Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Flieger

Mundial 2010

Rekomendowane odpowiedzi

Niemcy mialy duzo latwiejsza droge do polfinalu, wbrew temu co mozna sadzic.

.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kkwpk - temat jak najbardziej do dyskusji i emocjonowania się. Sam mam "w temacie" troche przemysleń i chętnie bym poznał zdania innych Kolegów, ale to nie jest w kontekscie Mundialu...

Zgadzam się z Tobą. Warto żeby mod posprzątał temat z offtopów.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, że Hiszpania gra słabo. Ale sympatia bierze górę. Poza tym, w reprezentacji Hiszpanii gra (o ile dobrze pamiętam) siedmiu piłkarzy Barcelony, a to mój ulubiony klub. Dlatego trzymam za nich kciuki i życzę im jak najlepiej.

No, ba! Mariusz, do sympatii kazdy ma prawo;)

Zauważyłem, że bardzo dobrze orientujesz sie w sporcie i Twoje opinie są bardzo porządnie uzasadnione. Ale chyba tu sie pomylisz. Nie sądzę, zeby Hiszpania coś jeszcze zademonstrowała. Przynajmniej cos takiego, co mogłoby się liczyć na tym Mundialu. Chociaż - kto wie? Za mało śledzę rozgrywki ligowe, zeby cos mądrego powiedziec. Z przebiegu tych mistrzostw, to chyba jednak Niemcy.

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzech niemieckich piłkarzy urodziło się w Polsce. Zaprzańcom nie kibicuję. Jednak Hiszpanów jakoś nie widzę w finale.

Mocne słowa. Z Hiszpanią mam podobne uczucia, może Holandia po tylu pięknych porażkach teraz zdobędzie tytuł w niezbyt pięknym stylu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość MichaelD

Dodatkowo lubię Niemców, bo robią dobre samochody :rolleyes:

I zegarki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Heinz_Dundersztyc

mistrzostwo należy się Niemcom, bez 2 zdań

ale z sympatii będę za Holandią, o ile nie zaliczy wpadki w półfinale

Hiszpanie nie pokazali niczego, byłoby niesprawiedliwe gdyby zostali mistrzami

ale historia zna takie przykłady - np. Francja 98

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem najbardziej niezasłużony tytuł zdobyli w 2006 Włosi. Pamiętacie jak ich wygwizdali na stadionie po finale?

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Heinz_Dundersztyc

Moim zdaniem najbardziej niezasłużony tytuł zdobyli w 2006 Włosi. Pamiętacie jak ich wygwizdali na stadionie po finale?

racja! na śmierć o tym finale zapomniałem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

EDIT: Dodatkowo lubię Niemców, bo robią dobre samochody :rolleyes:

I zegarki ;)

I sprzęt audio ! ;). Takie firmy jak Audio Physic, MBL, Audionet, to klasa sama w sobie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niemcy mają utrudnione zadanie bo będą bez Mullera w półfinale :rolleyes:

Ich gra pokazuje ewolucję piłkarską... W wywiadach piłkarze niemieccy pytani o

to kto był najlepszym graczem na boisku w ich zespole odpowiadali to samo:

"Tworzymy jedność - DRUŻYNĘ". Za emocjonujące mecze w ich wykonaniu oraz

profesjonalne podejście do postawionego im zadania należą się po prostu brawa.

Każdy fan dobrego sportu powinien to docenić...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i Niemcy mają teoretycznie najtrudniejszą przeprawę: Anglia, Argentyna, teraz Hiszpania..

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau
.................................................................

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobaczymy to jest turniej i drużyny mają lepsze mecze i gorsze więc wszystko może się zdarzyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Owszem w starciach Niemcy-Polska trudno o sympatię dla Niemiec. Podobnie jeśli Niemcy grali by np. z Czechami byłbym za pepikami. Ale ogólnie nic do nich nie mam....te negatywne opinie biorą się przeważnie od ludzi którzy w DE nigdy nie byli. Ja tam zdecydowanie wolę kulturę i porządek Niemiecki...to że u ich Polizei nic nie ugrasz i to że sprzedawca się do Ciebie uśmiecha. Obecne młode pokolenie Niemców to zupełnie coś innego...są bardzo zeuropeizowani...szczerze kompletnie nie skorzy to bijatyk...to zupełnie inne Niemcy. Pokolenie pamiętające wojnę wymiera...społeczeństwo jest starzejące się i aby zapewnić dalej taki dobry socjal i aby ktoś miał pracować na emerytów muszą sięgać po obcokrajowców...jest to jak najbardziej w ich interesie. Jak zapytasz Niemca tak szczerze to Ci powie że zdecydowanie bardziej woli Polaków u siebie niż np. Turków którzy mają lewe ręce do roboty....a mimo to ich tolerują.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i Niemcy mają teoretycznie najtrudniejszą przeprawę: Anglia, Argentyna, teraz Hiszpania..

Teoretycznie, tak to wyglada tylko na papierze. Tak naprawde, gdyby Hiszpania zamienila sie rywalami z Niemcami, mielibysmy dzisiaj polfinal w takim samym skladzie, a nawet kto wie, czy nie byloby w nim Portugalii.

.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie jest tak jak jest i gdybanie nic nie da , zobaczymy a nuż znowu będzie jakaś niespodzianka i na tym cały urok sportu polega że do końca nie jest przewidywalny :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teoretycznie, tak to wyglada tylko na papierze. Tak naprawde, gdyby Hiszpania zamienila sie rywalami z Niemcami, mielibysmy dzisiaj polfinal w takim samym skladzie, a nawet kto wie, czy nie byloby w nim Portugalii.

Z tą Portugalią to poszedłeś mocno.Moim zdaniem to jeden z gorszych zespołów na mistrzostwach.Nie pokazali absolutnie nic na czele z Crisem.Mecze z ich udziałem były jednymi z najnudniejszych.Zwycięstwo ze skośnookimi 7 golami pomijam,mam na myśli poważnych przeciwników.Już to że wyszli z grupy było ponad stan bo WKS zaprezentował się równie kiepsko.To że w eliminacjach Portugalia tak się męczyła i zdobyła awans dopiero w barażach to nie przypadek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak widze tylko ja na poczatku obstawiałem

1 Niemcy

2 Holandia

3 Brazylia -ale oni przy specyficznym układzie jak widac odpadli

jak trafie pierwsza dwójkę

to bedzie nagroda 2 zety na loda :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak widze tylko ja na poczatku obstawiałem

1 Niemcy

2 Holandia

3 Brazylia -ale oni przy specyficznym układzie jak widac odpadli

jak trafie pierwsza dwójkę

to bedzie nagroda 2 zety na loda :)

Eeee tam.

Jak Holandia zwycięży to ja biorę te 2 zeta bo trafiłem jako jedyny mistrza :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

A w Argentynie kibice przywitali z sympatią swoich piłkarzy domagając się jednocześnie, aby Maradona nie rezygnował z funkcji trenera. Widać mają klasę i potrafią przegrywać z podniesioną głową. Brawo !.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A w Argentynie kibice przywitali z sympatią swoich piłkarzy domagając się jednocześnie, aby Maradona nie rezygnował z funkcji trenera. Widać mają klasę i potrafią przegrywać z podniesioną głową. Brawo !.

Dlaczego miałoby być inaczej? Przecież przegrali ze świetną drużyną, a nie jakimiś obszczymurami.

Gdyby przegrali z kimś słabym na pewno głowy by poleciały i nie byłoby takiej sielanki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A w Argentynie kibice przywitali z sympatią swoich piłkarzy domagając się jednocześnie, aby Maradona nie rezygnował z funkcji trenera.

Jedni chcą żeby został a inni nie.

Mój odnośnik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak obstawiacie dzisiejszy mecz?Ja zdecydowanie Holandia,tym bardziej że Urusi mocno osłabieni.Mój typ 2-0.

Na konto półfinału kończę dziś wcześniej pracę,idę zakupić parę piw i oczekuję na mecz :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Nie przepadam za Holandią, ale jeszcze bardziej nie lubię Urugwaju. Dlatego z dwojga złego w finale chciałbym widzieć Holandię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czuję, że Urugwajowi może się pofarcić...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.