Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

Tomaszek25 - wbrew temu co napisałeś i mimo, iż zdewastowana, to może być jednak koperta od Atlantica. Do tego modelu czasami trafiają się koperty na All lub zatoce, ale zazwyczaj w niezadowalającym stanie, ale trzeba być cierpliwym. Co do tarczy to mycie może jej tak pomóc jak i zaszkodzić, zatem pewnie bym nie ruszał a o malowaniu tarczy się nie wypowiadam, bo jestem uprzedzony.

Koledzy, czy spotkaliście się kiedyś z zegarkiem Adriatic (nie Adriatica) Worldmaster? Postaram się jutro wrzucić zdjęcia (razem z kilkoma nowymi ruskami :P), zegarek na 100% jest z lat 60, dostałem go z pewnego źródła.

:D No cóż, może i jakiegoś Worldmastera widziałem, ale tu o Atlanticach mówimy. Ruski sobie daruj, bo to nie ten wątek. Co do opinii na 100% i tzw pewnych źródeł to nie zawsze są na 100% pewne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:D No cóż, może i jakiegoś Worldmastera widziałem, ale tu o Atlanticach mówimy. Ruski sobie daruj, bo to nie ten wątek. Co do opinii na 100% i tzw pewnych źródeł to nie zawsze są na 100% pewne.

Gdzie o Atlantikach? Ja tutaj widzę temat o Worldmasterach, a nie Atlanticach  :) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak rozumiem to taki żarcik, ale gdybyś mniejszymi literkami nie doczytał to pełny tytuł tego tematu brzmi: "Pokażmy swoje Worldmastery - Atlantic Worldmaster" - jesteś chyba pierwszym, który tu Atlanticów nie widzi :D .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie masz rację, ale zdjęcie i tak jutro wrzucę, bo zegarek praktycznie niczym nie różni się od starszych Worldmasterów, oprócz paru literek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@tomaszek25

Ta koronka nie jest od Delbany. To ogólnie dostępne koronki, które bardzo chętnie wymieniają Panowie zegarmistrzowie, być może w dobrej wierze, bo fajnie się nakręca zegarek, ale to nie ten kształt koronki. 

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z góry przepraszam za badziewną jakość zdjęć, mam antytalent do robienia ich :D .

Jutro zamierzam go oddać do spa na nałożenie nowej lumy, wstawienie nowego szkiełka (stare ma małe pęknięcie) no i naprawę mechanizmu, bo chodzi przez jakiś czas, ale staje.

wwb2xl.png

30bjvbl.png

2zi1mpd.png

2e1gmt2.png

Kolor zegarka taki jak na pierwszym zdjęciu, pytanie do bardziej doświadczonych użytkowników, czy dałoby radę usunąć to zanieczyszczenie koło godziny 3? Wygląda to jak zaschnięty klej.

Zegarek oczywiście po wyczyszczeniu powędruje na rękę :).

Edytowane przez papax

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry Szanowni Koledzy,

pomimo iż bardziej udzielam się na forum zegarków radzieckich, potrzebuję skorzystać w Waszej pomocy. Swoją przygodę z zegarkami/iem zacząłem kilkanaście lat temu i odnowiłem sobie atlantica. Niestety, wtedy nie było internetu a zegarek powierzyłem zegarmistrzowi w Łodzi. Zmienił mi kopertę, ponoć na od delbany, chromował, zmienił szkiełko. Na początku wszystko trzymało się kupy, jednak z czasem coś w środku zaczęło latać, urwało się ucho (zegarek jest na chodzie). Poszukuję teraz oryginalnej koperty, najlepiej w takim stanie, bym nie musiał chromować (złe wspomnienia z jakością wykonania poprzednio). Czy jest szansa na odświeżenie tarczy, jeśli tak to jak?

Zdjęcia werku wstawię jak odbiorę klucz do otwierania dekli :)

Dodaję zdjęcie mechanizmu. Koledzy dziękuję za porady, jednak nie ukrywam, że poszukiwanie koperty jest trudnym zajęciem. Czy wśród Was nie ma ktoś na zbyciu? Czy koronkę oryginalną łatwo do niego dostać?

post-29341-0-60817600-1397377383.jpg

Edytowane przez tomaszek25

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@tomaszek25

Popatrz na bazarku kolega Ulan miewa jakieś koronki może coś będzie miał. Czasem pojawiają się na Alledrogo.

<p>Czasem lec-e w gruchy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

żona popatrzyła do skrzynki a tam takie coś,zrobiłem na szybko parę fotek  no i niestety po dokładnych oględzinach stwierdziłem że koperta raczej po renowacji,tarcza malowana szału nie ma ale ujdzie i koronka nie z niego.

koledzy napiszcie  parę słów od siebie co o nim sądzicie

post-59322-0-29374300-1397892441_thumb.jpg

post-59322-0-02813400-1397892476_thumb.jpg

post-59322-0-57843100-1397892511_thumb.jpg

Edytowane przez daniels36

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To kombinacja na całej linii. Tarcza malowanka, koperta chromowana i to średnio, dekiel od wersji skandynawskiej, wskazówki i koronka z innej bajki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety, ale John Time ma całkowitą rację, składak, tak jak mój rower w młodości Wigry-3, mam nadzieje chociaż ze tanio kupiłeś.

Only vintage ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tak zapomniałem napisać o dekielku oczywiście się z wami zgadzam co do kupna to koszt żaden kiedyś kupiłem poljota  i to by miała być wymiana za tego poljota i mimo to że jest poskładany to chyba sobie go wezmę w końcu mnie też ostatnio składali i mam masę śrubek i blach nieswoich  :D

Edytowane przez daniels36

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I żeby pomóc koledze w jego planach dodam, że dobrym wyjściem, przynajmniej w początkowym okresie "szukania" jest wklejanie, nawet w tym wątku zdjęć zegarka, którym jesteś zainteresowany. Zawsze ktoś tu zagląda i coś ciekawego o danym zegarku napisze, doradzi, podpowie.

Co szanowni koledzy sądzą o takim zegarku :

4f3fe3e3b4ba3661m.jpg  ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xylog

Ma centralny sekundnik

Edytowane przez xylog

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marcineck....kolega Xylog daje do zrozumienia ze przy tak małym zdjęciu to niewiele jest w stanie powiedzieć :)

Musisz wklejac większe i najlepiej wiecej niż 1....

Edytowane przez sneer

Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podejrzewałem, że Piotr w tym palce maczał :) , ale to chyba dobrze, bo masz super zegarki, i pewność oryginału, a to bardzo ważne na początku drogi ...

Jacek , Staszek - dzieki:) po prostu moj sentyment do tej marki jest chyba nieśmiertelny i staram sie ściągać do Polski co lepsze egzemplarze na które trafiam w trakcie zegarkowych poszukiwań .

3y10.jpg

Edytowane przez sneer

Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xylog

Przede wszystkim to nie wiadomo co to. Bez zdjęć dekla, mechanizmu, makro miejca gdzie było logo nikt rozsądny nie powie nic konkretnego o tym egzemplarzu.

Poza tym to nie jest miejsce na zadawanie pytań: co to?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jacek , Staszek - dzieki:) po prostu moj sentyment do tej marki jest chyba nieśmiertelny i staram sie ściągać do Polski co lepsze egzemplarze na które trafiam w trakcie zegarkowych poszukiwań .

3y10.jpg

wstajesz rano i widzisz takie cudo - bezcenne

gratulacje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marcineck....kolega Xylog daje do zrozumienia ze przy tak małym zdjęciu to niewiele jest w stanie powiedzieć :)

Musisz wklejac większe i najlepiej wiecej niż 1....

Dziękuję za informację. Jeżeli opublikowałem takie zdjęcie, to dlatego że innym chwilowo nie dysponuję.

Liczyłem na życzliwość ze strony Forumowiczów wobec poczatkującego uczestnika...

Trzy kolejne posty imć xyloga pozostawiam bez komentarza ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Cyrhla

.

Edytowane przez Konrad Wróblewski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość norbie

Władca Świata w przestworzach :)

post-54231-0-75757100-1398179258_thumb.jpg

post-54231-0-53423300-1398179272_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popatrz jaki ładny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość norbie

Piotrek - bardzo Ci dziękuję za zegarek. Co Cię podkusiło, żeby go sprzedawać? :D

Oczywiście Atlantic w realu jest jeszcze ładniejszy. Niestety na moich zdjęciach tego nie widać, bo jestem fotograficznym retardem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy jako nowy na portalu zapytam :)

Czemu tak kochacie  Worldmastery, a Milano jest traktowany tak po macoszemu :)

Czy to gorsza seria ?? Mało jest na ich temat 

Mam pytanko czy to możliwe ze to jest zegarek nieregenerowany ?? Taki stan czy ktoś mi ściemnia?

post-71306-0-28178000-1398339418.jpg

post-71306-0-07538700-1398339561.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi