Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
SIRLUKE1

Klub Miłośników Zegarków Steinhart

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mój znajomy zastanawia się nad kupnem Marine Chronometer 44

gUshaEd.png

lub Marine 38

sXk7TGO.png

Jednak nie jest pewien jak będą się układały na nadgarstku oraz czy mu się spodoba na żywo. W związku z tym mam pytanie. Czy może jest ktoś z Krakowa, kto mógłby poświęcić kilka minut swojego czasu i jest jednocześnie posiadaczem któregoś z tych zegarków? Byłbym bardzo wdzięczy za pomoc w tym temacie.

Pozdrawiam

Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie jestem z Krakowa, ale moja rada brać tego większego, tym bardziej że jest ładniejszy. ja przy ręce 17,5 noszę pilota 44 (ta sama koperta co marine) i jest ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg. mnie lepiej 44 mm przymierzyć. Uszy i koperta są tak wyprofilowane że lepiej zegarek pasuje na większy nadgarstek.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na początku pomyślałem, żeby brać 44 bez zastanowienia. Jednak znajomy pracuje w firmie gdzie prawie codziennie ma spotkania z klientami wysokiego szczebla i chodzi w garniturze. Dlatego też niedopasowany i zbyt duży zegarek może być zbyt agresywny. Nie wiem jakiej wielkości jest jego nadgarstek, ale bezpieczniej będzie jeśli jednak uda się zobaczyć go na żywo. Dlatego gdyby ktoś z Krakowa posiadał któryś z nich, byłbym rad.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja slyszalem, ze chlopaki to u szewca klej mieszaja :D

a tak serio, to zastanawiam sie, jak mierzycie swoje nadgarstki? czy na styk, czy dajecie troche luzu? ja mam waski nadgarstek, a moj Sten ovr uklada sie calkiem przyzwoicie (tak sadze) dobrze mi sie go nosi, czasami koronka sie wbije niefajnie, ale generalnie nie jest to uciazliwe

No to jak to jest?

Tu piszesz, że nosi się go dobrze, nic nie jest uciążliwe, a teraz spylasz go na alledrogo, za jedyny powód podając:

"Powód sprzedaży - niestety zegarek niezbyt dobrze układa się na moim nadgarstku, główną tego przyczyną jest fakt iż dotychczas miałem zegarki z koronką na godzinie 4, ta tutaj na godz 3 powoduje dyskomfort noszenia"...

Co za ludzie... I weź tu się człowieku pytaj o opinie  B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie jestem z Krakowa, ale moja rada brać tego większego, tym bardziej że jest ładniejszy. ja przy ręce 17,5 noszę pilota 44 (ta sama koperta co marine) i jest ok.

Wg. mnie lepiej 44 mm przymierzyć. Uszy i koperta są tak wyprofilowane że lepiej zegarek pasuje na większy nadgarstek.

Też uważam, że lepiej przymierzyć, chociaż noszę tą Marinę na nadgarstku 17,5 podobnie jak kolega sanik i uważam, że jest ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w sumie również mimo 17,5 cm nie mam przeszkód w noszeniu większych gabarytów, niemniej chyba najbezpieczniej będzie spróbować przymierzyć. Tym bardziej, że ma to być pierwszy zegarek na którym nie ma logotypów Armani, DKNY itp. I raczej pozostanie jedynym przez dłuższą chwilę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta koperta pomimo wielkości i wyprofilowania uszu, dobrze leży na nadgarstku, zegarek nie przesuwa się,

ważne jest też, że koronka nie uciska na nadgarstek, co może mieć znaczenie dla trwałości wałka

a czy pytałeś naszego forumowego kolegę, który  te zegarki rozprowadza po naszym pięknym kraju, czy jest jakaś możliwość przymiarki? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na razie chciałem sprawdzić czy może ktoś w Krakowie takowy posiada.

Swego czasu mailowałem w sprawie swojego zegarka z centralą i dostałem odpowiedź, że zawsze mogą zegarek podesłać i jeśli nie podejdzie to zwrócić. U mnie skończyło się to tym, że nie chciało mi się bawić i kupiłem po prostu bez przymiarki u Łukasza. Ale chyba faktycznie zapytam, bo najwyraźniej może nie być tak łatwo w Krakowie jak myślałem.

Z drugiej strony zawsze fajnie jest poznać na żywo kogoś kto ma podobną pasję i zainteresowania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wracając do Steinharta Ocean 1 Blue Premium - ma ktoś takowego? najlepiej z Łodzi, bo chętnie obejrzałbym go na żywo :)

A jeśli nie z z Łodzi, to wdzięczny byłbym za parę słówek odnośnie kolorów.

Jak się ma odcień niebieskiego bezela do innego niebieskiego na tarczy?

No i czy w ogóle te niebieskie kolory jakoś znośnie wyglądają?

Bo na zdjęciach są dosyć mocno jaskrawe, osobiście wolałbym aby były nieco stonowane...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dzisiejszy nabytek:

Pudełko

sovkg0.jpg

W pudełku taki zestaw

wthfrn.jpg

Zestaw ponadprzeciętny i w połączeniu z dobra ceną sprawił mi sporo frajdy :)

W środku 

2lk6uk1.jpg

Na łapie

160e6pu.jpg

I szala lala la b-uhry dwa... czyli Stenek i Tisell

2e51fg9.jpg

Dzięki Łukaszu :)

Pozdrawiam, Wojtek

Dążenie do bezpieczeństwa poprzez ograniczenie wolności powoduje utratę wolności bez uzyskania bezpieczeństwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetny nabytek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)

2e51fg9.jpg

(...)

miałbym problem, gdybym musial zdecydować się na jeden z nich - oba są świetne w podobnej stylistyce i podobnej jakości... gratuluję mozliwości posiadania obydwóch :]

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jak mocna luma jest w tych pilocikach? Może się równać z lumą od Seiko?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jak mocna luma jest w tych pilocikach? Może się równać z lumą od Seiko?

Oj nie. Luma w pilotach Stenka swieci dosyc slabo i krotko. Na pewno nie jest to poziom diverow Seiko. Z drugiej strony, chyba nigdy to nie było zamiarem twórców ;)

Instagram - Lug2Lug

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za info  od dłuższego czasu gdy się nakręcam na jakiś zegar pierwszym warunkiem jest intensywność lumy i to jest dobry sposób by szybko mi przeszło :) i tym sposobem trzymam w ryzach żądze posiadania coraz to większej ilości zegarków. :D

PS: oczywiście dotyczy zegarków nie od Seiko czy Citizen. ;)

Edytowane przez zooropa156

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak bedziesz patrzył na lume jako podstawowy parametr wyboru to zostanie Ci tylko Seiko .

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe....też tak pomyślałem :) Nie wiedziałem że można się tak przyzwyczaić do intensywności i praktyczności świecenia Seikaczy. Przekonałem się o tym gdy jakiś czas temu kupiłem pilota Archimede i jakieś było moje zdziwienie. Nie dawało mi to spokoju i musiałem sprzedać. Jest też inny sposób, po prostu trza mieć jednego divera Seiko czy Citka w kolekcji. Amen ;)

Edytowane przez zooropa156

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj nie tylko Seiko... Lum-Tec, Helson, Armida i tak dalej, i tak dalej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Deep Blue może też być :) 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj nie tylko Seiko... Lum-Tec, Helson, Armida i tak dalej, i tak dalej...

Może i masz rację ...nigdy nie miałem zegarów tych marek.... czas pokarze. <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za info  od dłuższego czasu gdy się nakręcam na jakiś zegar pierwszym warunkiem jest intensywność lumy i to jest dobry sposób by szybko mi przeszło :) i tym sposobem trzymam w ryzach żądze posiadania coraz to większej ilości zegarków. :D

PS: oczywiście dotyczy zegarków nie od Seiko czy Citizen. ;)

Kup coś z trytem i już :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi