dacik 3 #926 Napisano 29 Maja 2014 No tarcza chronografu ma za duza czcionke ewidentnie... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4517 #927 Napisano 29 Maja 2014 (edytowane) Tak ma byc-takich ustalen dokonalisny..Podjalem sie jej ze wzgledu na pewne zamazania i rozmycia indeksow,oraz przez to ze indeksy byly bardzo slabo czytelne.. Na foto jest ok-dobre swiatlo itp..real byl okrutniejszy. To po co się dopytujesz jak wyszła ?Albo patrzymy na tarczę z kilometra, lejemy na wszystko i wmawiamy sobie, że jest idealnie, (mówiąc jakoś to będzie)albo oglądamy ją pod lupą i czepiamy się wszystkiego...Ty chyba sam nie wiesz, którą drogę wybrać. Edytowane 29 Maja 2014 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
viki_gte 1219 #928 Napisano 29 Maja 2014 To po co się dopytujesz jak wyszła ?Albo patrzymy na tarczę z kilometra, lejemy na wszystko i wmawiamy sobie, że jest idealnie, (mówiąc jakoś to będzie)albo oglądamy ją pod lupą i czepiamy się wszystkiego...Ty chyba sam nie wiesz, którą drogę wybrać. Ustalenia odnośnie podziałki ok-moje indywidualne-nie musze tego zaznaczać w poście-ktoś to zauważył dobrze..Dopytuje sie jak wyszła ze względu na fachowość porad , oraz konstruktywną ocenę wykonanej usługi.Każdy widzi inne detale, każdy zauważa coś innego.Osobiście widzę w niej parę niedociągnięć.Chciałem zaczerpnąć oceny kogoś doświadczonego. Więc szanowny kolego czepiajmy się dalej.. Po to właśnie chyba ten wątek jest. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Enkil 7824 #929 Napisano 9 Czerwca 2014 Przed myciem Po myciu ( koperta zmieniona na czas znalezienia prostej - poprzednia ma krzywe uszy) Mycie wykonałem sam, jeśli moderator stwierdzi, iż cvet nie jest zbyt vintage to proszę post usunąć. Efekty tego mycia są też w dziale radzieckim.Pozdrawiam 0 CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #930 Napisano 9 Czerwca 2014 Mycie wypadło nadspodziewanie dobrze, gratulacje. Jeśli to nie tajemnica to czym i jak? 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Enkil 7824 #931 Napisano 9 Czerwca 2014 Na początek wymoczylem tarczę przez kilka godzin w ciepłej wodzie z mydłem, nastęnie opłukałem i ok 20 -30 min. w wodzie z płynem do mycia okien, płukanie. Teraz najważniejsze. Tarcza mokra, biorę patyk do uszu moczę by napęzniał, pocieram kostkę zwykłego mydła do rąk, tak by na patyku była warstwa mydła i posieram tarczę w brudnym miejscu, trzeba uwarzac by pocierac nie bawełną na końcu patyka, a warstwą mydła na tej bawelnie,- trzeba często pocierac mydło i chwilę tarczę. I ciągle obserwować stan lakieru bo bardzo łatwo zmyć napisy. Nie mogę zagwarantować powodzenia, tarczę łatwo zniszczyć. Po kilku próbach na różnych tarczach mogę powiedzieć iż działa na takich właśnie białych z miękką powłoką lakierniczą. 0 CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #932 Napisano 9 Czerwca 2014 To prawda,że każdy typ tarcz inaczej reaguje na zmywanie. Niemniej jednak efekt Twojego mycia jest bardzo dobry, więc jeszcze raz gratulacje. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Enkil 7824 #933 Napisano 9 Czerwca 2014 Dziękuję 0 CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5732 #934 Napisano 10 Czerwca 2014 Enkil na tarczy tej brudnej widać zadrapania przy osi wskazówek i ubytki w kilku miejscach poza tym przetarcia przy godzinie 9-10 dolna tarcza tego niema - czy ty aby nie mydlisz nam oczu tą odnowąJak tu widze zamienione tarcze a nie umytą - sorki ale takie moje zdanie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Enkil 7824 #935 Napisano 10 Czerwca 2014 (edytowane) Enkil na tarczy tej brudnej widać zadrapania przy osi wskazówek i ubytki w kilku miejscach poza tym przetarcia przy godzinie 9-10 dolna tarcza tego niema - czy ty aby nie mydlisz nam oczu tą odnowąJak tu widze zamienione tarcze a nie umytą - sorki ale takie moje zdaniejasne kreski przy osi to zdrapany brud a nie naruszony lakier, ciemne to tylko brud. Ubytki na krawędzi wypełniane są białym korektorem biurowym i na mokro roztarte palcem, przy bliższym przyjrzeniu jest to widoczne. Drobne zadrapania znikły bo po namoczeniu lakier stał się miękki i dało się to zwyczajnie rozmazać. Te tercze są łatwe do uratowania. Mam taką jeszcze jedną lecz nie mam zdjęcia przed czyszczeniem , jest tam zadrapania 7 i tego już nie naprawilem, choć miałem pokuszenie by to zrobić jednak zaniechałem, chyba dobrze.Ed. Ta plama przy 9,10 to brud, bardzo łatwo się umył. Prawdę mówiąc sam byłem w szoku jak łatwo to poszło Zamienić tercze to nie takie proste, cvetow jestmało mam tylko jeden taki a zapewniam że chciałbym więcej. Edytowane 10 Czerwca 2014 przez Enkil 0 CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Enkil 7824 #936 Napisano 10 Czerwca 2014 (edytowane) Ponieważ moja reputacja została podważona, zamieszczam dodatkowe zdjęcie tarczy, na której widać wypełnione ubytki, o których pisałem, oraz zdjęcia jeszcze dwu takich tarcz, również umytych, lecz bez fotek przed. - nie myślałem, że będą mi kiedyś potrzebne. Do tej rakiety nie mam na razie koperty i jest tymczasowo w noworuskiejMam nadzieję, że rozwialem wątpliwości.Pozdrawiam Edytowane 10 Czerwca 2014 przez Enkil 0 CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #937 Napisano 10 Czerwca 2014 i jak widzisz,kolegę jeszcze piana z mydła,ostrości widzenia pozbawiła a to doświadczenie znane jestnam wszystkim. Wyrażając swe wątpliwościdoprowadził, iż nie co szerzejopisałeś swą przygodę z mydłem. 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5732 #938 Napisano 11 Czerwca 2014 OK skoro piszesz że tak było to znaczy że tak było - Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nightdream 61 #939 Napisano 23 Czerwca 2014 (edytowane) A to mój, uważam nienajgorszy debiut przed (zdjęcie poprzedniego właściciela):po: Edytowane 23 Czerwca 2014 przez Nightdream 0 Pobieda "czerwona 12" - 1-47 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Enkil 7824 #940 Napisano 5 Lipca 2014 Fajnie to wyszło i bardzo ładnie się prezentuje. Gratulacje. 0 CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Mateusz Dąbrowski #941 Napisano 21 Lipca 2014 Czy ktoś zna allegrowicza/renowatora mokoki (http://allegro.pl/show_user.php?uid=6136075)? A może poleca kogoś innego z Warszawy, kto podjąłby się zrobienia tarczy od zera (czy też uściślając - od istniejącej tarczy, którą można zużyć pod nową) na wzór? Obiecuję, że żaden vintage przy tym nie ucierpi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
msokol19 132 #942 Napisano 21 Lipca 2014 Nie działa link... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Mateusz Dąbrowski #943 Napisano 21 Lipca 2014 Skleił się z nawiasem widzę, to jeszcze raz: http://allegro.pl/show_user.php?uid=6136075 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
13lesiu 958 #944 Napisano 21 Lipca 2014 Znam kolesia mokoki-wysłałem ci PW 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hil2 188 #945 Napisano 21 Lipca 2014 Skleił się z nawiasem widzę, to jeszcze raz: http://allegro.pl/show_user.php?uid=6136075robiłem u niego raz tarczę (od doxy) i trzy razy pozłacałem kopertę tarcza wyszła ok koperty pozłocił naprawdę ładnie ale niestety termin realizacji, za pierwszym razem kopertę i tarczę robił mi 1 miesiąc, z następną kopertą było ok 2 tygodnie no a trzecią kopertę robił 3 miesiące (miał jakieś osobiste problemy), więcej mu nie wysłałem ale muszę uczciwie przyznać że ta tarcza no i pozłacanie były naprawdę ładnie zrobione. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Mateusz Dąbrowski #946 Napisano 21 Lipca 2014 Ok, dzięki za informację. Nic bardzo pilnego na szczęście, więc póki jakość jest to się chyba skuszę. Szczególnie, że z Warszawy jest. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5732 #947 Napisano 21 Lipca 2014 (edytowane) Mokkoki robi ładnie ale zupełny brak kontaktu mailowego i terminy nie do przyjęcia bo nawet kilkumiesięczne z brakiem odpowiedzi jak dla mnie gościa dyskwalifikująPoczytaj komentarze na allegro Edytowane 21 Lipca 2014 przez Paweł Bury. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Mateusz Dąbrowski #948 Napisano 21 Lipca 2014 Ostatnio mam na tyle złe przeżycia z pocztą polską i kurierami, że wolę już nawet poczekać nieco dłużej, niż się użerać z tymi bardzo inteligentnymi i znającymi się na swojej pracy ludźmi - on przynajmniej jest w Warszawie, więc najwyżej będzie można go ponachodzić 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hil2 188 #949 Napisano 21 Lipca 2014 Ostatnio mam na tyle złe przeżycia z pocztą polską i kurierami, że wolę już nawet poczekać nieco dłużej, niż się użerać z tymi bardzo inteligentnymi i znającymi się na swojej pracy ludźmi - on przynajmniej jest w Warszawie, więc najwyżej będzie można go ponachodzić a Głowaccy też u nich parę razy robiłem tarcze bardzo ładnie robią może trochę drożej ale nie ma problemu z terminami i też w W-wie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
viki_gte 1219 #950 Napisano 5 Sierpnia 2014 Mam problem koledzy,moze ktos cos doradzi..Nie wiem w sumie tez w jaki watek to wepchnac..Mianowicie mam taka koperte:http://static.pokazywarka.pl/i/3124360/368669/dsc-0470.jpgChcialem ja pvd lub czernienie nawet w sumie na chrom byd przystal jednak problem polega na tym iz pierscienz podzialka sie nie wyjmuje.Przepraszam jesli zly watek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach