lusyk 7 #1251 Napisano 30 Grudnia 2017 Tu na przedniej i tylnej płycie też są otwory techniczne, tylko, że na tylnej są zatkane, ale przy powiększeniu widać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Młot Thora 147 #1252 Napisano 30 Grudnia 2017 Tu na przedniej i tylnej płycie też są otwory techniczne, tylko, że na tylnej są zatkane, ale przy powiększeniu widaćWidać na zdjęciach. Na wieszaku otwory służyły zapewne do wywiercenia otworów pod bagnetowe zawieszenie mechanizmu.Pięknie inkrustowana obudowa a zegar może być ozdobą każdej kolekcji miłośnika zegarów Gustava Beckera na świecie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szwardzwald1984 11 #1253 Napisano 30 Grudnia 2017 Jest piękny. Dziękujemy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szwardzwald1984 11 #1254 Napisano 5 Stycznia 2018 Dziś w Bytomiu ciekawy Becker nr 5xxxxx z barometrem i termometrem. Cena zaporowa odpuściłem i nie wiem czy dobrze. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #1255 Napisano 5 Stycznia 2018 Identyczne, produkcji GB, sprzedawał Furderer Jaegler. Brakuje korony. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caman 1 #1256 Napisano 5 Stycznia 2018 Też go dzisiaj widziałem, przymierzałem się do kupna, ale jakoś tak w końcu dałem sobie spokój, bo wydaje mi się że cena za wysoka. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #1257 Napisano 5 Stycznia 2018 Był też ładny liściarz Beckera dwuwagowy, ale poszedł szybciutko. Cena była bardzo dobra. Trafiłem Rescha w dobrej cenie z numerem 4983. Komplet numeracji na wieszaku tarczy i werku. Wszystko pasuje, wskazówki wahadło i waga oryginalne. Mam wątpliwości co do skrzyni, choć niezaprzeczalnie stara... przynajmniej jej główna część . Pokażę w wątku Reschowym .Poza tym specjalnie sensacji/rewelacji chyba nie było ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szwardzwald1984 11 #1258 Napisano 5 Stycznia 2018 Lisciarz juz wisi na ścianie z tym, że kupowanie po ciemku pokaralo niestety Kornik w drzwiach poza tym fajny i oryginał. Byk drugi typu lira tez wisi i juz pięknie tyka. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #1259 Napisano 5 Stycznia 2018 Jeżeli kornik, to znaczy że kupiłeś falsyfikat skrzyni 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szwardzwald1984 11 #1260 Napisano 5 Stycznia 2018 Tzn zrobiona kiedy. ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #1261 Napisano 5 Stycznia 2018 (edytowane) Jak Kornik to do szyszki...ile można piłować temat owadzich szkodników drewna...???? Edytowane 5 Stycznia 2018 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szwardzwald1984 11 #1262 Napisano 5 Stycznia 2018 Do końca i o jeden dzień dłużej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #1263 Napisano 5 Stycznia 2018 Dajcie spokój, musi było Zenek Kornik się włamał do mieszkania Stasia Kołatka i mieszka puki co... bez meldunku. Wiesz ile teraz jest bezdomnych korników z powodu eksmisji jakie zrobił Szyszka. Wszystkie na zbity pysk poleciały na mech ...Pomieszka trochę i pójdzie bo na drewnie to on się nie wyżywi i zdechnie ...na razie będzie siedział cicho, bez kołatania bo nie umi. No, ale jest niebezpieczeństwo żę może zacząć wyć ... z głodu. 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #1264 Napisano 5 Stycznia 2018 A ponoć mamy przyjąć jeszcze narzuconą liczbę termitów. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #1265 Napisano 5 Stycznia 2018 No ale mamy trochę, w zanadrzu i odwodzie, pospolitych spuszczeli. Trochę przerośniętych (na karku) , zrobią z tym porządek! Nie będzie nam termit tu wprowadzał "zamieszania" w gatunkach. 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szwardzwald1984 11 #1266 Napisano 5 Stycznia 2018 Oest patent nr52252 co to oznacza, werk linkowy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #1267 Napisano 5 Stycznia 2018 Zdjęcia, zdjęcia, zdjęcia... 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szwardzwald1984 11 #1268 Napisano 6 Stycznia 2018 Foto. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #1269 Napisano 6 Stycznia 2018 Austriacki patent , tożsamy z tym niemieckim:DE000000238223A_1.pdf 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moreman 1 #1270 Napisano 23 Stycznia 2018 Вот корона на ваши часы. Korona1.jpgI repaired the clock, once again many thanks for the photo of the crown. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawzab 0 #1271 Napisano 18 Marca 2018 Chodzik GB pod dyskusje-wygląda na jedną z pierwszych sygnatur 47729 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janekp 516 #1272 Napisano 18 Marca 2018 (edytowane) No taki numerek to juz mozna trzymac ,nie wiedzialem z e tak wczesnie sie zmienil wyglad palca regulatora ale .Jeszce w 1 400 xxx z napisem na tarczy Freiburg /Schlesien jest palec stopki regulatora wahadla z walcowym koncem ,tutaj widze jakas blaszke ?Mi sie podoba.Skrzynia jakos tak niezniszczona ? Edytowane 18 Marca 2018 przez janekp 0 Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawzab 0 #1273 Napisano 18 Marca 2018 No taki numerek to juz mozna trzymac ,nie wiedzialem z e tak wczesnie sie zmienil wyglad palca regulatora ale .Jeszce w 1 400 xxx z napisem na tarczy Freiburg /Schlesien jest palec stopki regulatora wahadla z walcowym koncem ,tutaj widze jakas blaszke ?Mi sie podoba.Skrzynia jakos tak niezniszczona ?tak,skrzynia bardzo ładnie trzyma się kupy.Posiada drobne pęknięcia na łączeniach,ale to tylko dodaje uroku całości,jak na "egzemplarz kolekcjonerski" przystało. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szwardzwald1984 11 #1274 Napisano 18 Marca 2018 Sygnatura na sankach jest? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawzab 0 #1275 Napisano 18 Marca 2018 Sygnatura na sankach jest?..pamiętam że kiedyś szukałem i nic nie znalazłem. Raczej nie przywiązuje do sygnatur wagi.Np. mam w kolekcji nie sygnowane zegary lenza 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach