Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość mathu

Hamilton Jazzmaster Slim vs Mido Baroncelli

Pojedynek  

44 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Co byście wybrali i dlaczego?

Zegarki w klimacie bardzo podobne.

Mój wybór to Hamilton

- za mechanizm

- za finezyjną kopertę

- taki drobiazg, w Hamiltonie bardziej mi się podoba umieszczenie datownika, i bardzo dobrze że jest biały, a nie czarny. Równoważy symetrię horyzontalną. Gdyby był czarny, to na dole byłoby zbyt pusto w stosunku do górnej części tarczy.

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hamilton - za werk

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak dla mnie Hamilton - ładniejszy , lepiej wyważone proporcje tarczy . Nawet na pierwszy rzut oka - całokształt to Hamilton !

popieram

chciałbym dodać że Mido jest w tym wydaniu podobny do Omegi, więc wolałbym aby mnie osobiście wybór nie przypominał jakiejkolwiek alternatywy ;)

a czemu nie srebrna tarcza Hamiltona? o niebo ładniejszy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybrałbym Mido. Bardziej mi się podoba (jakiś taki... surowy jest ten design). Ja wiem, że to było inspirowane skrzypcami ale te jakby przykrótkie wskazówki plus koperta all dial dają super efekt. Poza tym Mido chyba modyfikuje 2824-2.

Czas jest wielkim nauczycielem ale niestety zabija wszystkich swoich uczniów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mathu

chciałbym dodać że Mido jest w tym wydaniu podobny do Omegi, więc wolałbym aby mnie osobiście wybór nie przypominał jakiejkolwiek alternatywy ;)

Pozwól, że akurat Twoich opinii nie będę brać pod uwagę, bo po tekstach, że nie należy kupować Mido, bo to firma robiąca bieliznę (?) ewidentnie widać, że masz coś do tej firmy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybrał bym Mido i tak oddałem głos.

Mido ma ciekawiej umiejscowiony datownik na tle nie kontrastującym do tarczy, nie ma luminowy na wskazówkach. Oba te aspekty determinują purystyczny styl zegark do garnituru - a oba do tego stylu pretendują ;)

A rozważasz inne marki czy tylko te?

"Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mathu

Raczej tylko te dwa zegarki. Chyba że jest coś jeszcze w podobnej cenie (nie Tissot).

Czy czarny Hamilton z dwiema wskazówkami ma taki sam szlif na tarczy jak wersja z małą sekundą? Nie mogę tego nigdzie znaleźć...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-7884-0-71195500-1331601833.jpg

post-7884-0-54779300-1331601832.jpg

"Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mathu

Noramis kosztuje 5000 zł, to ponad dwa razy więcej. W tej cenie to wolę Nomosa. Eterna w zupełnie innym stylu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mido- ciekawszy design. Poza tym fakt,ze zegarek posiada 2824 nie jest dla mnie wadą. To dobry i sprawdzony werk!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozwól, że akurat Twoich opinii nie będę brać pod uwagę, bo po tekstach, że nie należy kupować Mido, bo to firma robiąca bieliznę (?) ewidentnie widać, że masz coś do tej firmy.

pozwalam kawaler, pozwalam :D

odruch awersyjny wobec bielizny pierwszy raz widzę :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mido bedzie lepiej wykonane....jest wyzej pozycjonowane w grupie swatch. No i ma 38mm w tym wydaniu. z power reserve ma 42mm. ciezki wybor...ale jesli hamilton to bralbym ten model ze srebrna tarcza a jesli mido to z czarną ( bo jest tez z białą ale nie wyglada to dobrze)

Oczywiscie najlepszym wyborem bylby union...ale te ceny...

Moje Baroncelli nosi teraz jakis złodziej :( z poczty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Mido, bo ma sekundnik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mathu

Wybór został sfinalizowany:

h38515555-2.jpg

Głównie ze względu na świetną kopertę i dużo lepszy stosunek cena/jakość (mimo lepszego werku, koperty i paska, jest tańszy od Mido). No i nie ma daty po skosie :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli, ze glosowanie nie przydalo sie :( -ale tez bym tak wybral. hamilton wydaje mi sie subtelniejszy i bardziej elegancki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mathu

H38515555-3.jpg

Zdecydowało jeszcze to, że Hamiltona spokojnie ubiorę też do zwykłej koszuli i krótkich spodni, a czarne mido to tak nie bardzo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowało jeszcze to, że Hamiltona spokojnie ubiorę też do zwykłej koszuli i krótkich spodni, a czarne mido to tak nie bardzo.

Chyba masz rację, hamilton bardziej uniwersalny....mido jest za delikatny na codzień. Dobrze ze wziąłeś srebrny....na brązowym pasku klasa :D...no i bardziej się rzuca w oczy :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.