Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

dariusz chlastawa

Omega

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , ostatnio męczy mnie chęć zakupu Omegi , przy czym nie bardzo mogę się zdecydowac jaką kupić ..

raczej krążę pomiędzy Seamaster ( jakaś Aqua Terra ) a Speedmaster .

No i to pytanie do Was , co polecalibyście ??

Na razie wpadł mi w oko Speedmaster Rattrapante limitowany do 357 sztuk ( rozmiar słuszny , komplikacja fajna, dekiel przeszklony , Co-Axial)

Ale może Wasze pomysły będą lepsze.

pozdrowienia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość 00110010000010011001

SPEEDMASTER HB-SIA CO-AXIAL GMT CHRONOGRAPH

32190445201001-20.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybrałbym Seamaster Planet Ocean, 42mm, do 600m, co-axial, liquid metal technology, ? co prawda ma zawór helowy, którego nigdy bym nie wykorzystał, ale zegarek jest ładnie zaprojektowany z mocną bransoletą i z dobrym dopracowanym zapięciem. Aqua Terra ? NIE, przymierzałem go i NIE, wskazówka godzinowa bez grota wygląda do ?bani?, burzy tarczę, na ręku prezentował się źle.

Co do kupowania zegarków to z jednym z klubowiczów organizujemy sobie czasami tzw. ?dzień zegarkowy?, wybieramy wcześniej kilka sklepów, po czym zaczyna się szaleństwo przymierzania, metoda świetna, bo przed lustrem na ręku zegarki inaczej wyglądają niż na zdjęciach w katalogach, a poza tym kumpel ma inne spojrzenie i krytykuje, ? co jest najbardziej cenne!

Polecam właśnie taką metodę wybierania i kupowania zegarków :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Perrelet

Wręcz idealnie będzie do Ciebie pasowała taka oto referencja: 222.28.42.20.04.001

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-26579-0-71548700-1331590930.jpg

post-26579-0-25378900-1331590929.jpg

" Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aqua Terra wygląda (wg mnie) dobrze w folderze. Na ręce jest nieco inaczej... Winę ponosi m.in. wskazówka bez grota.

Jeżeli zdecydujesz się na Speed'iego, to polecam wersję limitowaną Apollo-Soyuz.

Ja, gdybym miał wybierać ponownie, zdecydowałbym się na PO.

CH24.PL - polski portal o zegarkach luksusowych
Dołącz do CH24.PL na Instagramie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli ma to być sportowa OMEGA to dla mnie wyłącznie PO w wersji

Czarna tarcza, czarny bezel, czarny kauczuk.

Do obejrzenia w Jubitonie w Arkadii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skąd taka miłość do Planetki?Przecież to jest tak przeciętny i oklepany zegarek że aż oczy bolą :P

Mowa o wyglądzie ofkorz.

Zdecydowanie popieram AT :D

Edit

A może ten?Taki wręcz "nieomegowy"

25133000-20.png

A ten to dla mnie taka hybryda AT i Planetki :) Rozmiar spory bo 44mm, a power reserve 55 godzin.

23110445206001-20.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj ogladalem Omege Museum N 8 . Bardzo ladny zegarek,

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobnie jak Kielas wybrałbym raczej tego limitowanego speediego, oprócz tego chyba PO liquidmetal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bylem wczoraj w Pradze i wstapilem do salonu.

Od razu rzucil sie w oczy:

Omega Museum (wyglada na zywo niesamowicie)

omega-museum-watch.jpg

Transport lotniczy (in study process).

Zodiac ZO2040 on brancelet. Election Grand Prix Berne 1914 from 1945 on Hirsch Calf. Election Grand Prix - in repair. Marzenie i cel: IWC Mark XVI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie bardzo się podoba Omega Hour Vision Annual Calendar, nr ref.: 431.33.41.22.06.001

-własny mechanizm

-włos wykonany z krzemu

-roczny kalendarz w ciekawej formie bo z nazwą miesiąca i datą obok siebie

-certyfikat chronometru COSC

-szkiełko z dwustronną powłoką antyrefleksyjną

-opcjonalnie bransoleta

-10 atm wodoszczelności

piękna jest w tej właśnie wersji

post-7884-0-30277600-1331591574.jpg

:)

"Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O nieee... Jeśli HV AC to tylko z białą tarczą i bransoletą. Stal, szkło, biel i ta zadziorna niebieska wskazówka sekundnika - samo piękno! :)

W czarnej tarczy fajne jest to, że jest promienista, trochę szkoda, że białej tak nie wykonano.

AT z cal. 8601 też ciekawa, ale test nadgarstkowy w moim przypadku wypadł słabiutko i wybrałem HV.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość gosckmziz

Jak tam Darku poszukiwania omegi, jakaś decyzja?

Jeżeli chodzi o Museum 8 to miałem ten zegarek i do dziś nie mogę odżałować że go sprzedałem. Uważam, że warto po nią jechać nawet to Pragi, bo zdjęcia nie oddają tej proporcjonalności i piękna. Rozmiar jak na dzisiejsze czasy w sam raz, nie za mały a wciąż klasyczny (39 mm), jak na chrono (dzięki manualnemu naciągowi i brakowi daty) zegarek płaski (o ile pamiętam poniżej 12 mm), świetnie układa się na nadgarstku. Tarcza bajka: zróżnicowana kolorystyka i faktura ale wszystko sharmonizowane i klasyczne. Do tego ręczny naciąg i historyczne logo, klasyczna płaska koronka i dyskretne przyciski. Zegarek w starym dobrym stylu (co ja zrobiłem :);):);) ).

Co do innych to podoba mi się AT z jasną tarczą (jak dla mnie 38,5 mm), sam o niej ostatnio myślę. Biorąc pod uwagę rabaty, IMO chyba najlepsza oferta na rynku spośród zegarków uniwersalnych z własnym werkiem, dodatkowo z ukrytą funkcją GMT ;) . Czytałem o gościu, któremu w ciągu 9 miesięcy (bądź nawet dłużej) przyspieszyła o 8 (słownie: osiem) sekund!

Wersja Annual Calendar oferuje na pewno ciekawą, ale mało przydatną funkcję za nieadekwatnie wygórowaną cenę (moim zdaniem).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak tam Darku poszukiwania omegi, jakaś decyzja?

Jeżeli chodzi o Museum 8 to miałem ten zegarek i do dziś nie mogę odżałować że go sprzedałem. Uważam, że warto po nią jechać nawet to Pragi, bo zdjęcia nie oddają tej proporcjonalności i piękna. Rozmiar jak na dzisiejsze czasy w sam raz, nie za mały a wciąż klasyczny (39 mm), jak na chrono (dzięki manualnemu naciągowi i brakowi daty) zegarek płaski (o ile pamiętam poniżej 12 mm), świetnie układa się na nadgarstku. Tarcza bajka: zróżnicowana kolorystyka i faktura ale wszystko sharmonizowane i klasyczne. Do tego ręczny naciąg i historyczne logo, klasyczna płaska koronka i dyskretne przyciski. Zegarek w starym dobrym stylu (co ja zrobiłem :);):);) ).

Co do innych to podoba mi się AT z jasną tarczą (jak dla mnie 38,5 mm), sam o niej ostatnio myślę. Biorąc pod uwagę rabaty, IMO chyba najlepsza oferta na rynku spośród zegarków uniwersalnych z własnym werkiem, dodatkowo z ukrytą funkcją GMT ;) . Czytałem o gościu, któremu w ciągu 9 miesięcy (bądź nawet dłużej) przyspieszyła o 8 (słownie: osiem) sekund!

Wersja Annual Calendar oferuje na pewno ciekawą, ale mało przydatną funkcję za nieadekwatnie wygórowaną cenę (moim zdaniem).

Piotr

I could not have said it better myself :o ( ING- reklama ).

Zegarek z linii Omegii jak najbardziej godny polecenia ,ooops zrobilem to jakis czas temu .

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AT w złocie prezentuje się przepięknie - tarcza jest czekoladowa.

mE29m.jpg

No i fajny jest jubileuszowy Speedmaster, w końcu to ikona Omegi:

930tj.jpg

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pie-pan de Luxe na oryginalnej bransolecie? Albo w bialym zlocie od Turlera? Albo Constellation "C" na oryginalnej zintegrowanej bransolecie (ten model strasznie zyskuje z dobra bransoleta)?

Zadna praca nie hanbi, ale kazda meczy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Limitowana Aqua Terra w stalowej kopercie z czarną tarczą i złotymi indeksami...

23153432201001-30.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie ta , tylko to jest białe złoto , co czyni cenę mniej przyjemną ...

Limitowana, stalowa wygląda identycznie...ale nie mogłem znaleźć fotki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o ile ja się orientuję, limitowana jest edycja w stali, nie w białym złocie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.