Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Flieger

Mundial 2010

Rekomendowane odpowiedzi

Ja kibicuję Hiszpanom i Argentynie (pomimo że nie lubię durnia Maradony) choć czuję że Argentyna właśnie przez swojego trenera niewiele osiągnie.Inny kandydaci do finału to imo Anglia,Holandia i oczywiście Brazylia chociaż moim zdaniem nie mają aż takich wielkich gwiazd jak na poprzednich turniejach.

Ciekawią mnie natomiast dwie rzeczy.Po pierwsze czy faktycznie piłka na która narzekają bramkarze i po części piłkarze sprawi że będzie więcej goli i będą kuriozalne,po drugie czy duży wpływ na kondycję piłkarzy będzie miał fakt że stadiony są położone (w większości) +1000mnpm.A nie zapominajmy że w drużynach faworytów wszyscy piłkarze mają w nogach ciężki sezon i wiele meczów.

Zupełnie nie mam pomysłów na "czarnego konia" turnieju,a jakiś być musi bo zawsze jest :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawią mnie natomiast dwie rzeczy.Po pierwsze czy faktycznie piłka na która narzekają bramkarze i po części piłkarze sprawi że będzie więcej goli i będą kuriozalne,po drugie czy duży wpływ na kondycję piłkarzy będzie miał fakt że stadiony są położone (w większości) +1000mnpm.A nie zapominajmy że w drużynach faworytów wszyscy piłkarze mają w nogach ciężki sezon i wiele meczów.

Ja natomiast jak słyszę narzekania piłkarzy na piłkę to mi się z nich śmiać chce. Kiedyś grali ledwo posklejanymi kawałkami skóry, a te barany by chciały najlepiej piłki sterowane falami radiowymi.

Co do tego drugiego to na pewno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czarnym koniem może być hmmm RPA?

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kibicuję od lat Anglii i Argentynie.Nie lubię zas Niemców a jeszcze bardziej Francuzów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dzisiejszym meczu obstawiam 2:0 dla Urugwaju

Pierwszego nie zdąrzyłem obstawić, ale przyznaję się, że obstawiłbym na pewno źle bo postawiłbym na zwycięstwo Meksyku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie piłka kopana kiedyś bardzo ciekawiła i byłem zażartym kibicem, a obecnie to własciwie obojetna dla mnie dyscyplina. Oczywiście głównie za sprawą postawy naszych orłów w reprezentacji i tych wszystkich afer w lidze, betonowego PZPN, hołoty która dewastuje stadiony itp.

No, ale Mundial, to Mundial - bedę śledził co ciekawsze mecze.

Dzisiaj RPA - Meksyk ogladałem tylko 2 połowę i byłem mile zaskoczony grą RPA, choć ogólnie mecz mało ciekawy. Gol zawodnika, którego nazwiska, którego nazwiska nawet nie potrafię powtórzyć bardzo ładny.

A w ogóle tradycyjnie kibicuję Brazylii.

Myslę, że dobrze wypdnie też Hiszpania i Holandia.

A może gospodarze sprawią niespodziankę? Czego im zyczę.

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja to bym chcial, zeby wygrał, ktorys z afrykanskich krajow...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mogę zgodzić się,ze stwierdzeniem że 60% to nie Francuzi.Piszesz,że Gallas,Abidal,Henry są pochodzenia gwadelupskiego i wyciągasz wniosek, że to nie Francuzi.Martynika również.Radzę spojrzeć na fakt,że Gwadelupa to departament zamorski Francji więc są Francuzami.Co do reszty, każde z wymienionych państw było kiedyś kolonią francuską.Należy też uwzględnić specyfikę "kim jest Francuz",bo wg. Francuzów(rodowitych-w sensie którym piszesz-kontynentalnych,białych)a przede wszystkim prawa, można ich uznać za Francuzów. To nie jest jak w przypadku naturalizacji np.Rogera Guerreiro którego oprócz grania w piłkę w Polsce nie łączyła "głębsza więź" z Polską próćz chęci gry dla reprezentacji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na marginesie - boski Diego Maradona został ambasadorem marki Hublot. Poniżej link do artykułu na ten temat oraz fotki specjalnej edycji Hublota Big Bang poświęconej Maradonie. Ja kibicuję właśnie Argentynie :)

http://www.worldtemp...new-ambassador/

048cd47762748d8f.jpg

57175597e9f37563.jpg

14a8581395a141f9.jpg

Demokracja - ustrój w którym dwóch meneli spod budki z piwem ma 2 głosy, a profesor uniwersytetu ma 1 głos...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta dla tego nawet miał po jednym na kazdym nadgarstku

juz miałem nadzieje ze Nigeria im dokopie- tak mało zabrakło :-)

jak widac Argentyna jest nie za mocna z grupy wyjda a dalej beda juz tylko schody.......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym tak szybko nie skreślał Argentyny. To dopiero początek turnieju. Myślę, że na podium z pewnością będą.

Demokracja - ustrój w którym dwóch meneli spod budki z piwem ma 2 głosy, a profesor uniwersytetu ma 1 głos...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mysle ze na takim turnieju to najwazniejszy jest trener

wiekszosc zawodników gra po całej europie spotykaja sie na kilka sparingów przed turniejem

trener musi ich dobrze poustawiac i byc dobrym taktykiem

A Maradona nie jest trenerem wysokich lotów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mogę zgodzić się,ze stwierdzeniem że 60% to nie Francuzi.Piszesz,że Gallas,Abidal,Henry są pochodzenia gwadelupskiego i wyciągasz wniosek, że to nie Francuzi.Martynika również.Radzę spojrzeć na fakt,że Gwadelupa to departament zamorski Francji więc są Francuzami.Co do reszty, każde z wymienionych państw było kiedyś kolonią francuską.Należy też uwzględnić specyfikę "kim jest Francuz",bo wg. Francuzów(rodowitych-w sensie którym piszesz-kontynentalnych,białych)a przede wszystkim prawa, można ich uznać za Francuzów. To nie jest jak w przypadku naturalizacji np.Rogera Guerreiro którego oprócz grania w piłkę w Polsce nie łączyła "głębsza więź" z Polską próćz chęci gry dla reprezentacji

Jakoś w czasach kolonialnych nikt Senegalczykom ani Algierczykom nie przyznawał obywatelstwa. Być "poddanymi" Francji a obywatelami Francji to dwie różne rzeczy. Do teraz jest przekonanie, że "czarni Francuzi" są gorsi niż "RODOWICI" Francuzi. Algierczyk ma takie samo prawo do "czucia się" Francuzem jak Roger Polakiem.

Seiko Aviator SNK809K2 modified ;p ;Sturmanskie Arctic 2623/0241181 ;Vodolaz; Seiko SKX007; Poljot Aviator Automatic; Simths PRS-27; Poljot De Luxe; Citizen VO10-6612H; Stowa Marine Automatic; Klubowy Zeno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piłka jest okrągła, a bramki są dwie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie nie zapominajcie, że Hiszpania wygrała ostatnio 6:0 z czołową drużyną europejska więc to oni są głównym kandydatem do zwycięstwa w turnieju ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hiszpania w finale i moze moi ulubiency Wlosi...ale to zobaczy sie jutro w jakiej sa formie naprawde.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Finał to BRAZYLIA : NIEMCY :-)

Brazylia mistrzem świata Niemaszki wicemistrzem :)

The sun is the same in a relative way but you're older,

Shorter of breath and one day closer to death.

Pink Floyd, Time

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak narazie to mundial ogląda się gorzej niż eleminacje. Żenada. Nawet wspomniana wyżej przez kolegę Brazylia pokazała, że można się "męczyć" z Koreą Płn. To już nie te Brazylia co kiedyś. Ja liczę że Hiszpanie grający najładniejszy futbol teraz chyba zaprezentują coś ciekawego, i Argentyna, która ma potencjał da rade namieszać w tym nudnym towarzystwie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie,jak do tej pory poziom to porażka.Jedynie Niemcy i chwilowo Argentyna pokazały coś ciekawego.Resztę meczy oglądałem rzucając okiem na TV bo gdybym miał się skupić tylko na meczu to pewnie bym zasnął.Na mistrzostwach Europy poziom wyższy i mecze ciekawsze.Liczę dziś na Hiszpanów,a jeśli Brazylia dalej tak będzie grać to nie wiem dla kogo może być faworytem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet wspomniana wyżej przez kolegę Brazylia pokazała, że można się "męczyć" z Koreą Płn. To już nie te Brazylia co kiedyś.

Jakbyś miał perspektywę "północno-koreańskiego obozu pracy" :-) za niewygranie z Brazylią, to gryzłbyś trawę i biegał do ostatniego tchu.

A tak serio to rzeczywiście Brazylia nie zachwyca. Mam tylko nadzieję, że wejdzie wraz z Niemcami do finału bo wtedy Media Markt odda mi 209 zl :rolleyes:

A najbardziej na tych mistrzostwach denerwują mnie dzikusy hałasujące na wuwuzelach. To wręcz nie do zniesienia.

Pink Floyd, Time

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakbyś miał perspektywę "północno-koreańskiego obozu pracy" :-) za niewygranie z Brazylią, to gryzłbyś trawę i biegał do ostatniego tchu.

A tak serio to rzeczywiście Brazylia nie zachwyca. Mam tylko nadzieję, że wejdzie wraz z Niemcami do finału bo wtedy Media Markt odda mi 209 zl :rolleyes:

A najbardziej na tych mistrzostwach denerwują mnie dzikusy hałasujące na wuwuzelach. To wręcz nie do zniesienia.

Pink Floyd, Time

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[...]

Pamiętaj że mówisz o kraju który wynajął chińczyków aby im kibicowali bo bali się że jak pojadą ich kibice to pewnie już nie wrócą;] Więc przepuszczam że nawet jakby wygrali ten mundial to i tak po powrocie czekałby ich obóz pracy:)

A co do tych trąbek to żałuje że nie ma tam "naszych". Bo nasi chłopacy by tam poszli do nich zabrali im te głupie trąbki i wyjaśnili grzecznie, że tak nie wolno :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i pierwsza wielka sensacja tego mundialu stała się faktem!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe od poczatku mówiłem ze Hiszpanie presji nie wytrzymaja BRAWO SZWAJCARIA !!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.