nav 9802 #4901 Posted November 6 13 godzin temu, PKS napisał(-a): A propos bezeli. Wiecie, ile kosztuje bezel SDR do U1/U50? Nie znam ceny, można natomiast zamówić części przez formularz kontaktowy na stronie Sinna, lub za pośrednictwem autoryzowanego sprzedawcy, to chyba najszybszy sposób na poznanie ceny, chyba, że ktoś ostatnio wymieniał i ma informacje z pierwszej ręki. 0 Share this post Link to post Share on other sites
PKS 593 #4902 Posted November 6 Tak, wiem, że to jest spokojnie do zamówienia, ale może ktoś już to przerabiał. Obawiam się tylko, że tanio nie będzie. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Pawel.Sz 450 #4903 Posted November 8 Dawno nie noszony 104 dziś ma ma swoją chwile Klasyk zawsze sie obroni! 7 Share this post Link to post Share on other sites
kornel91 85780 #4904 Posted November 9 9 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Share this post Link to post Share on other sites
Jaspel 456 #4905 Posted November 9 W dniu 5.11.2025 o 23:45, PKS napisał(-a): A propos bezeli. Wiecie, ile kosztuje bezel SDR do U1/U50? Pewnie okolice 250-300e. 0 Share this post Link to post Share on other sites
PKS 593 #4906 Posted November 9 (edited) Obawiam się, że bliżej 400-500 EUR Dopłata do SDR to niby tylko 90 EUR, ale jak kupujesz oddzielnie akcesoria (np. zapięcie, bezel), to we Frankfurcie dodatkowo sobie liczą za fatygę. Edited November 9 by PKS 0 Share this post Link to post Share on other sites
gszydlowsky 12323 #4907 Posted November 13 Jednak zostaje 🤣 7 Share this post Link to post Share on other sites
Funky_Koval 20300 #4908 Posted November 13 (edited) 3 godziny temu, gszydlowsky napisał(-a): Jednak zostaje 🤣 Łaska zegarkowca na pstrym koniu jeździ. No ale decyzja dobra bo zegarek świetny Edited November 13 by Funky_Koval 2 quartz bandit Share this post Link to post Share on other sites
greenmag 5790 #4909 Posted November 14 2 > Zegarki i inicjatywy związane z zegarkami > Kartoteka Zegarków Share this post Link to post Share on other sites
gszydlowsky 12323 #4910 Posted November 15 Mimo że zapięcie starego typu to jakaś wytłaczanka to leży super, nic nie odstaje i jest naprawdę wygodne . A tak to wyglądało z tym nowym 😕 1 Share this post Link to post Share on other sites
cordi7 7946 #4911 Posted November 15 Od dawna mówiłem, że nowe zapięcie ma może i regulację i jest w pełni frezowane ale jest ogólnie gorsze. 1 Share this post Link to post Share on other sites
PKS 593 #4912 Posted November 15 Nowe zapięcie ma sens przy grubaskach z chronografem albo większych modelach, jak np. U1. Z 556 wygląda karykaturalnie. 1 Share this post Link to post Share on other sites
kornel91 85780 #4913 Posted November 15 (edited) 16 godzin temu, PKS napisał(-a): Nowe zapięcie ma sens przy grubaskach z chronografem albo większych modelach, jak np. U1. Z 556 wygląda karykaturalnie. Pewnie masz rację . 21 godzin temu, cordi7 napisał(-a): Od dawna mówiłem, że nowe zapięcie ma może i regulację i jest w pełni frezowane ale jest ogólnie gorsze. Nie znasz się Dominik. Ono jest świetne. Z tej mikro korzystam codziennie. Natomiast Sinn przynajmniej od końca września jak pisałem jakiś czas temu 90% na nadgarstku i trochę mikrorysek na AR się pojawiło. Widać to w sztucznym świetle pod kątem. Nie przeszkadza mi to aż tak bo ten zegarek trafił w moje gusta. Nie spodziewałbym się, że aż tak. Mógłbym na dzień dzisiejszy zostać tylko z tym murkiem a trochę zegarków przerobiłem. Z 903 stanowią świetny duet. Edited November 16 by kornel91 6 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Share this post Link to post Share on other sites
gszydlowsky 12323 #4914 Posted November 15 (edited) Niby tylko zapięcie a jak zmienia odbiór zegarka, od skrajności w skrajność 🙂 @kornel91 Twoje chyba jest trochę inne od tego z 556 Edited November 15 by gszydlowsky 1 Share this post Link to post Share on other sites
kornel91 85780 #4915 Posted November 15 (edited) 13 godzin temu, gszydlowsky napisał(-a): Niby tylko zapięcie a jak zmienia odbiór zegarka, od skrajności w skrajność 🙂 @kornel91 Twoje chyba jest trochę inne od tego z 556 Poprawiam się dzięki koledze @PKS😀 Edited November 16 by kornel91 1 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Share this post Link to post Share on other sites
PKS 593 #4916 Posted November 15 3 godziny temu, kornel91 napisał(-a): Zgadza się wygląda na dłuższe ale też ma inny profil. Dobrze zrobiłeś zdjęcie. Gorzej to wygląda dlatego pisałem, że u mnie jest bardzo wygodnie a jednak konstrukcja nowych zapięć jest różna. Ale zdjęcie to chyba Krzyśka wkleiłeś 2 Share this post Link to post Share on other sites
kornel91 85780 #4917 Posted November 16 9 godzin temu, PKS napisał(-a): Ale zdjęcie to chyba Krzyśka wkleiłeś Zgadza się. Coś mnie zamroczyło😀 No zapięcie jest takie same w 556 i EZM ale dla mnie jest bardzo ok. Ważne, że się różnimy 😀 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Share this post Link to post Share on other sites
PKS 593 #4918 Posted November 16 Każdy mówi inaczej, dlatego sam bym chętnie przetestował to dzieło techniki inżynieryjnej, nad którym pracowali przynajmniej dekadę, na EZM13.1. Tylko cena samego zapięcia to nieporozumienie, więc czekam na nowy zakup, w którym będę miał wybór zapięcia i sobie je przełożę (np. U50 - choć pewnie wolałbym z tegimentem). A jeśli ktoś w międzyczasie chciałby zamówić samą bransoletę do jakiegoś piaskowanego modelu, to niech da znać - wyjdzie trochę taniej 1 Share this post Link to post Share on other sites
arturzbsk 4059 #4919 Posted November 16 Większe wymiary nowego zapięcia rekompensuje szybka regulacja, która w moim przypadku była często używana. 1 Share this post Link to post Share on other sites
kornel91 85780 #4920 Posted November 16 (edited) Godzinę temu, arturzbsk napisał(-a): Większe wymiary nowego zapięcia rekompensuje szybka regulacja, która w moim przypadku była często używana. Mam dokładnie tak samo. Pisałem już kilka razy ale tak jak Tobie Artur to może mi w tym zegarku brakuje 1-2mm średnicy a tak jest kapitalny. Dobrze, że rysek na AR nie widać w normalnym świetle 😀 Edited November 16 by kornel91 4 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Share this post Link to post Share on other sites
arturzbsk 4059 #4921 Posted November 16 2 godziny temu, kornel91 napisał(-a): Mam dokładnie tak samo. Pisałem już kilka razy ale tak jak Tobie Artur to może mi w tym zegarku brakuje 1-2mm średnicy a tak jest kapitalny. Dobrze, że rysek na AR nie widać w normalnym świetle 😀 Gdyby miał te 43 mm, to nie oddałbym Z rysami na AR trzeba jakoś żyć, chociaż w moim przypadku jest to czuły punkt 1 Share this post Link to post Share on other sites
kornel91 85780 #4922 Posted November 16 Teraz, arturzbsk napisał(-a): Gdyby miał te 43 mm, to nie oddałbym Z rysami na AR trzeba jakoś żyć, chociaż w moim przypadku jest to czuły punkt Ty ich nie złapałeś 😀 Ja zdejmuję jak coś robię w domu i mogę zaczepić ale nie zawsze niestety. Będę żył bo u mnie ten zegarek zostaje. 😀 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Share this post Link to post Share on other sites
arturzbsk 4059 #4923 Posted November 16 EZM to super zegarek. A u mnie bez zmian UX. 3 Share this post Link to post Share on other sites
PKS 593 #4924 Posted November 16 50 minut temu, arturzbsk napisał(-a): A u mnie bez zmian UX. Gdyby miał te 41mm 0 Share this post Link to post Share on other sites
arturzbsk 4059 #4925 Posted November 17 Mówisz, że nic większego nie wejdzie ? 0 Share this post Link to post Share on other sites