Maver 0 #976 Napisano 16 Października 2014 Wracając do tematu IWC i pana "makoki" , mi uzupełniał juz takie braki ( zdjęć nie posiadam niestety ) , więc może z nim to załatw , odnawiałem u niego tarcze i koperty ( mogę wkleić zdjęcia ) , niestety także potwierdzam problemy z termiami ( maks jaki czekałem to 9 tygodni na tarczę, a min 5 dni na kopertę ) i słaby kontakt , ale koles jest dobry i hmmm tani 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
13lesiu 958 #977 Napisano 16 Października 2014 Potwierdzam koleś jest dobry,długi czas realizacji zlecenia i ciężki kontakt to są jego minusy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #978 Napisano 16 Października 2014 Wklejcie coś?Bona oko to chop w szpitalu, wiecie..... 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maver 0 #979 Napisano 16 Października 2014 Tarcza i wskazówki po renowacji właśnie u Pana "makoki" , tarcza miała wgniota i prawie wszystko pościerane , wskazówki jeszcze większa tragedia ... koperta po renowacji także u "makoki" , tył koperty także świetnie wygląda , ubytki na uszach uzupełnione , koronka także od tego Pana 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RaValOl 0 #980 Napisano 3 Grudnia 2014 Może renowacja tarczy to za duzo powiedziane ale to jest efekt tylko czyszczenia tarczy przez Pana Waldemara P zaprzyjaźnionego zegarmistrz w Olsztynie Tarcza była tylko czyszczona nic wiecej .... na mnie robi wrażenie na żywo wyglada duużo ładniej Teraz koperta do zrobienia i koronka .. będzo prawie jak nowy Matko dopiero dodanie lumy zauważyłem .. hihi przed po 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #981 Napisano 3 Grudnia 2014 Bardzo fajnie wyszło. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zoru90 0 #982 Napisano 30 Grudnia 2014 fach w ręku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MWATCH 18 #983 Napisano 30 Grudnia 2014 (edytowane) A co było robione ,pomijająć nałożenie krzywo nowej lumy na indeksy ? Godzina 14 będzie świecić chyba najjaśniej Drogi taki zabieg ? Edytowane 30 Grudnia 2014 przez MWATCH 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 290 #984 Napisano 2 Stycznia 2015 (edytowane) Wrzuciłem już do Delban, ale i tu dam dla porównania. Edytowane 2 Stycznia 2015 przez loituma 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #985 Napisano 2 Stycznia 2015 Spoko, w takich wypadkach właśnie renowacja jest uzasadniona. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 290 #986 Napisano 2 Stycznia 2015 Spoko, w takich wypadkach właśnie renowacja jest uzasadniona.Długo biłem sie z myślami, co z tym fantem zrobić. Założyłem nawet osobny temat na forum. I w końcu decyzja zapadła - całkowita renowacja. Moim zdaniem wyszło bardzo dobrze. 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam4002 14 #987 Napisano 2 Stycznia 2015 fajnie wyszło a u kogo wykonana była renowacja ? .. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 290 #988 Napisano 2 Stycznia 2015 U Głowackich w Warszawie. Wyskrobane w Tapatalk 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Buczo 1931 #989 Napisano 2 Stycznia 2015 (edytowane) Super wyszło. Stan zegarków był na tyle fatalny, że tutaj nic się zepsuć nie dało. Włożyłeś trochę serca....i gotówki no i masz zegarek, który spokojnie przetrwa jeszcze kilka pokoleń A to jest jakaś pamiątka rodzinna? Edytowane 2 Stycznia 2015 przez Buczo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 290 #990 Napisano 2 Stycznia 2015 Tak, jest to zegarek po moim dziadku. Kupiony w ciężkich czasach za ciężkie pieniądze. Pamiętam doskonale jak dziadek dbał o niego (co widać doskonale po zmytej tarczy ). Jest to zegarek, na którym uczyłem się odczytywania czasu jako siuśmajtek Zostaje w rodzinie. 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #991 Napisano 2 Stycznia 2015 Jeśli wolisz taki stan, to masz teraz miłą dla oka sztukę, którą możesz założyć na wielkie okazje . Ja zegarki pamiątkowe zostawiłem w kiepskim stanie, celowo. Ale to już jest kwestia podejścia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 290 #992 Napisano 2 Stycznia 2015 Nie chce mi się juz tego tłumaczyć. Zresztą nie widzę potrzeby. Tak jak sam piszesz, jest kwestia podejścia, a moje w tym wypadku było właśnie takie. Pisałem o tym tu:http://zegarkiclub.pl/forum/topic/112698-delbana-w-opłakanym-stanie/?fromsearch=1PozdrawiamArek Wyskrobane w Tapatalk 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #993 Napisano 2 Stycznia 2015 Wiem, nie oczekuję tłumaczeń przecież . Dyskutowaliśmy o tym, zdaje się . Wygląda ładniej, to jest obiektywne. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 290 #994 Napisano 2 Stycznia 2015 Wiem, nie oczekuję tłumaczeń przecież . Dyskutowaliśmy o tym, zdaje się . Wygląda ładniej, to jest obiektywne.Spoko. 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
13lesiu 958 #995 Napisano 2 Stycznia 2015 Moim zdaniem dałeś mu nowe życie i wyszło bardzo ładnie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maver 0 #996 Napisano 4 Stycznia 2015 moja Doxa przed i po nie ruszałem wskazówek , czego teraz trochę żałuje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 290 #997 Napisano 4 Stycznia 2015 Faktycznie trochę szkoda. Psują nieco efekt. Ale przecież nic straconego. 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
puma 242 #998 Napisano 4 Stycznia 2015 Jak dla mnie odpada, zbyt dużo różnic. Możesz napisać gdzie robiłeś tą renowację? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5107 #999 Napisano 4 Stycznia 2015 Już była dyskusja w tym wątku o renowacji Dox. Tarcz podobnych było kilka, a renowatorzy stosują jeden wzór i stąd te różnice w indeksach, opisie i podziałkach. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #1000 Napisano 4 Stycznia 2015 Ale kolor się chyba nie zgadza nawet... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach