demon 0 #1076 Napisano 19 Sierpnia 2007 Hehehe szkoda, że jeszcze Corela nie mozna zainstalować. Byłby dla mnie komplet :-D Bo to i nóż i z zegarkami ma dużo wspólnego i jeszcze rysuje :-D Wenger produkuje również taki minimalistyczny scyzoryczek: okładki (anodyzowane aluminium), ostrze i "ostrze do zegarków". Bradzo często z reklamą na okładkach widziałem RADO i zdaje się Festina (Certina ?). EDIT: michalop - pozwoliłem sobie zacytować twojego posta łącznie z fotkami na forum "nożowym" mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko temu. Ale jeżeli masz to również nie ma sprawy - usunę cytat. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mike 452 #1077 Napisano 20 Sierpnia 2007 bardzo dobrym( o ile nie najlepszym) jest Spyderco Endura 4, genialny noz za uczciwe pieniądze ja również posiadam i jestem bardzo zadowolony, ponieważ jak na razie mnie nie zawodzi, wysoka jakość za niewygórowaną cenę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
neixet 11 #1078 Napisano 20 Sierpnia 2007 kusicie i kusicie tymi nozami :twisted: 0 Pozdrawiam, Daniel Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
demon 0 #1079 Napisano 20 Sierpnia 2007 hehehe Szatan poprosił o przysługę więc kusimy ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzesiek 3 #1080 Napisano 1 Września 2007 Funkcje:# 2.5" 60% Serrated locking blade# Nail file, nail cleaner# Corkscrew# Adjustable pliers with wire crimper and cutter# Removable screwdriver bit adapter# 2.5" Blade for Official World Scout Knife# Spring-loaded, locking needle-nose pliers with wire cutter# Removable screwdriver bit holder# Phillips head screwdriver bit 0# Phillips head screwdriver bit 1# Phillips head screwdriver bit 2Flat head screwdriver bit 0.5mm x 3.5mm# Flat head screwdriver bit 0.6mm x 4.0mm# Flat head screwdriver bit 1.0mm x 6.5mm# Magnetized recessed bit holder# Double-cut wood saw with ruler (inch & cm)# Bike chain rivet setter, removable 5mm allen wrench, screwdriver for slotted and philips head screws# Removable tool for adjusting bike spokes, 10mm hexagonal key for nuts# Removable 4mm curved allen wrench with philips head screwdriver# Removable 10mm hexagonal key# Patented locking philips head screwdriverUniversal wrench# 2.4" Springless scissors with serrated, self-sharpening design# 1.65" Clip point utility blade# Philips head screwdriver# 2.5" Clip point blade# Golf club face cleaner# 2.4" Round tip blade# Patented locking screwdriver, cap lifter, can opener# Golf shoe spike wrench# Golf divot repair tool# 4mm allen wrench2.5" blade# Fine metal file with precision screwdriver# Double-cut wood saw# Cupped cigar cutter with double-honed edges# 12/20-Guage choke tube tool# Watch caseback opening tool# Snap shackle# Mineral crystal magnifier with precision screwdriver# Compass, straight edge, ruler (in./cm)# Telescopic pointerFish scaler, hook disgorger, line guide# Shortix laboratory key# Micro tool holder# Micro tool adapter# Micro scraper - straight# Micro scraper - curved# Laser pointer with 300 ft. range# Metal saw, metal file# Flashlight# Micro tool holderPhilips head screwdriver 1.5mm# Screwdriver 1.2mm# Screwdriver .8mm# Fine fork for watch spring bars# Reamer# Pin punch 1.2mm# Pin punch .8mm# Round needle file# Removable tool holder with expandable receptacle# Removable tool holder# Special self-centering screwdriver for gunsights# Flat philips head screwdriver# Chisel-point reamerMineral crystal magnifier, fork for watch spring bars, small ruler# Extension tool# Spring-loaded, locking flat nose-nose pliers with wire cutter# Removable screwdriver bit holder# Phillips head screwdriver bit 0# Phillips head screwdriver bit 1# Phillips head screwdriver bit 2# Flat head screwdriver bit 0.5mm x 3.5mm# Flat head screwdriver bit 0.6mm x 4.0mm# Flat head screwdriver bit 1.0mm x 6.5mm# Magnetized recessed bit holder# Tire tread gauge# Fiber optic tool holderCan opener# Patented locking screwdriver, cap lifter, wire stripper# Reamer/awl# Toothpick# Tweezers# Key ring 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thom 4 #1081 Napisano 1 Września 2007 :shock: :shock: :shock: W sam raz do przedniej kieszeni spodni :wink: 0 All That You Can't Live Behind Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
demon 0 #1082 Napisano 1 Września 2007 Było, było ... to egzemplaż czysto kolekcjonerski ... Ps. Chcialbym zobaczyć kogoś kto takim nożem wino odkorkowuje :-D 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Stanisław Czerny #1083 Napisano 6 Września 2007 Co sądzicie Koledzy o nożach firmy "Reno" nie wiem czy dobrze napisałem nazwę ale tak wymawiał ją sprzedawca. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartheck 7 #1084 Napisano 6 Września 2007 Co sądzicie Koledzy o nożach firmy "Reno" nie wiem czy dobrze napisałem nazwę ale tak wymawiał ją sprzedawca. Renno? Mam takiego, tanie, nie za dobre (rękojeść mi się rozlatuje), lepiej dołożyć parę złotych i kupić coś porządniejszego. Ja ostatnio kupiłem sobie Opinela No 8, wygląda jak scyzoryk pastucha (i de facto nim jest) ale poza tym ma sporo zalet: cena (35 PLN), rękojeść drewniana (buk), ostrze z nierdzewki (produkuje je Sandvik) prosty jak schemat cepa z blokadą będąca patentem Opinela. Strona producenta Wygląda tak: 0 "A był dla kierowania zespołem tym, czym Herod dla Towarzystwa Przedszkolnego w Betlejem" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24389 #1085 Napisano 6 Września 2007 Jak dla mnie to opinel tylko z węglówki. Mam węglową 9 - spimpowana końcówka, ostrze zmusztardyzowane w taktyczne pasy, wycięcie pod kołek do otwierania - z tym, że kołek jeszcze niegotowy. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartheck 7 #1086 Napisano 6 Września 2007 Lubisz tuningować swoje zabawki, fajne hobby Ja z Opineli chcę sobie jeszcze kupić No 15 Slim knife 0 "A był dla kierowania zespołem tym, czym Herod dla Towarzystwa Przedszkolnego w Betlejem" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24389 #1087 Napisano 7 Września 2007 Wczoraj na urodziny kupiłem starą dobrą pikę z 440.W poniedziałek powinna być u mnie 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porto 0 #1088 Napisano 7 Września 2007 Polecam Benchmade Pika :twisted: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24389 #1089 Napisano 7 Września 2007 Polecam Benchmade Pika :twisted:Bardzo przekonujący argument :wink: 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4707 #1090 Napisano 7 Września 2007 wszystkiego najlepszego! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24389 #1091 Napisano 7 Września 2007 Dzięki. Opinel 9 w obecnym stadium przeróbek: 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maro66 60 #1092 Napisano 8 Września 2007 A ja wczoraj pod wpływem impulsu kliknąłem na allegro "grubasa"http://www.youtube.com/watch?v=d7tE7G2Abg4&NR=1 Zakup tłumaczę sobie tym, że Muela nie ma klipsa i jest samotna 0 Time is meaningless, and yet it is all that exists. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24389 #1093 Napisano 8 Września 2007 Fatty jest przeuroczy Ja ostatnio z uporem gapię się na Bokera Subcom: 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maro66 60 #1094 Napisano 8 Września 2007 Świetny jest. Coś mają w sobie te nożyki. Zastanawiam się czy nie ukierunkować się właśnie w tego typu kształtach.Ile kosztuje to cacko? 0 Time is meaningless, and yet it is all that exists. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24389 #1095 Napisano 8 Września 2007 Oficjalnie 35€ można kupić w usa za 25-9$ 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michalop 215 #1096 Napisano 8 Września 2007 ... i niektórzy już go mają !!!! 8) 8) 8) 8) .. i zadowoleni są. piotrek 0 https://www.instagram.com/watchmypen/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maro66 60 #1097 Napisano 8 Września 2007 O rzesz Ty... :twisted: Gdzieś wczoraj znalazłem za 27$. Jest go kilka wersji. Jakby ktoś kiedyś kupował, to chętnie się dołączę, bo straszny ze mnie analfabeta w zakupach międzynarodowych 0 Time is meaningless, and yet it is all that exists. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michalop 215 #1098 Napisano 8 Września 2007 można bezpośrednio ze strony by2nśkera http://www.boker.de/index.php?c=3000 cena od 35 euro , za to płatne również na rachunek . piotrek 0 https://www.instagram.com/watchmypen/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klod100 40 #1099 Napisano 8 Września 2007 A ja od kilku dni, po kilku miesiącach czekania mam malucha prosto z Berlina od Kevina Wilkinsa. Długość całkowita: 153mm; Ostrze: 60mm; zamknięty: 91mmKlinga grubości 3.2mm z damastu od Markus'a Balbach'a, rękojeść z 2mm tytanu, okładziny z wybielonego kła mamuta - solidny maluszek. Wkrótce produkcyjną wersja tego folderka wypuści na rynek Spyderco. Jeszcze kilka zdjęć, w łapce też. Jeśli Spyderco nie zaoszczędzi na materiałach, to będzie bombowy nożyk. Jest bardzo wygodny i zbudowany jak czołg, a przy tym ma długość Lanceta od Williama Henry'ego. Fajny jest 0 _________Klaudiusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24389 #1100 Napisano 8 Września 2007 Zażetakpowiemjebisty :roll: Jaką on ma blokadę? 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach