Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Encanto

Klub Miłośników Zegarków DOXA

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 12.08.2025 o 19:28, lysolek007 napisał(-a):

;]IMG_20250812_190512-01.thumb.jpg.2b2b9728f6c7a4d2ec8f980d3802d4de.jpg

IMG_20250812_185806-01.thumb.jpeg.daf8f89cb4e14b718cba5827cd66ffa3.jpeg

Dawno mnie tu nie było, więc dopiero teraz napiszę - genialna ta stara bransoleta, gratki. To co zrobili w 300T to jakaś pomyłka. W 300 szerokie endlinki nie przeszkadzają bo same ogniwa są cieńsze.

Dobrze rozumiem, że zmieniłeś zapięcie na to nowsze? Bo taką prostą bransoletę to kojarzę z 1200T z blaszaną klamrą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
52 minuty temu, Kobuz napisał(-a):

Dawno mnie tu nie było, więc dopiero teraz napiszę - genialna ta stara bransoleta, gratki. To co zrobili w 300T to jakaś pomyłka. W 300 szerokie endlinki nie przeszkadzają bo same ogniwa są cieńsze.

Dobrze rozumiem, że zmieniłeś zapięcie na to nowsze? Bo taką prostą bransoletę to kojarzę z 1200T z blaszaną klamrą.

To jest oryginalna bransoletka z 2019 roku od Doxa , pierwsze egzemplarze takie miały, udało mi się ją kupić od kolekcjonera z Włoch i nosi się idelanie , zapięcie pasuje również od tej nowszej wersji,

tutaj masz film jak wygląda 

Edytowane przez lysolek007

👉📸 All Rights Reserved®                                                                    Diver'sholic 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry sharky....🦈💥

wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 24.09.2025 o 17:15, wtch.ghst napisał(-a):

e12d541926fc48c7e681baadfebc5c3a.jpg

Wysłane przez Tapatalk

Świetny zegar 

Czy ktoś ma Sub200T ? Ma ktoś porównanie w noszeniu między 300T a 200T ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Świetny zegar 

Czy ktoś ma Sub200T ? Ma ktoś porównanie w noszeniu między 300T a 200T ?

Mam w pracy 200T. Generalnie nie ma co porównywać. 300T to kloc, 200T kruszynka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

;]

IMG_20250926_170441-02-01.jpeg

👉📸 All Rights Reserved®                                                                    Diver'sholic 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 4.09.2025 o 19:14, Kobuz napisał(-a):

W 300 szerokie endlinki nie przeszkadzają bo same ogniwa są cieńsze.

Czy w nowych 300t są grubsze ogniwa niż 300? W 1200t na pewno są grubsze, ale myślałem, że w 300t to zmienili.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy w nowych 300t są grubsze ogniwa niż 300? W 1200t na pewno są grubsze, ale myślałem, że w 300t to zmienili.

Tak, przed 250T nosiłem 300 i chociaż zapięcie tam jest tandetne jak z puszek po sardynkach to sama bransoleta mega wygodna. Co do grubości to nawet 250T ma grubsze ogniwa niż 300. W 300T ogniwa nie dość że grube to jeszcze szerokość pierwszego ogniwa po endlinku to prawdziwy killer

cfdb5f48bf031b18cc69e26173431d25.dng

Wysłane przez Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak na 1200WR to i tak dość zgrabny zegarek ;] 

IMG_20250928_171546-01.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z oszukaną bransą się nie liczy

Wysłane przez Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 godzin temu, PKS napisał(-a):

Tak, profil koperty w 300 jest dużo smuklejszy, więc bransoleta jest bardziej oldschoolowa - czyli cieńsza, pewnie stąd też bierze się blaszane zapięcie. W 300T ktoś pomyślał, żeby dać endlinki, które nie są w pełni ruchome, co kompletnie przekreśla sens BOR - jak widać na powyższym zdjęciu @lysolek007 bransoleta z 1200T sprawia, że ten zegarek układa się całościowo tak, jak należy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 26.09.2025 o 13:02, wtch.ghst napisał(-a):

Mam w pracy 200T. Generalnie nie ma co porównywać. 300T to kloc, 200T kruszynka

Rozumiem, że do codziennego użytkowania znacznie bardziej wygodnym będzie 200T ? ;>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jaki masz nadgarstek.
Ja mam 18,5cm i jak dla mnie 300T na bransolecie jest nie do noszenia. Na gumie spoko, ale tu znowu wiem z sieci, że ta guma nie jest w dłuższym użytku wygodna. Dlatego po 300 zrezygnowałem z 300T i kupiłem 250T.
Co do 200T, tak będzie dużo wygodniejsza.
Tylko, że ja mam z nią problem. W teorii między 250T, a 200T jest tylko 1mm różnicy w średnicy koperty.
W praktyce 250T u mnie leży perfekcyjnie i ma do tego świetne proporcje (lepsze niż 300), a znowu 200T wygląda u mnie jakbym zabrał zegarek dziecku.

Wysłane przez Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, wtch.ghst napisał(-a):

Ja mam 18,5cm i jak dla mnie 300T na bransolecie jest nie do noszenia.

A co się dzieje? Ja mam 16,5 cm i 1200t bardzo fajnie się nosi. Tzn. jest to grubasek, ale bransoleta ładnie się układa. Tu chodzi o to, że w 300t zepsuli endlinki i pierwsze ogniwa nie obracają się swobodnie tylko stawiają jakiś opór? Dziwne, bo w 300t to jest ta sama koperta i endlinki, więc sztuką było coś zepsuć. A im się jednak udało :D  

Sam myślę o 200t z uwagi na rozmiar, ale mam też 300 i ta leży idealnie (jest rozmiarowo spora, ale z kolei tarcza malutka przez wypukłe szkiełko, więc wszystko się wyrównuje).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 30.09.2025 o 09:19, wtch.ghst napisał(-a):

Tylko, że ja mam z nią problem. W teorii między 250T, a 200T jest tylko 1mm różnicy w średnicy koperty.
W praktyce 250T u mnie leży perfekcyjnie i ma do tego świetne proporcje (lepsze niż 300), a znowu 200T wygląda u mnie jakbym zabrał zegarek dziecku.

Ciekawe jest to co piszesz, tym chętniej porównałbym obydwa "małe" modele na żywo. Co ciekawe mimo oficjalnej różnicy wielkości koperty, to na stronie Doxy obydwa modele są pokazywane w tak jakby tej samej kopercie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo wedle wielu teorii spiskowych w internatach to ta sama koperta, więc ludzie się dziwią dlaczego na papierze Doxa przy obu modelach podaje dwa inne wymiary. Nie wiem, wiem za to, że na żywo na lapie wygląda to tak, jak napisałem wcześniej.
Trzeba organoleptycznie sprawdzić i samemu ocenić. Ja już swoje zdanie mam ;)

Wysłane przez Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi