przemekspce 8211 #12726 Napisano 27 Listopada 2022 Może przed recką testuje? 🤷 0 Instagram: przemekspce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20279 #12727 Napisano 27 Listopada 2022 (edytowane) Civivi Sinisys. Duzy. Ciężki jak lubię. Waga i wzrost - 142,3 g i 94 mm. Tu czarny w G10. Są jeszcze egzemplarze w micarcie nieco lżejsze. Stal to Sandvik 14C28N. Rękojeść dobrze wyprofilowana, świetnie leży ( w większej jednak) ręce.Mogłaby być ciut grubsza-podobny klimat jak w Reconie od Zimnej Stali.Z jednej strony G10 z drugiej "ukamieniowana" stal. Klinga szeroka o wysokim szlifie. Nieduży ale wyrazisty fliper pozwalający na swobodne otwarcie. Pomagają temu ceramiczne łożyska , wiec jest lekko, łatwo i przyjemnie jak to u Civivi. Jimping duży, karbowany ale nie szorstki. Choil duży, łagodnie wyprofilowany pozwalający na pewny i wygodny chwyt "do przodu ". Klips do dip kary😁. Brak dziurki do zawieszki. Zawód 🤣🤣🤣. Podsuma: duży i ciężki, wygodny , z bardzo dobrą mechaniką nóż użytkowy. Jak ktoś nie lubi czarnych 😁😁 są wersje bardziej wesołe w micarcie.Godny polecenia do kieszeni. Edytowane 27 Listopada 2022 przez loco50 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porcelanowy 938 #12728 Napisano 27 Listopada 2022 Powitoł Fajny mordulec Lubię takie bowikowate klingi z fałszywką. 0 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariaczi 1596 #12729 Napisano 27 Listopada 2022 Powitoł Nie chcę łamać życia ale obawiam się, że spora grupa ludzi ma na ten nóż tylko wywalone Szczególnie gdy ktoś szuka np. ciekawszej stali, łożysk, klipsa deep carry, czy wygodniejszej blokady. Nóż był ciekawy jak się pokazal i mu tego nikt nie odbierze. Teraz to odcinanie kuponów. Ciekasze noże według mnie można w tej cenie znaleźć.Zgodzę się. Miałem kilka sebixów w różnych wersjach. 20 lat temu to był dla mnie szał. Dziś kompletnie jest mi obojętny ten nóż bo jest masa fajniejszych.20 lat temu fiat seicento też był u mnie petarda dziś bym go już nie kupił S20FE 5G 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1331 #12730 Napisano 27 Listopada 2022 Też sie zgodze z powyższymi wypowiedziami. Jakos nigdy mnie nie kusiło do tego noża. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pisar 4335 #12731 Napisano 27 Listopada 2022 W dniu 26.11.2022 o 21:18, Przemek84 napisał(-a): Kolekcja zamknięta 🙂 Piękna kolekcja! Gratulacje. Dziś o mały włos a bym dorwał Techno2...niestety ktoś był szybszy. Ale kiedyś będę jak Ty 0 "Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemekspce 8211 #12732 Napisano 27 Listopada 2022 4 minuty temu, pisar napisał(-a): Piękna kolekcja! Gratulacje. Dziś o mały włos a bym dorwał Techno2...niestety ktoś był szybszy. Ale kiedyś będę jak Ty Dzięki! Trzymam kciuki! To fajne noże super projektanta👍 0 Instagram: przemekspce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7166 #12733 Napisano 27 Listopada 2022 (edytowane) 10 minut temu, pisar napisał(-a): Piękna kolekcja! Gratulacje. Dziś o mały włos a bym dorwał Techno2...niestety ktoś był szybszy. Ale kiedyś będę jak Ty Być może byłem to ja.😁Kolega Przemek84 zmobilizował mnie po raz kolejny (3) do zebrania całości. Wziolem dziś Techno2 i Szefa. Edytowane 27 Listopada 2022 przez Pamiko Powod 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pisar 4335 #12734 Napisano 27 Listopada 2022 1 minutę temu, Pamiko napisał(-a): Być może byłem to ja.😁 No to wybaczam, jeżeli to ten z "Foldermania" 🤝 0 "Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7166 #12735 Napisano 27 Listopada 2022 22 minuty temu, pisar napisał(-a): No to wybaczam, jeżeli to ten z "Foldermania" 🤝 Tak i jak się okazalo kolega miał tez szefa. Lubię to. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20279 #12736 Napisano 27 Listopada 2022 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemekspce 8211 #12737 Napisano 27 Listopada 2022 36 minut temu, Pamiko napisał(-a): Być może byłem to ja.😁Kolega Przemek84 zmobilizował mnie po raz kolejny (3) do zebrania całości. Wziolem dziś Techno2 i Szefa. To tylko Techno1 i Swayback został Ci do ogarnięcia? 0 Instagram: przemekspce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7166 #12738 Napisano 27 Listopada 2022 20 minut temu, Przemek84 napisał(-a): To tylko Techno1 i Swayback został Ci do ogarnięcia? Techno1 tylko. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemekspce 8211 #12739 Napisano 27 Listopada 2022 14 minut temu, Pamiko napisał(-a): Techno1 tylko. To już z górki👍 Mi jeszcze po głowie chodzi Bowie z CTS-XHP ale chyba aż tak rozrzutny nie jestem🤣 Przyjmijmy, że mam szarego, ale z Knifejoy😁 1 Instagram: przemekspce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porcelanowy 938 #12740 Napisano 28 Listopada 2022 (edytowane) Powitoł W dniu 26.11.2022 o 21:18, Przemek84 napisał(-a): Kolekcja zamknięta 🙂 Na marginesie, i nie żebym chciał wydać czyjąś kasę jest taka fajana wersja bowie z niebieską rękojeścią i M390 Edycja KnifeJoy: niestety, wszędzie rozeszła się po kościach: Edytowane 28 Listopada 2022 przez porcelanowy 2 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7166 #12741 Napisano 28 Listopada 2022 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemekspce 8211 #12742 Napisano 28 Listopada 2022 10 minut temu, porcelanowy napisał(-a): Powitoł Na marginesie, i nie żebym chciał wydać czyjąś kasę jest taka fajana wersja bowie z niebieską rękojeścią i M390 Edycja KnifeJoy: niestety, wszędzie rozeszła się po kościach: Wiem, mam takiego tylko po piaskowaniu. Pisałem o tym jeden post powyżej Twojego. 0 Instagram: przemekspce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15743 #12743 Napisano 28 Listopada 2022 Dzisiaj taki kolega w kieszeni 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20279 #12744 Napisano 28 Listopada 2022 (edytowane) Kolejny Civivi. Tym razem ołówek do garnituru Chronic. Waga lekka - 71g,klinga - 81,8.Bardzo zgrabny nożyk , przy tym wbrew pozorom ostre wcale nie małe. Rękojeść prosta bez podcięć i profilowań, G10 w eleganckiej szarości . Klinga to chromoniewiadomo, 9Cr18MoV. Tu w odróżnieniu od podobnego Exarcha, gdzie mamy front flipper, jest klasyczny flipper na grzbiecie zdecydowanie lepiej otwierajacy ostrze . Przy tak małej rękojeści otwieranie frontem wymaga trochę biegłości w palcach (na pewno docenianej przez kobiety) 😁. A teraz coś co mnie zauroczyło w nożu za grosze, zwłaszcza w blak frajdaj. Mechanika - REWELACJA!!! Lekkie spojrzenie na flippera i klinga już jest. Lekko, szybko, bezszmerowo. Naprawdę bajka. Godna noży za dwie garści dukatów.Klips do głębokiego schowania. Uszko do sznurka też jest. Resume😁 -ładny, elegancki -lekki, do garnituru lub letnich krótkich gaci -rewelacyjna mechanika -idealny na backup ale przy tej klindze może śmiało robić za broń główną miejską 😁 -TANIOCHA a jakość naprawdę świetna. Godny polecenia. Moim skromnym zdaniem lajkonika bez wad. Edytowane 28 Listopada 2022 przez loco50 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20279 #12745 Napisano 28 Listopada 2022 W Shargu na cyber poniedziałek bardzo duży upust na brzydala Stovepipe 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pisar 4335 #12746 Napisano 28 Listopada 2022 6 godzin temu, porcelanowy napisał(-a): Powitoł Na marginesie, i nie żebym chciał wydać czyjąś kasę jest taka fajana wersja bowie z niebieską rękojeścią i M390 Edycja KnifeJoy: niestety, wszędzie rozeszła się po kościach: Aż tak nie siedzę w Spyderco ale sprawdziłem swojego i mam dokładnie tą wersję o której piszesz To jakaś mniej dostępna jest? 0 "Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20279 #12747 Napisano 28 Listopada 2022 Po trzech tygodniach oczekiwania od reniferów 😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15743 #12748 Napisano 28 Listopada 2022 (edytowane) 4 godziny temu, loco50 napisał(-a): W Shargu na cyber poniedziałek bardzo duży upust na brzydala Stovepipe On jest piękny - jedyny problem to (moim zdaniem) jego niewielkość 😐 Jakby miał z 1,5 cm więcej w głowni, to już dawno bym go miał... Cena bardzo dobra... Na popołudniowe poklikanie zębatego pająka zastąpił skośnooki Microtech. W związku z modnym na forum jechaniu po CRK 😆 to powiem, że mechanicznie, przy Inkosi, Socom Bravo jest zdecydowanie bardziej klikoprzyjazny - lata jak gupi 🥰 Edytowane 28 Listopada 2022 przez Louis Cypher 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zaq 12 #12749 Napisano 28 Listopada 2022 Noże świata 20% na ZT 0 Mniejsza z perfekcją, wystarczy być bardzo dobrym... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7166 #12750 Napisano 28 Listopada 2022 Rzekomy pogromca Chrisa Reeve 😂 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach