Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Adam Adamandy Kochański

Cyclos Watch

Rekomendowane odpowiedzi

Który Cyclos Watch Day & Night Chronometer ładniejszy

Nr 1

100000002442.jpg

Nr 2

100000002447.jpg

Nr 3

100000002445.jpg

Tył

100000002442_1.jpg

W wersji nr 2 najbardziej mi się podoba, ale może padną propozycje ze strony forumowiczów - zegarków z motywem słońca i księżyca (mogą być dodatkowo z komplikacją faz księżyca)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wszystkie sa brzydkie.....

ale to tylko moja opinia

Nie tylko Twoja. Są brzydkie. Żeby nie było OT to najładniej wygląda od strony dupci B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za ładne to one nie są...

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może to wina jakości zdjęć ale wyglądają jak fejki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mathu

Drugi, reszcie brakuje cyrylicy na tarczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nr 2.ale i tak jakies takie... <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popieram zdanie przedmówców-oba urodą nie grzeszą..z zaprezentowanych to chyba rzeczywiście 2. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem nr 2, ale to oczywiście zależy od osobnika - oglądacza :o

W zegarkach Cyclos nie chodzi tak do końca o ich piękno lub nie, ale o to jak wskazywana jest godzina na okręgach /indeksach/ am i pm ! W tym tkwi ich uroda ! Ja lubię takie zegarkowe inności. W tych zegarkach to wskazówka godzinowa i mechanizm pod nią grają pierwsze skrzypce i to jak grają <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem nr 2, ale to oczywiście zależy od osobnika - oglądacza :o

W zegarkach Cyclos nie chodzi tak do końca o ich piękno lub nie, ale o to jak wskazywana jest godzina na okręgach /indeksach/ am i pm ! W tym tkwi ich uroda ! Ja lubię takie zegarkowe inności. W tych zegarkach to wskazówka godzinowa i mechanizm pod nią grają pierwsze skrzypce i to jak grają <_<

masz racje OK,ale nie kupilbym czegos co zachwyca mnie rozwiazaniem technicznym badz "innoscia" jesli nie podobałby mi sie taki zegarek.

Ciekawe sa - ładne nie :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybacz, ale jesli nikt Cię nie zmusza do zakupu zadnego z tych zegarków, to odpusc. De gustibus..., oczywiscie, ale one naprawde sa brzydkie.... To tak, jakbys spytał kolegów, z którą kobietą się ozenić i pokazał zdjęcia dwóch brzydkich bab... Dobry kolega odradzi Ci obydwie <_<

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mechanizm bardzo ciekawy, ale te tarcze strasznie odpustowe...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybacz, ale jesli nikt Cię nie zmusza do zakupu zadnego z tych zegarków, to odpusc. De gustibus..., oczywiscie, ale one naprawde sa brzydkie.... To tak, jakbys spytał kolegów, z którą kobietą się ozenić i pokazał zdjęcia dwóch brzydkich bab... Dobry kolega odradzi Ci obydwie <_<

A ten:

http://www.youtube.com/watch?v=pJsSP3E4Of8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mechanizm mechanizmem, mnie jednak również estetyka tych zegarków nie porywa...

Jeżeli już musiałbym wybierać, to wybrałbym nr 2.

Generalnie jednak kwestia gustu, jeżeli koledze podobają się te zegarki, to nie widzę problemu. <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za bardzo przyzwyczailismy sie do pewnych schematow , one maja cos w sobie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czarny w złocie z filmiku IMVHO piękny, zarówno z przodu, z tyłu, z mechanizmu, z COSC i z ceny ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uwielbiam zegarki, które zaopatrzone są w niesztampowe rozwiązania, różnego rodzaju komplikacje. Wielką uwagę skupiam zazwyczaj na mechanizmie. Rozwiązanie w tym modelu bardzo mnie zaciekawiło.

Nie znaczy to oczywiście, że nie jest ważny wygląd zewnętrzny, dlatego osobiście uważam za ładny zegarek przedstawiony na krótkim filmie. Wstawione zdjęcia natomiast nie grzeszą jakością, więc może nie oddają w pełni ich rzeczywistego wyglądu.

Spodobał mi się pomysł komplikacji rotacji wskazówki godzinowej, i ubrania to w dość ciekawą formę słońca i księżyca. Pomysł moim zdaniem trafiony i w szczególności dla mnie, ponieważ uwielbiam użycie motywów w zegarkach gwiazd, planet i satelitów, gdyż to ruch planet ma bezpośredni wpływ na to jak odmierzamy czas.

Oczywiście to moje zdanie, z którym można się zgodzić bądź nie, a przecież de gustibus non disputatu est, lecz w tym temacie chciałem poznać opinię innych.

Dzięki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten ostatni z filmiku lepszy.:) tyle ze one to drogie sa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Komplikacja rzeczywiście jest ciekawa, ale wygląd zewnętrzny tak troszkę hmmmm.... powiedzmy, że mnie nie porwał. Z tych przedstawionych przez Ciebie to nr 2 i to zdecydowanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, raczej nie ma.

Transport lotniczy (in study process).

Zodiac ZO2040 on brancelet. Election Grand Prix Berne 1914 from 1945 on Hirsch Calf. Election Grand Prix - in repair. Marzenie i cel: IWC Mark XVI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.