Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość 00110010000010011001

Podrobki Casio

Rekomendowane odpowiedzi

G -Shocki maja odpowiednią cene ale dla ludzi np w USA gdzie zarobki maja inne proporcje do kosztow życia niż np w Polsce.

Dokładnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie jest tak, że podróbki G-shocków mają takie same mechanizmy made in japan. Może tak jest w tanich podrobionych kwarcykach, że taka sama prosta kwarcowa Miyota jest za dolara jak w modówkach typu Daniel Wellington czy tam inny Armani. To podrabiane, tandetne moduły elektroniczne made in china z funkcjami i solidnością G-Shock nie mające nic wspólnego. Tak samo tworzywa i plastiki na pewno są gorszej jakości, to nie jest tak, że to to samo tylko bez marzy.

A opisom przy podróbkach można wierzyć tak jak Romom na stacji benzynowej wciskajacym Ci okazję życia w postaci tandetnej lornetki albo gowna z tombaku.

Jak się ma mało kasy to nie trzeba nosić podrabianej tandety. U daymona kupiłem tanio Mtp-1303d na bransolecie i prezentuje się ten zegarek bdb. Dałem jakieś 70 zł bo miał promocje na ten model, oryginal, wprawdzie nie w stali tylko mosiądz chromowany, a w Time trendzie u Zibi jest za 200 zeta prawie...ale za 7 dych? Zegarek kupiłem tacie, bo on każdy zaora a jego Q&Q wyglądało jak psu z gardła wyjęte, a u bateryjkarza pewnie by kupił po taniosci kolejnego perfecta na pol roku...a tak to nie ma lipy.

Edytowane przez Admof

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja tak kupiłem sobie pióra wieczne z Szanghaju - Jinhao za 12 złotych z przesyłką, można trafić czasem na niedorobione, ale w sumie pisze się nie gorzej niż Parkerem. Tak samo telefon, mam chińskie Xiaomi Redmi Note 2 i dla mnie jest lepszy niż iPhone, a kosztuje jedną czwartą tego. Ale są to sprzęty nawet mimo łamania czasem patentow, które nie są ordynarnymi podróbkami podpinającymi się pod logo i wypracowaną markę. Tak samo na przykład zegarek chiński Seagull w porównaniu do podróbek Rolexów czy Casio gównem nie jest, bo one poza podpinającymi pod cudzy brand nawet nie starają się nic oferować.

Edytowane przez Admof

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[...]Tak samo na przykład zegarek chiński Seagull w porównaniu do podróbek Rolexów czy Casio gównem nie jest, bo one poza podpinającymi pod cudzy brand nawet nie starają się nic oferować.

Zgadzam się w 100%

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

G -Shocki maja odpowiednią cene ale dla ludzi np w USA gdzie zarobki maja inne proporcje do kosztow życia niż np w Polsce.

No nie wiem, bardzo tandetne atrapy śrubek w GW-A1000D za 2000, które pokazał Waldzior, a nawet w MM za 3000, nowe modele z najwyższej półki (nowy Frog i Gulf) z o wiele wyższą ceną niż poprzednicy. No i można też wspomnieć o limitkach z naprawdę kosmicznymi cenami. Moim zdaniem te ceny mogłyby być bardziej odpowiednie. :) Edytowane przez Nightingale

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tam wszyscy maja G-Shocki?

Powaznie?

Edytowane przez T Atomicus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W porządku, poprawione, przepraszam za nieścisłość. ;)

I tam wszyscy maja G-Shocki?

Powaznie?

Ale przecież Diego nic takiego nie napisał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie poprawiam złośliwie,(nie zrozum mnie źle) tylko z uwagi na możliwość wprowadzenia w błąd kogoś, kto trafi tu przez wyszukiwarkę google, prosto w Twój post, Nightingale.

Wiecie o czym mówię :)

Edytowane przez Waldzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ach faktycznie nieświadomie napisałem 1100 zamiast 1000. Nawet jak napisałeś, to dopisałem tylko D, a na 1000 nie zmieniłem, bo nie zwróciłem uwagi. :huh: To faktycznie duży błąd. O tej godzinie słabo kojarzę. :ph34r:

Edytowane przez Nightingale

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale przecież Diego nic takiego nie napisał.

A gdzie ja napisalem, ze on cos takiego napisal?

Po prostu takie wytlumaczenie uznaje za absurdalne.

Imho zegarki g-shock sa rownie drogie dla Amerykanow w USA jak i Polakow w Polsce.

A ja zajrzalem w miedzyczasie na allegro i nie przypuszczalem wczesniej, ze SKME to taka znana i chetnie kupowana w Polsce marka:

http://allegro.pl/listing/listing.php?order=p&string=skmei&bmatch=relevance-pop30-biz-1-2-0613

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Imho zegarki g-shock sa rownie drogie dla Amerykanow w USA jak i Polakow w Polsce.

Chcesz powiedzieć że ten sam zegarek w USA kosztuje kilka razy więcej niz w Polsce czy że zarabiają tam tyle samo co w Polsce?

Jesli byloby tak jak mówisz nikt na tym forum nie ściągał by zegarków i innych rzeczy z USA, bo po co żeby przepłacać?

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem tak ,kup sobie oryginalnego G i tego skmej czy innego fejk i je dobrze obejrzyj,rozkrec wnioski przyjdą same.A prawda niestety jest taka jak koledzy pisali wcześniej, niestety to nas nie stać/za drogie/ na G .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Droższe modele faktycznie są drogie. Ale jak można było dostać podstawowego G-Shocka za 245-330 złotych to myślę, że przy pensji z mediany to jak ktoś naprawdę chce mieć taki zegarek to naprawdę nie jest taki majątek i da radę uzbierać. Podstawowe szwajcarskie kwarcowe Tissoty kosztują dwa, trzy razy tyle...No dobra, wiem, że są Rangemany, Frogmany, Mudmastery czy MTG MRG i tam to już może nie być tak wesoło pod względem finansowym, prawdą jest też, że przeciętny Kowalski chętniej wyda 3k na ajfona, który po dwóch latach będzie już przestarzałym kawałkiem elektroniki niż na zegarek, który posłuży dłużej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, ale wsrod tych tanich modeli nie znalazlem dla siebie nic ciekawego

Ot, chocby taki GA-100 - bardzo podstawowy model, owszem design ok, ale Casio z premedytacja zastosowalo tu felerne oswietlenie, ograniczajac funkcjonalnosc... i za lepsze oswietlenie trzeba dodac kilka stowek.

Co do iPhona to chyba nie wiesz o czym mowisz. Po pierwsze przecietny Kowalski nie kupuje iphona za 3000. Po drugie 5 letni iphone4 wciaz jest funkcjonalnym urzadzeniem.

Co wiecej, jego postawowa funkcja, a za taka w przypadku telefonu mozemy uznac wykonywanie rozmow bedzie dzialac znacznie dluzej. Zreszta pokazywanie godziny tez.

Do tego wszystko wskazuje na to, ze obecnie produkowane g-shocki pod wzgledem trwalosci ustepuja nie tylko 'zegarkom szwajcarskim' ale i g-shockom 'podstawowym' sprzed lat, jak chocby moj dw-5600.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehhh

Przykładowo:

Nowy frogman w USA>>> cena sugerowana 1000$  zarobek miesięczny >>> 2000$

Nowy frogman w PL >>> cena sugerowana chyba z 5000PLN albo i więcej, zarobek miesięczny >>> 2000$ 

I tak jest ze wszystkim, dziękuję do widzenia :D nie ma co ciągnąć tematu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehhh

Przykładowo:

Nowy frogman w USA>>> cena sugerowana 1000$  zarobek miesięczny >>> 2000$

Nowy frogman w PL >>> cena sugerowana chyba z 5000PLN albo i więcej, zarobek miesięczny >>> 2000$ 

I tak jest ze wszystkim, dziękuję do widzenia :D nie ma co ciągnąć tematu

Wiesz, ja tez jak zylem w PRLu to myslalem, ze na Zachodzie wszyscy jezdza eleganckimi samochodami, maja najnowsze hifi i topowy sprzet narciarski.

No, bo przeciez zarabiaja znacznie wiecej, niz my w Polsce.

LOL

Zrozum, to, ze dla Amerykanina g-shock (czy cokolwiek innego) jest relatywnie tanszy niz dla Polaka w Polsce, to nie zmienia faktu, ze kosztuje on za duzo. Takze dla przecietnego Amerykanina.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zrozumiałeś co napisałem, no trudno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Deal życia Marcin  :lol:

GW-9400-1ER, MTG-910DA, GD-350-1BER, GWG-1000-1A3ER, G-9000-1VER, GW-3500B-1AER, G-9300-1ER, GWN-1000B-1BER, MTG-960DE-2VER, GWG-1000-1AER, GX-56-1AER, GW-6900A-9ER, GW-7900RD-4ER, GW-4000-1A3ER, GW-M5610BC, DW-003H-4T, PRW-3500-1JF, G-7800-1ER, GW-7900-1ER, SPF-60D-7AVER, GW-9300CM-1ER, OC-108D-1A, GST-W100D-1A4ER, GDF-100-4ER, GW-A1000, GXW-56-1BER, GW-3000M-4AER, GW-A1100R-4AER,  GX-56-4ER, GX-56GB-1ER, GWF-D1000-1ER, GWN-1000-2A, GD-X6900-1ER, GW-9400-DCJ, GD-X6930E-9ER, GPW-1000GB-1AER, GW-A1100-1A3ER, GB-6900B-1ER, GW-9200-1E, GWF-D1000B-1ER, GD-400-4ER, GD-X6900SP-1, GWX-8900C-3ER, GD-X6900SP-1JF, GD-X6900 SUPRA, MTG-S1000BD-5AER, GD-X6900FB-8, GW-M5610-1ER, MTG-G1000D-1A2ER, GWF-1000-1C, GWN-Q1000-1AER, GF-8250CM-2ER, GX-56BB-1DR, GA-100ST-2AER, GWX-8900B-7ER, GAW-100-1AER, MTG-S1000D-1AER, GPW-1000-4AER, GPW-2000-1AER, GPW-1000-1BER, GD-X6900CS-7CR, MTG-S1000D-1A4ER, GW-6900BC-1JF., GPW-1000TBS-1AER, MTG-S1000BD-1AER, MTG-S1000V-1AER, GD-X6900MH, GR-B100-1A3ER, GPR-B1000-1ER.

Instagram

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chociaż pisze ze działa jak oryginał :-)

Edytowane przez przemo2xx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi