Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

QuadrifoglioVerde

Sygnety, bransoletki i łańcuszki

Rekomendowane odpowiedzi

Gość cyklotymik

No widzisz, a ja nie jestem ani cyganem, ani taksówkarzem, ani cinkciarzem, a fingiel nosiłem, powiem wiecej, znam ludzi którzy nie są w/wymienionymi i tez noszą. Tak samo nie jestem dresem, złodziejem, bandytom, a jeżdżę BMW.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

marco moze taki ? ;)

post-27475-0-95782100-1331596128.jpg

Uploaded with ImageShack.us

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość cyklotymik

Niezły telewizor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-27475-0-37284300-1331596130.png

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra, to przejdźmy od słów do obrazów. ostatnio noszę czasami coś takiego:

50438125.jpg

Pozdrawiam

TomeK (Teston)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość cyklotymik

Ależ Ty wybredny jesteś Carliciu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cyklotymik taki juz ten typ ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem sygnet - wyłacznie rodowy. Obrączka skromna - łańcuszek - skromny, nie rzyucający sie w oczy. Wszystko inne zostawiam dla bułgarskich mafiosów.

Czyli zegarek, obrączka, spinki - i standardowo nic wiecej. Sygnety nie rodowe, łańcuchy na szyi

(szczegołnie w rozmiarze zblizonym do łańcuch "krowiego"), łańcuchy na ręce, talizmany, pierścienie, obrączki (nie "ślubne") to obciach. Kolczyki jak dla mnie poza opisem - sensu u faceta zrozumieć nie umiem. (tradycja, religia - może)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem sygnet - wyłacznie rodowy. Obrączka skromna - łańcuszek - skromny, nie rzyucający sie w oczy. Wszystko inne zostawiam dla bułgarskich mafiosów.

Czyli zegarek, obrączka, spinki - i standardowo nic wiecej. Sygnety nie rodowe, łańcuchy na szyi

(szczegołnie w rozmiarze zblizonym do łańcuch "krowiego"), łańcuchy na ręce, talizmany, pierścienie, obrączki (nie "ślubne") to obciach. Kolczyki jak dla mnie poza opisem - sensu u faceta zrozumieć nie umiem. (tradycja, religia - może)

W Polsce kolczyki w uszach facetów to jeszcze rzadkość ale np. w Niemczech albo Austrii mają na tym punkcie fioła...mam wrażenie, że jak tam jadę to co trzeci osobnik męski ma coś wetknięte w ucho.

teston fajna ta bransoleta z kauczukiem i stalową linką pewnie ta linka w razie niebezpieczeństwa może posłóżyć do duszenia agresora....taki gajet Bonda ;) ...gdzie ją nabyłeś..jaka firma itd?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No widzisz, a ja nie jestem ani cyganem, ani taksówkarzem, ani cinkciarzem, a fingiel nosiłem, powiem wiecej, znam ludzi którzy nie są w/wymienionymi i tez noszą. Tak samo nie jestem dresem, złodziejem, bandytom, a jeżdżę BMW.

Jasne że noszą,ja mówię u kogo najczęściej widzę sygnety i dlatego mi się kojarzą tak a nie inaczej.

Też jeździłem BMW i to przeważnie w gajerze więc i tak można ;) Chociaż i w dresie nim jeździłem bo tak wygodniej jak się jedzie na siłownię,tenisa,koszykówkę etc.

Tyle mojego OT na temat sygnetów ;)

Z biżuterii męskiej to może coś takiego? B)

lol3.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marco o cene lepiej nie pytaj ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, ale ciekawy wzór jest. Zawsze można zamówić u jubilera wykonanie ze srebra albo białego złota.

Pozdrawiam

TomeK (Teston)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-27475-0-35763500-1331596182.jpg<

post-27475-0-20242600-1331596178.jpg

post-27475-0-74138600-1331596179.jpg

post-27475-0-96552100-1331596180.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, ale ciekawy wzór jest. Zawsze można zamówić u jubilera wykonanie ze srebra albo białego złota.

Nie dość, że nosisz podróby to jeszcze namawiasz innych do robienia podrób ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie dość, że nosisz podróby ...

Ale tylko dwie, reszta to oryginały ;)

Pozdrawiam

TomeK (Teston)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra, to przejdźmy od słów do obrazów. ostatnio noszę czasami coś takiego:

50438125.jpg

Wygląda jak blokada do roweru ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetny pomysł, od dziś tak będę uzasadniał powód noszenia bransoletki ;)

Pozdrawiam

TomeK (Teston)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta bransoletka Testona nie wygląda źle, ostatnio sporo widzę takich połączeń- stal(tutaj akurat stalowa linka) + guma. Nie powiedziałbym, że to "pedrylstwo".

Odnosząc się do sygnetów- jeśli nie jest to coś rodzinnego, przekazywanego z pokolenia na pokolenie to kategorycznie odpada. Ze szlachty się nie wywodzę więc nie noszę, herbu rodowego również nie mam. Kiedyś nosiłem jakieś obrączki srebrne, pamiątki które na ważne wydarzenia dawali mi znajomi/przyjaciele, ale wyrosłem z tego. W mojej ocenie w grę wchodziłyby tylko taka bransoletka jak Testona, łańcuszek(nie łańcuch) na szyi(również nosiłem, z krzyżykiem) i po ślubie złota lub białozłota obrączka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W pewnych środowiskach sygnet to nie tylko ozdoba, ale symbol przynależności

post-292-0-12730300-1331596220.jpg post-292-0-72529900-1331596220.jpg

Uploaded with ImageShack.us post-292-0-71504200-1331596221.jpg

Uploaded with ImageShack.us post-292-0-31242900-1331596222.jpg

Uploaded with ImageShack.us post-292-0-03008100-1331596223.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Ja osobiście poza zegarkiem :) zawsze noszę nieśmiertelniki, sygnet (poza ubiorem sportowym i polowym), a do wyjściowego to jeszcze sporo tego :) absolwentka, odznaka jednostki, korpusówki, baretki ... :) ale to taka specyficzna sytuacja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i o tym jest od początku mowa- sygnet był ZAWSZE oznaką przynależności do rodu, klanu, rodziny, stowarzyszenia, towarzystwa, organizacji, itd. Ozdobą również, ale tylko w połączeniu z tą pierwszą funkcją.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A u mnie coś takiego :)

b04591fc9d9d29a8m.jpg

(w nocy świeci na zielono) :)

na zmianę z pogańskim rzemieniem.

Inne to:

obrączki (lewa srebro - prawa złoto) i

nieśmiertelnik (wz. z kampanii wrześniowej 1939 r. wiec już bez medalika)

Sygnetu nie noszę bo się gdzieś w rodzinie zapodział a szkoda bo uojciec mówili co piękna to rzecz była.

Kolczyki nosi żona. Syn - zegarek z dewizką i jak dla mnie to w temacie wszystko.

Tempus fugit - ... zegarek manet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziesięcioletni GPS wraz z pamiątkowym sygnetem Dziadka, pamiątkowym łańcuszkiem leży na dnie szkatułki a pierwsze skrzypce grają sikorki....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na prawym nadgarstku mam kawalek zielonego sznurka zeglarskiego.Takie stare przyzwyczajenie z ZHP (-;

No i obraczka,ukochana ma taka sama.

Nie dość, że nosisz podróby to jeszcze namawiasz innych do robienia podrób :)

Przestan,bo ten temat tez usuna :)

Swoja droga Jaccarta,piekny zegarek. :)

Doxa jest " za tania" na ten projekt. Może w przyszłym roku?
- czyli najlepsze kryteria wyboru zegarka forumowego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obrączka (białe złoto), spinki do koszuli, zegarek, łańcuszek (cienki) - to wszystko z biżuterii, co noszę. 

Generalnie nie lubię złota i koloru złotego. Nie lubię też łańcuchów jak od krowy na szyi, branzolet jeszcze grubszych, itp.

Tarant napisał: Albowiem w polskim piekle nie ma diabłów do pilnowania. Którykolwiek z kotła się zbytnio wynurzy zaraz jest przez rodaków z powrotem w smołę wciągany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.