Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Degustatorr Noir

Orange Monster...

Rekomendowane odpowiedzi

Jasne , tak jak pisze Taktic . Bransoleta od Monstera ma 23 mm przed wejściem w uszy , potem w uszach ~19,85 mm

nie posiada żadnych maskownic ( bardzo mi się podoba to proste rozwiązanie w Monsterze ), ale za to ma dosyć dużą średnicę

otworów na grube ( co wspomniałem wcześniej ) teleskopy . Jest naprawdę super dopracowana do tego ( ciężkiego ) modelu ,

sama z pełnych ogniw , z możliwością przedłużenia na piankę - lepszej dla Monstera nie znajdziecie , szkoda psuć całość.

A co do zdjęć mojego to niestety waldii , ale wstyd się przyznać - muszę dopiero porobić na spokojnie... ;)

pozdrawiam, Grzegorz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do oryginalnej bransolety przeznaczonej do Monstera, wiecie gdzie można taką dostać? Nie mam konta paypal więc ebay odpada, zresztą te cła i inne opłaty mnie zniechęcają do zakupu, może są jakies sklepy internetowe z częsciami do Seiko gdzie by można było znaleść monsterową bransolete? Chciałem kupić mesh'a, ale te które znalazłem są zbyt drogie jak na moją kieszeń, więc szukam oryginalnej bransolety, chociaż cena może być zbliżona do mesh'a.. Jak ktoś wie coś na ten temat niech tu pisze ;)

ile by nie było to i tak jest za mało...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy ktoś wie,czy Monstera można ubrać w jakiegoś ładnego MESHA? Efekt mógłby być ciekawy,choć podejrzewam,że problemem jest pewnie 20 mm w uszach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszukaj w google grafika,jest kilka fot monstera na meshu.Moim zdaniem wygląda średnio,za delikatnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DUBHEAD - ile byś dał za nówkę z foliami?Ewentualne wymiana na jakiś fajny pasek?Może się dogadamy :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Waldii - wysłałem PW :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja monstera nosiłem na takim meshu:

post-2489-0-17601600-1331570894.jpg

i nosiło się go całkiem przyjemnie :P

Wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do mesh'a i Monstera to te połączenie jak dla mnie jest KONKRETNE, też go kiedyś odzieje w takie ubranko..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Krzyzol

Mam pytanie odnośnie Twojego mesha. Długo go nosiłeś? Jak z jego trwałością?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Długo go nie miałem, może trzy miesiące, ale nosiłem go na zmianę z innymi paskami. Z całą pewnością był to wyrób średniej jakości, ale za dobrego mesha trzeba zapłacić tyle, co za Monstera.

Wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak,cena dobrego gatunkowo mesha trochę studzi zapał.

Byłem ostatnio w naszym lubelskim Aparcie w C.H.Plaza celem obejrzenia Hirschów pasujących do mojego Monstera. Niestety-mimo dobrej promocji na Hirsche w ogóle,do Monstera nie było nic :)

Czyżby forumowicze wykupili? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby kogoś interesowało to informuję,że fajne gumy wystawili w 60sekund.Właśnie kupiłem jedną :) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

waldii - jak już założysz tę nową gumę do swojego Monstera,koniecznie daj foto. :)

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

waldii - jak już założysz tę nową gumę do swojego Monstera,koniecznie daj foto. :D

Pozdrawiam.

Wiadomo :)

EDIT:Ostatnio skracałem bransolete o jedno ogniwo i teraz wypada mi ten jeden teleskopik.Co zrobiłem źle i jak to naprawić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio skracałem bransolete o jedno ogniwo i teraz wypada mi ten jeden teleskopik.Co zrobiłem źle i jak to naprawić?

Pewnie zgubiłeś tulejkę, która na niego wchodzi(takie maleństwo rozprężne wielkości nogi komara :blink: ) Jak jeszcze nie odkurzałeś w mieszkaniu to ją znajdź, albo przełóż z innego ogniwa, bo tu niewiele wymyślisz. Czasem zegarmistrze mają

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś wie co to za mesh i gdzie można takiego dostać? Ew jaka cena? :blink:

post-19315-0-72452200-1331573955.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za wiele go nie widać(zapięcie), ale chyba dokładnie taki sam kupiłem właśnie w licytacji na jebaju- wyszło 27 dolców z wysyłką, normalnie coś około 35 dolców z wysyłką

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ten sam mesh,z tej samej sesji zdjęciowej. Tu widać kawałek zapięcia:

post-30126-0-08714800-1331574041.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Tak,jak już jeden z kolegów pisał kilka postów wcześniej,dobre meshe potrafią kosztować tyle,co Monster :) ,z kolei tych kiepskiej jakości nie warto kupować,bo rozlatują się dość szybko. Trzeba znalezć jakiś złoty środek :)

Natomiast co do ceny tego konkretnego mesha,to nie mam pojęcia,ale nie wygląda na tani.

Zobaczymy,jak waldii zaprezentuje swojego i porównamy,czy to ten sam :blink:

waldii - znalazłeś tulejkę? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chcę taniego - tzn nie musi być platynowy ( :lol: ) ale też jakiejś tanizny która mi się rozleci nie chcę - to że kosztuje tyle co monster to raczej jest kwestia tego że to Monster jest nieprzyzwoicie tani :) a mesh nawet jak nie do monstera to będzie do innego zegarka- miałem brać czarnego Monstera ale po tych fotkach nabrałem ochoty na poamarańczkę :) muszę przejść się po Krakowskich sklepach z zegarkami czy mają coś fajnego w sprawie mesha ale jak znam życie będzie 2x drożej niż w necie...

Hirsch w jednym z katalogów ma mesha oznaczonego jako 3701 20 25 04 ale gdzie to w ogóle można kupić? :) tyle że nie wiem czy mają go na 20mm...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SecondTom - nieznalazłem ale teraz widzę ,że one tam są :lol: .Może coś dopasuję od bransolety sammiego ,jak nie to zegarmistrz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No fakt - ceny w przedziale 32-59$ + vat i cło pewnie ale to i tak nie tak dużo :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jest ten co ja kupiłem:

http://cgi.ebay.pl/20mm-MESH-BRACELET-Seiko-orange-monster-SKX779-SKX781-/110455032830?cmd=ViewItem&pt=Wristwatches&hash=item19b7a20bfe

po zdjęciach podoba mi się, ale zobaczymy jak to wygląda jak przyjdzie, a już podobno jest w drodze :)

waldii nie przejmuj się, jak pierwszy raz samodzielnie skracałem bransoletę w seiko też pogubiłem te nieszczęsne tulejki, więc nie jesteś jedyny :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TAT-SC20-015-1M.JPG

ciekawe, czy coś w tym stylu pasowałoby do monstera : )

life's a piece of shit [...] just remember that the last laugh is on you. and always look on the bright side of life

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.