tylko 1 sztukę zwróciłem do sprzedawcy, bo okładziny różniły się od siebie kolorem. Pozostałe mi przypasowały. A gdybym miał tak powiedzieć, który najlepiej się sprawdza, to napisałbym PM2 - bo tylko tego używam. Pozostałe to szufladowi kowboje. 😁 A w każdym z nich podoba mi się coś innego. 

1. ZT0652TI - prawdziwy twardziel. Sztywny, masywny, bez wodotrysków - idealnie dopasowany do mojej dłoni (noszę rękawice nr 10)

2. Shirogorov Quantum Ursus NL - wzorowe wykonanie i bajeczna mechanika. Czasami denerwuje mnie to, że jak źle go złapię, to mam problem z jego otwarciem. Duży, piękny nóż ze skopanym klipsem. 

3. ZT 0470 - zgrabny, malutki nóż z nienaganną mechaniką. Nic więcej na temat tego noża nie mogę napisać.

4. Sebenza 31 Large Natural Micarta - dobrze wykonany o idealnych proporcjach. Brak możliwości szybkiego otwierania noża z palca, a blokada wg mnie nie jest do końca dopracowana, gdyż dociskając mocniej za końcówkę ostrza czuję, jakbym miał za chwilę ją zerwać/przejść blokadę.

5. ZT0770CF - idealny zastępca mojej PM2. Świetny filigranowy folder ze wspomaganiem otwierania, idealny do noszenia na co dzień w kieszeni spodni.          

Edytowane przez mario1971

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi