Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Flieger

Mundial 2010

Rekomendowane odpowiedzi

Qrna papraki strzelili bramke........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego u nas tak dużo nienawiści w stosunku do naszych sąsiadów ? Kibicuje Niemcom poniewaz:

- Ladnie i efektywnie graja

- Sa naszymi sąsiadami

Ja nie kibicuje Niemcom i ich nie szanuję bo jescze ze 40 lat powinni z całych sił odbudowywać co zniszczyli, a nie marnować czas na piłkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i Hiszpania :rolleyes: z wielkim trudem ale jednak wygrała.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

No i Hiszpania :rolleyes: z wielkim trudem ale jednak wygrała.

Uff, wymęczyli to zwycięstwo i cieszę się, że grają dalej ;). Niestety z taką jakością gry, nie mają w starciu z Niemcami najmniejszych szans. Chyba, że jest tak jak sugerował Szpakowski, co wyjaśniałoby też wypadek przy pracy Niemców w meczu z Serbami. Czas pokaże. Dobrze, że jutro przerwa. Będzie można skoncentrować się na finale turnieju Wimbledon: Berdych vs. Nadal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIe kolego nie jest to złość choc faktycznie liczyłem na Argentyne....nigdy nie lubiłem wyrahowanej gry Niemców i to sie nie zmieni...

Obudź się,Niemcy od 4 lat grają zupełnie inna,ciekawą piłkę.Jak tego nie widzisz to znaczy ze nie masz pojęcia o tej grze albo nie widziałeś ich meczów.

Teksty typu nienawidzę Niemców są tak żenujące że ręce opadają.

Z jakiej paki Niemcy mają odbudowywać to co zniszczył Hitler i co ma to wspólnego z piłkarzami?Bardziej Polskę zniszczył Stalin i ZSRR-oni nie mają odbudowywać?A czy my mamy przepraszać Niemców za Cedynię albo Czechów za 1968?Itd,itp.

Dajcie już spokój z tą nienawiścią do niemieckich piłkarzy bo to naprawdę nie przystoi do inteligentnych ludzi.

A co do meczy to Hiszpania słabiutko,daleko im do formy z Euro 2008.Ciekawe czy w meczu z Niemcami wreszcie coś pokażą,bo już nie będzie tłumaczenia że rywal postawił w bramce autobus.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obudź się,Niemcy od 4 lat grają zupełnie inna,ciekawą piłkę.Jak tego nie widzisz to znaczy ze nie masz pojęcia o tej grze albo nie widziałeś ich meczów.

Teksty typu nienawidzę Niemców są tak żenujące że ręce opadają.

Z jakiej paki Niemcy mają odbudowywać to co zniszczył Hitler i co ma to wspólnego z piłkarzami?Bardziej Polskę zniszczył Stalin i ZSRR-oni nie mają odbudowywać?A czy my mamy przepraszać Niemców za Cedynię albo Czechów za 1968?Itd,itp.

Dajcie już spokój z tą nienawiścią do niemieckich piłkarzy bo to naprawdę nie przystoi do inteligentnych ludzi.

A co do meczy to Hiszpania słabiutko,daleko im do formy z Euro 2008.Ciekawe czy w meczu z Niemcami wreszcie coś pokażą,bo już nie będzie tłumaczenia że rywal postawił w bramce autobus.

Hitler sam nie znisczył, Niemcy jako naród znisczyli i nie ponieśli za to wystarczającej kary. Są ważniejsze rzeczy od piłki noznej i te ważniejsze rzeczy powodują, że nie lubię Niemców. Czechów jak najbardziej przeprosić moglibysmy, ale to są nieporównywalne krzywdy. Mi Niemcy wymordowali kilkadziesiąt osób w rodzinie i nie poniesli za to kary. Dla mnie to jest wstyd, że mamy taką krótka pamięć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety z taką jakością gry, nie mają w starciu z Niemcami najmniejszych szans.

Hehe, to smiechowe, jak ludzie oceniaja tak zwana "jakosc gry" w meczach i porownuja je ze soba, a potem wyglaszaja opinie w stylu "z taka gra nie maja z tamtymi zadnych szans". Panowie, porownac sie nie da, bo warunki sa inne, przeciwnik jest inny i taktyka jest inna. Ciezko mi przewidziec przebieg meczy Hiszpania - Niemcy, ale gadanie o braku szans, na tym poziomie rozgrywek, z takim potencjalem druzyn nie ma zadnego sensu. To bedzie inny mecz, inna dyspozycja, inne ustawienie i zalozenia taktyczne. I ciagle jest, niewielka, ale jednak, szansa na moj wymarzony final Uru - Esp :rolleyes:

.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trudno żeby Niemcy do końca świata mieli naprawiać szkody wyrządzone przez Hitlera.Stalin robił gorsze rzeczy.Jak Cię piłka nie interesuje to nie oglądaj i nie zaśmiecaj tematu swoją nienawiścią do wszystkich żyjących Niemców bo to nie ma nic wspólnego z Mundialem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hitler sam nie znisczył, Niemcy jako naród znisczyli i nie ponieśli za to wystarczającej kary. Są ważniejsze rzeczy od piłki noznej i te ważniejsze rzeczy powodują, że nie lubię Niemców. Czechów jak najbardziej przeprosić moglibysmy, ale to są nieporównywalne krzywdy. Mi Niemcy wymordowali kilkadziesiąt osób w rodzinie i nie poniesli za to kary. Dla mnie to jest wstyd, że mamy taką krótka pamięć.

Czechów przeprosił w imieniu RP Kaczyński. I bardzo dobrze...to było bardzo ważne dla obydwu narodów, Czesi na to czekali.

Wracając do meczu...Hiszpania mimo wszystko chyba zasłużyła na awans , nie można powiedzieć że psim swędem...bo kontrataki mają piorunująco szybkie. Paragwaj świetna gra...bardzo dobry zespół ale zabrakło w tym zespole kogoś takiego jak ma ich sąsiad Urugwaj czyli Forlana :rolleyes:....kolejny zespół ze świetnym pressingiem. Pressingiem można wyłączyć z gry każdego przeciwnika ale trzeba mieć kondycję.

I oczywiście nie był bym sobą gdybym nie odniósł się do gry naszej reprezentacji ;)

Jedynym meczem jaki oglądałem Polski gdzie Polacy zastosowali pressing był słynny wygrany z Portugalią nigdy więcej się to nie powtórzyło...nie mam pojęcia dlaczego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taaa... tylko chyba to NIE JEST TEN WĄTEK!

Czy my tu rozmawiamy o mistrzostwach swiata w piłce kopanej, czy o historycznych animozjach narodowych?

CO mają dzisiejsi piłkarze niemieccy do wojennych wyczynów III Rzeszy????

Zauważyłeś może, że piłkarze niemieccy urodzili się w latach 80-tych? To jest tak ok 40 lat PO wojnie? To ONI maja nam spłacać te wszystkie należności, czy jak? Jak Ty to widzisz?

Ja wiem, że piwo dobrze się komponuje z ogladaniem meczu, ale nie przesadzaj :rolleyes:

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedż na Kubę to bedziesz miał jescze szansę zostać cenzorem. Wyrażnie mówię, że nie kibicuje Niemcom, mówię również dlaczego ich nie lubię. Nie muszą naprawiać do konca swiata, niech zaczną chociaż naprawdę żałować jako naród tego co zrobili. Nieważne ile lat minęło, niektóre winy nie podlegają przedawnieniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niedługo jest rocznica bitwy pod Grunwaldem...rado wybierz się, może lepiej się poczujesz:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedż na Kubę to bedziesz miał jescze szansę zostać cenzorem. Wyrażnie mówię, że nie kibicuje Niemcom, mówię również dlaczego ich nie lubię. nie muszą naprawiać do konca swiata, niech zaczną chociaż naprawdę żałować jako naród tego co zrobili.

OK. Wszystko jest w porzadku. Jutro tez jest dzień. Ale nie pij już więcej i nie wciagaj tego proszku nosem, bo on strasznie rozum psuje...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK. Wszystko jest w porzadku. Jutro tez jest dzień. Ale nie pij już więcej i nie wciagaj tego proszku nosem, bo on strasznie rozum psuje...

Starsznie burackie są Twoje wypowiedzi, ale mało mnie ruszają. Pewnie sam nieźle wciągasz i stąd się to bierze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niedługo jest rocznica bitwy pod Grunwaldem...rado wybierz się, może lepiej się poczujesz:)

Dobrze trafiłeś, bo naprawdę jadę tam już trzeci raz :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chrono: nie karm trolla :rolleyes:

.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Starsznie burackie są Twoje wypowiedzi, ale mało mnie ruszają. Pewnie sam nieźle wciągasz i stąd się to bierze.

Cóż, mały rozum z kiepskim ziołem to najgorsze połaczenie...

Wyluzuj, bo coś Ci pęknie. Wypowiedzi Cie nie ruszają, bo w tym stanie ich nie ogarniasz. Wytrzeźwiejesz, to pogadamy.

Bardzo prosze moda o posprzątanie wątku

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cóż, mały rozum z kiepskim ziołem to najgorsze połaczenie...

Wyluzuj, bo coś Ci pęknie. Wypowiedzi Cie nie ruszają, bo w tym stanie ich nie ogarniasz. Wytrzeźwiejesz, to pogadamy.

Bardzo prosze moda o posprzątanie wątku

Ktoś tu coś mówil o trolach. Nie wiem czemu mnie obrażasz po raz trzeci. Nie zgadzasz sie z moim poglądami to ok, czemu jednak uparcie twierdzisz, że coś wciągam i piję. I jeszcze ta uwaga o rozumie, wstydź się kolego. Tym postem kończę z Tobą wymianę zdań, bo piszesz niegrzecznie i bez sensu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chrono: nie karm trolla :rolleyes:

Spoko ;)

Masz rację...

Każdy ulega emocjom, ale na i... , hmmm, pewnych ludzi mam alergię. Od pie...nia głupot przez dzieciaki neo jest onet, a tutaj nawet "po godzinach" obowiazuje pewien poziom. Sympatie, antypatie, emocje - OK. Idiotyzmy - kosz. Inaczej fala głupoty nas zaleje...

No to na rozluźnienie - kto będzie mistrzem???

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

No to na rozluźnienie - kto będzie mistrzem???

Trudno powiedzieć. Chłodna kalkulacja podpowiada, że to będzie Holandia lub Niemcy ze wskazaniem na tych drugich. Ale jako kibic, chciałbym żeby tytuł MŚ zdobyła Hiszpania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś tu coś mówil o trolach. Nie wiem czemu mnie obrażasz po raz trzeci. Nie zgadzasz sie z moim poglądami to ok, czemu jednak uparcie twierdzisz, że coś wciągam i piję. I jeszcze ta uwaga o rozumie, wstydź się kolego. Tym postem kończę z Tobą wymianę zdań, bo piszesz niegrzecznie i bez sensu.

Taaa..

Najpierw przemyśl SWOJE posty.

Zastanów się, w JAKIM wątku piszesz.

CO chcesz powiedzieć?

No i najważniejsze - zdradź te swoje POGLĄDY, bo na razie to są bzdury, a nie poglądy.

Jaki związek ma TWOJA wypowiedź z TEMATEM?

CO maja zaszłości NARODOWE z aktualnym MUNDIALEM?

Czy jesli Mundial odbywałby sie w Czechach, to polscy zawodnicy urodzeni w latach 80-tych przed przystąpieniem do gry powinni przepraszać Czechów za to, ze ich dziadkowie w 1968 brali udział w interwencji państw UW? Czy przed przystąpieniem do gry na terenie Czech, Polska jako naród powinna wypłacić kontrybucje, czy inne zadośćuczynienie?

Twoje wypowiedzi są tak nielogiczne, ze zgoniłem je na karb Twojej niedyspozycji. To raczej ukłon w Twoja stronę, bo gdybyś pisał to w pełni swiadomości, to musiałbym Cię uznać za idiotę, a przyjmuję a priori, ze na TYM forum wypowiadają się ludzie na pewnym poziomie.

To tyle i zdecydowany EOT w Twoim przypadku

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzech niemieckich piłkarzy urodziło się w Polsce. Zaprzańcom nie kibicuję. Jednak Hiszpanów jakoś nie widzę w finale.

Co do przepraszania Czechów za Zaolzie to warto wiedzieć, że to właśnie oni rozpoczęli ten konflikt.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trudno powiedzieć. Chłodna kalkulacja podpowiada, że to będzie Holandia lub Niemcy ze wskazaniem na tych drugich. Ale jako kibic, chciałbym żeby tytuł MŚ zdobyła Hiszpania.

A dlaczego byś chcial? Tylko przez sympatię, czy wg Ciebie z czegoś to wynika? Bo w moim odczuciu, to Hiszpania nie pokazała nic, co predysponowałoby ją do tytułu mistrzowskiego. Od początku Mundialu grają kiepsko - ani efektów, ani fajerwerków. Dla mnie to własnie Niemcy idą na mistrzów i podział Niemcy przed Holandia byłby najbardziej odzwierciedlajacy sytuację na tym Mundialu.

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do przepraszania Czechów za Zaolzie to warto wiedzieć, że to właśnie oni rozpoczęli ten konflikt.

kkwpk - temat jak najbardziej do dyskusji i emocjonowania się. Sam mam "w temacie" troche przemysleń i chętnie bym poznał zdania innych Kolegów, ale to nie jest w kontekscie Mundialu...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

A dlaczego byś chcial? Tylko przez sympatię, czy wg Ciebie z czegoś to wynika? Bo w moim odczuciu, to Hiszpania nie pokazała nic, co predysponowałoby ją do tytułu mistrzowskiego. Od początku Mundialu grają kiepsko - ani efektów, ani fajerwerków. Dla mnie to własnie Niemcy idą na mistrzów i podział Niemcy przed Holandia byłby najbardziej odzwierciedlajacy sytuację na tym Mundialu.

Wiem, że Hiszpania gra słabo. Ale sympatia bierze górę. Poza tym, w reprezentacji Hiszpanii gra (o ile dobrze pamiętam) siedmiu piłkarzy Barcelony, a to mój ulubiony klub. Dlatego trzymam za nich kciuki i życzę im jak najlepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.