Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

bis24

ceny zegarków na KMZiZ

Rekomendowane odpowiedzi

Ok. Weź pod uwagę fakt, że jedna osoba ma rewelacyjne wejścia i kupuje zegarek nowy pewnie taniej niż Ty możesz kupić używany, a druga osoba płaci za ten zegarek 2 razy tyle w salonie.

To na prawdę jest proste. Nie pasuje Ci oferta nie kupujesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w ogole nie rozumiem o czym jest ta dyskusja , jak sie komus nie podoba oferta to z niej nie korzysta . Tylko czekac jak sie niektorzy zaczna brac do sadu , bo wlasciciel zdecydowal sie wystawic swoj zegarek za jakolwiek chcial cene " a za rogiem mozna kupic tanij panie sedzio" ;)

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może niepotrzebnie wpisałem swoje spostrzeżenie w ten wątek, ale z drugiej strony tytuł brzmi "ceny zegarków na KMZiZ", więc czemu nie.

Mój przykład nie wpisuje się tylko w dyskusję wcześniej prowadzoną w tym temacie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie,

za swój zegarek każdy ma prawo żądać tyle, ile mu się podoba oraz oferować go w tylu miejscach, ile uzna za stosowne. Potencjalny nabywca albo kupi, albo nie. To też jego swięte prawo. Cenę weryfikuje więc rynek i dyskusja nad jego prawami jest bezprzedmiotowa.

Natomiast nasz bazarek, choć jak najbardziej podlega rynkowym prawom, powinien się kierować pewnym "etosem". Informacje na temat sprzedawanych zegarków powinny być szczere, rzetelne i na tyle kompletne, żeby nie pozostawiać wątpliwości i niedomówień.

Natomiast ceny - tak, jak powiedziałem wyżej. Natomiast nie jest OK, jeśli ktoś wystawia w klubie drozej, niż w innych źródłach. Niby ma prawo, ale trochę nie teges... Nie mówię tu o konkretnej ofercie, tylko ogólnie

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

. Natomiast nie jest OK, jeśli ktoś wystawia w klubie drozej, niż w innych źródłach. Niby ma prawo, ale trochę nie teges... Nie mówię tu o konkretnej ofercie, tylko ogólnie

A niby dlaczego ? Bo nie bardzo rozumiem .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie,

za swój zegarek każdy ma prawo żądać tyle, ile mu się podoba oraz oferować go w tylu miejscach, ile uzna za stosowne. Potencjalny nabywca albo kupi, albo nie. To też jego swięte prawo. Cenę weryfikuje więc rynek i dyskusja nad jego prawami jest bezprzedmiotowa.

Natomiast nasz bazarek, choć jak najbardziej podlega rynkowym prawom, powinien się kierować pewnym "etosem". Informacje na temat sprzedawanych zegarków powinny być szczere, rzetelne i na tyle kompletne, żeby nie pozostawiać wątpliwości i niedomówień.

Natomiast ceny - tak, jak powiedziałem wyżej. Natomiast nie jest OK, jeśli ktoś wystawia w klubie drozej, niż w innych źródłach. Niby ma prawo, ale trochę nie teges... Nie mówię tu o konkretnej ofercie, tylko ogólnie

Zgadzam się z Tobą w 100%

Na zasadzie koleżeńskiej, na pewno nie biznesowej. Myślę, że o to chodziło koledze Chronofilowi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wygląda na to, że to te same zegarki (zdjęcie orisa identyczne), stąd mój wniosek, że UN na chrono też prezesowy, tyle, że cena dla forumowiczów jest "promocyjna"

Dla mnie to jest nie teges , jak i caly ten topic . Bo nie teges jest rozwazac takie sprawy na publicznym forum . Ale to jest tylko moja opinia .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A gdzie pojawiła się oferta - na publicznym forum, więc kompletnie nie rozumiem Twojego argumentu. Przecież nie pokazałem tu informacji, do których dostęp jest ograniczony.

I zgadzam się w 100%, że każdy może sprzedawać zegarki gdzie chce i za ile chce, .. ale niesmak u mnie (w przeciwieństwie do Ciebie) pozostał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiscie ze oferta jest na forum,a dla mnie cale te rozwazania sa nie na miejscu . I mam w nosie kto za ile sprzedaje cokolwiek i nie mam z tego powodu zadnego posmaku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

. Natomiast nie jest OK, jeśli ktoś wystawia w klubie drozej, niż w innych źródłach. Niby ma prawo, ale trochę nie teges... Nie mówię tu o konkretnej ofercie, tylko ogólnie

Krystek odpowiedział za mnie ;)

Tworzymy pewien klub, jesteśmy "kolegami po pasji", więc moim zdaniem koledze nie powinno sie oferować czegoś drożej, niż komuś całkiem obcemu. Nie twierdzę, że sprzedający ma sprzedawać taniej - nie wymagam takiego altruizmu. Ale drożej? - trochę to wg mnie dziwne..

Ja przynajmniej kieruję się w życiu zasadami koleżeństwa. Jeśli daną usługę oferuję za x zł, to koledze zrobię to za mniej, niż x, a już na pewno nie za więcej.

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to teraz z takiej beczki , uwazasz ze masz 15318 kolegow ? Bo ja nie

W kazdym badz razie wiem co masz na mysli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krystek odpowiedział za mnie ;)

Tworzymy pewien klub, jesteśmy "kolegami po pasji", więc moim zdaniem koledze nie powinno sie oferować czegoś drożej, niż komuś całkiem obcemu. Nie twierdzę, że sprzedający ma sprzedawać taniej - nie wymagam takiego altruizmu. Ale drożej? - trochę to wg mnie dziwne..

Ja przynajmniej kieruję się w życiu zasadami koleżeństwa. Jeśli daną usługę oferuję za x zł, to koledze zrobię to za mniej, niż x, a już na pewno nie za więcej.

Widać te proste zasady nie dla wszystkich są proste.

Dlatego, podając ten przykład, powstrzymałem się od komentarza (przynajmniej na początku).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to teraz z takiej beczki , uwazasz ze masz 15318 kolegow ? Bo ja nie

W kazdym badz razie wiem co masz na mysli

Ja też nie uważam ;)

Dlatego wyraźnie napisałem, że nie oczekuję jakichś zniżek (choć byłoby to miłe), ale podwyżek też nie...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moze po prostu zamiast oceniac na forum kogokolwiek kogo uwazamy za jednego z 15318 kolegow wyslijmy PW do niego i zapytajmy co jest grane. Jak odpowie, ze chce wydymac kolegow z klubu to wtedy mozemy to naglosnic bo to jest niefajne, ale jesli odpowie z sensem, ze ta zewnetrzna oferta to nie jego i tamten jest uzywany a on ma idealne zegarki o ktore dba (przeciez mozna zdjecia brac od kogos i bez jego wiedzy uzyc), albo nie zupgradowal cen - bo wystawil zegarki w 30 punktach... Troche robi sie masowka na kogos kto chyba jest w tym momencie tutaj nieobecny - a to nie fair.

Pozdrawiam

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

), ale podwyżek też nie...

;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o ile cenę każdy może dać taką jaką chce obojętnie czy potencjalny nabywca rozumiemu czemu czy nie (główny wątek) o tyle zwykle szybko były komentowane wystawione zegarki, które dla forumowiczów były droższe niż np. na allegro.

Oczywiście niby nic w tym złego ale ja czuję niesmak.

Często naprawdę ktoś na bazarku wystawiał w bardzo fajnej cenie zegarek żeby został w klubie a nie poszedł do kogoś kto akurat ma tyle a tyle na prezent i nawet nie będzie wiedział dokładnie co kupił.

Więc przyznam (oczywiście nie wskazując konkretnych przypadków ;);) ), że jestem mocno zaskoczony.

TAG

Troche robi sie masowka na kogos kto chyba jest w tym momencie tutaj nieobecny - a to nie fair.
\

W sumie racja, co prawda opcja, że to inne zegarki przy tym samym zdjęciu była by chyba bardziej niepokojąca, po drugie raczej nikt (na pewno ja) nie robi tu krucjaty, nie zarzuca kłamstwa ani nie obraża nikogo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pierwszy rzut oka wygląda to na paskudnego ZONKA...ale moze jest jakies logiczne wyjaśnienie. Dajmy szansę prezesowi na ostatnie słowo ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szanowni

po pierwsze i najważniejsze ( pomijając merytorykę , czyli - czy aby na pewno to te same zegarki ) to już nawet mnie nie dziwi to nasze POLACTWO , chociaż trochę nadal tym jestem zaskoczony.

Bo co komu do tego gdzie i po ile ktoś sobie wystawia zegarki ? Internet jest bez granic , nikt bana na google nie ma , więc każdy może sobie szukać i porównywać co i z czym chce i kazdego potencjalnego kupującego wolna wola gdzie , od kogo i za ile kupi.

Nie rozumiem ,jak można traktować to w jakichś IDIOTYCZNYCH kategoriach typu zonk ?

Kochani ludzie wróćcie się po rozum do głowy , zonk byłby wtedy jakby ktoś np podawał ,że cena katalogowa jest x , a w rzeczywistości jest 70% x , wtedy jest to wprowadzanie w błąd.

Podawanie dowolnej ceny ( i jeszcze z zaznaczeniem ,że do negocjacji ) jest po prostu normalną praktyką i nic komu do tego , jak ktoś chce kupić czy targować się -proszę bardzo , ale idiotyczne komentarze lepiej zachować dla siebie.

P.S. na marginesie to poprosiłem Staszka aby mi wystawił na chrono24 i jak teraz widzę dokonał sobie swoich przeliczeń po euro oraz cen porównawczych z chrono, co spowodowało jak widać rozbieżnosci z cenami na KMZiZ

Jak widać jest to też nauczka ,że trzeba być skrupulatnym , bo zawiść innych i bezinteresowna złośliwość zawsze będzie o krok do przodu...

cóż , kolejna nauczka aby nie wystawiać też zegarków na swoim podwórku ..więc i zaraz wyrzucam ofertę do kosza , chętnych do zakupu i tak nie ma , a czytania komentarzy wolę sobię oszczędzić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasne, najłatwiej liczyć pieniądze w cudzej kieszeni.

Nie przyszło wam po prostu do głowy, że oferta wystawiona na KMZiZ była wystawiona najwcześniej ale przy braku jakiegokolwiek nią zainteresowania, Darek wystawił swoje zegarki na innych forach? Pewnie niektórzy chcieliby aby Prezes z racji swojej tak intratnej funkcji w Klubie robił kolegom prezenty, sprzedając swoje zegarki za 10% ich wartości.

I jeszcze jedna sprawa. Swoje mało eleganckie komentarze jaka to ręka te zegarki dotykała i jaki honor spotka potencjalnego nabywce zachowajcie dla siebie.

Nic nie stoi na przeszkodzie aby jeden czy drugi z Was został Prezesem i swoim dotykiem namaszczał zegarki. Tyle ode mnie.

Mirek

Darek mnie trochę uprzedził.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja głupi sobie myślałem, że jak ktoś sprzedaje cokolwiek, to orientuje się w wystawianych przez siebie ofertach.

A tu chodzi przecież tylko o brak skrupulatności (i to Staniego). Strasznie mi wstyd, że wogóle podniosłem temat, zawiść mnie zaślepiła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wcześniej nie czytałem tego wątku.

Wy naprawdę dyskutujecie o jakiejś regulacji cen?

Z choinki się urwaliście?

Czy z jakiejś innej planety przybyliście?

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego że robi kolegów z forum w MOD EDIT : ;)

Lubię divery, nie lubię chronografów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kolejna awantura i dym o nic....czemu Darkowi, czy jakiejkolwiek innej osobie nie wolno sprzedawać SWOICH zegarków za dowolną cenę ?

Co to kogo krzywdzi..co to przeszkadza ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego że robi kolegów z forum w ch..ja.

Bo na forum trwała zażarta licytacja o kupno któregoś z tych zegarków i ty byłeś między nimi.

Jeśli zaczynasz z grubej rury to z takiej też Ci odpowiem. Tak czuj się zrobiony MOD EDIT ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.