Forysiek 158 #1401 Napisano 20 Sierpnia 2017 Renowacji dokonałeś własnoręcznie, czy oddałeś do fachowców? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #1402 Napisano 20 Sierpnia 2017 Jeżeli zrobił to własnoręcznie, to znaczy, że jest fachowcem. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kossutiusz99 52 #1403 Napisano 20 Sierpnia 2017 (edytowane) . Edytowane 20 Sierpnia 2017 przez Kossutiusz99 0 Wołny, ałmazy, WP, mołnie precyzyjne itd..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 286 #1404 Napisano 20 Sierpnia 2017 Cosik mi tu pachnie Gławackimi... Mimo, że jestem przeciwnikiem renowacji, to tej konkretnej sztuce można to wybaczyć. Renowacja zrobiona całkiem przyzwoicie. Koperta odnowiona z możliwie zachowanymi rantami, koronka dobrana całkiem, całkiem, tarcza odwzorowana prawidłowo i to zarówno jeśli chodzi o napisy, indeksy sekundowe oraz znaczniki indeksów godzinowych. Ładnie zrobiona. Podoba mi się. Tym bardzie, że to jeden z ładniejszych giloszy tarczy delbanowej. 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jonasz 8 #1405 Napisano 21 Sierpnia 2017 Witam!!!Widzę że są wśród nas eksperci którzy rozpoznają kto wykonał renowacje gratuluję .Renowacje wykonał światowej sławy Pan G. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CIESLUT 398 #1406 Napisano 29 Września 2017 Kupiłem bez przekonania ale efekt końcowy mnie zaskoczył. 0 OMEGA SEAMASTER 300M Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #1407 Napisano 29 Września 2017 Bardzo ładnie. Wysłane z mojego HTC One A9 przy użyciu Tapatalka 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dadas1122 57 #1408 Napisano 29 Września 2017 pięknie wygląda, mógłbym ją nosić 0 "Każdy problem ma rozwiązanie, jeśli nie ma rozwiązania to nie ma problemu" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kossutiusz99 52 #1409 Napisano 29 Września 2017 Miodzio cymka 0 Wołny, ałmazy, WP, mołnie precyzyjne itd..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
borewicz07 140 #1410 Napisano 29 Września 2017 Pięknie wyszedł. Jaki ma rozmiar? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qba. 4571 #1411 Napisano 29 Września 2017 Super! Jak czyściłeś tarczę? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CIESLUT 398 #1412 Napisano 30 Września 2017 Srednica okolo 35mm Tarcze wrzucilem do soku z cytryny 0 OMEGA SEAMASTER 300M Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
borewicz07 140 #1413 Napisano 30 Września 2017 Srednica okolo 35mm Tarcze wrzucilem do soku z cytrynyTo jeszcze można nosić. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kossutiusz99 52 #1414 Napisano 30 Września 2017 A na ile czasu 0 Wołny, ałmazy, WP, mołnie precyzyjne itd..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
leskias 59 #1415 Napisano 30 Września 2017 Srednica okolo 35mm Tarcze wrzucilem do soku z cytryny To dobry sposób i mało inwazyjny. Sam dzisiaj czyściłem podkład pod nowa tarczę. Tylko zapewne jak wiesz zawsze po tym zabiegu należy zneutralizować np. w sodzie by nie powstawały odbarwienia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nupel 46 #1416 Napisano 6 Października 2017 http://allegro.pl/omega-de-ville-klasyk-okazja-i6985604431.html#thumb/3 Chciałbym kupić taki zegarek i oczywiście go odnowić razem z bransoleta. Jest to mozliwe czy zbyt drobna i zadusi roboty 0 If you want to make God laugh, tell him about your plans Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #1417 Napisano 6 Października 2017 czy zbyt drobna i zadusi robotyCo poeta miał na myśli? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nupel 46 #1418 Napisano 7 Października 2017 Zbyt drobna i za dużo roboty. 0 If you want to make God laugh, tell him about your plans Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 286 #1419 Napisano 7 Października 2017 Wszystko zależy od umiejętności, oczekiwanych efektów i zakresu prac, jaki sobie wyznaczysz. Trudno powiedzieć jak to bedzie u Ciebie. 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miromat 38 #1420 Napisano 18 Października 2017 Panowie. Czy w Omedze z 1948r wymienić tylko szkło, nie ruszać stalowej koperty? Tarcza jest idealna jak na swój wiek, ale z wypolerowaną na błysk kopertą raczej by nie współgrała. Teraz koperta nie jest tragiczna, wygląda tak jak po 70 latach wygląda używany zegarek dobrej klasy. [ 0 Jeśli zaadoptujesz psa, to nie zmienisz tym świata, ale cały świat zmieni się dla tego psa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5729 #1421 Napisano 18 Października 2017 No tarcza to najfajniejsza część tego zegarka - kopertę przetarł bym jakąś pastą ale ręcznie bez polerki tak aby zetrzeć sieć drobnych mikrorysek, zostana te grubsze ale będzie ich mniej i to nada charakter całości - no a szkło to wiadomo do wymiany Fajny łocz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 286 #1422 Napisano 18 Października 2017 (edytowane) Zgadzam się w 100%Delikatna poletka koperty, wymiana szkła i szlus. Najwyżej jeszcze leciutko pędzelkiem tarczę z kurzu. No i koniecznie mechanizm do czyszczenia i oliwienia, jeśli dawno przeglądu nie miał. Piękny zegarek. Gratuluję. Edytowane 18 Października 2017 przez loituma 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #1423 Napisano 18 Października 2017 Uczyniłbym podobnie jak Paweł. Piękny i charakterny zegarek. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miromat 38 #1424 Napisano 18 Października 2017 Piszecie dokładnie to, co zamierzałem zrobić. Gruntowna renowacja koperty byłaby uzasadniona, gdyby tarcza była do malowania. Biorę się więc za niego. pzdr 0 Jeśli zaadoptujesz psa, to nie zmienisz tym świata, ale cały świat zmieni się dla tego psa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CIESLUT 398 #1425 Napisano 25 Października 2017 W koncu odkopalem starego sailmastera i lekko odswiezylem tarcze 0 OMEGA SEAMASTER 300M Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach