Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

Wróciła na stal. Nato jest fajne, ale trochę podnosi ten dość gruby zegarek, jednak na bransolecie wygodniej :/

1.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja też na blachę wskoczyła. W stosunku do kauczuku lepiej wyważony jest zegarek na bransolecie.

15-D08-B88-FEC0-4-D12-B00-E-4-A94-EEBF88

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maćku w końcu. I niech tak pozostanie.

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Maćku w końcu. I niech tak pozostanie.

Tak jak Mikołaj napisał, oprócz wyglądu rzeczywiście lepiej leży, więc myślę, że koniec eksperymentów :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wróciła na stal. Nato jest fajne, ale trochę podnosi ten dość gruby zegarek, jednak na bransolecie wygodniej :/

A sprzedać nie chcesz? ;)

Edytowane przez DawPi
Nie cytujemy zdjęć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

A sprzedać nie chcesz? ;)

Hodowlę chcesz zrobić? One się nie rozmnażają :lol:

Uwielbiam ten zegarek ;) Musiałoby się stać coś złego w życiu, żebym się go pozbywał. Poza tym w czym bym oglądał stare sezony top gear? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja też na blachę wskoczyła. W stosunku do kauczuku lepiej wyważony jest zegarek na bransolecie.

Tyle tylko że ta bransoleta podkreśla fakt że uszy tego zegarka kończą się praktycznie równo z szerokością Twojego nadgarstka. Przełamanie pomiędzy endlinkiem a następnym ogniwem świadczy o tym, że bransoleta była projektowana do mniejszej koperty/większego nadgarstka.

Guma miłosiernie ukrywa ten fakt co widać na zdjęciu 2 posty niżej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tyle tylko że ta bransoleta podkreśla fakt że uszy tego zegarka kończą się praktycznie równo z szerokością Twojego nadgarstka. Przełamanie pomiędzy endlinkiem a następnym ogniwem świadczy o tym, że bransoleta była projektowana do mniejszej koperty/większego nadgarstka.

Guma miłosiernie ukrywa ten fakt co widać na zdjęciu 2 posty niżej

Przepraszam ale nie rozumiem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi pewnie o środkową część endlinka, która sprawia, że L2L wydaje się większe. Większy prześwit przy nadgarstku przez to jest no i sama bransoleta "załamuje" się kilka mm dalej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok, jeżeli o to chodzi to bransoleta z endlinkiem prowadzącym całość od razu w dół przy uszach jest w nowych PO i wg mnie wygląda to dziwnie bo jak masz duży nadgarstek to od razu ogniwa się układają przy uszach na boki. Natomiast nadal nie wiem o co chodziło autorowi poprzedniego posta z tym, że była projektowana do innej koperty. Ta bransoleta nie występuje w innych modelach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No taki end link 1) optycznie powiększa Ci zegarek, bo L2L wydaje się większe, więc mógłby to być pożądany zabieg dla mniejszego zegarka. Tisell np tak robi w swoim Marine Diver, dla tych 40mm. Ja nie jestem fanem, ale niektórych to cieszy. 2) Jeśli masz duży nadgarstek, większe L2L może być porządane żeby go optycznie powiększyć. Przynajmniej ja to tak zrozumiałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chodziło mi o to że była projektowana do innej koperty tylko do innego układu koperta/nadgarstek. Czyli : Twoja koperta/szerszy nadgarstek albo mniejsza koperta/Twój nadgarstek.

Chodzi o taką "półeczkę" która tworzy się między endlinkiem a następnym ogniwem :

post-42288-0-45525800-1540546687_thumb.jpg

Po prostu zewnętrzna krawędź ogniwa nie trafia w krawędź endlinka bo bransoleta nie podparta nadgarstkiem leci od razu "w dół".

Bransoleta o której piszesz dla nowych PO jest próbą wybrnięcia z tej sytuacji. Zresztą guma też jest tak wyprofilowana.

Jak masz duży nadgarstek to ogniwa układają się przy uszach na boki - to prawda i wtedy taka bransoleta jak Twoja leży ok, ale Ty nie masz wystarczająco dużego nadgarstka i ogniwa nie układają się na boki.

W związku z tym powinieneś nosić bransoletę prowadzącą ogniwa "w dół".

A co wygląda bardziej dziwnie to już kwestia gustu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok już rozumiem :) Ale na zdjęciu mam zagięty nadgarstek. W pozycji normalnej nie widzę tego co zaznaczyłeś na zdjęciu. Takie samo rozwiązanie jest w speedmasterach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to ok. Bo na tym zdjęciu to źle to wygląda.

Dzisiejsza moda na przewymiarowane zegarki doprowadziła je do fizycznych granic możliwości przeciętnych nadgarstków. Chodzi tu raczej o szerokość i profil niż obwód. Trzeba o tym pamiętać wybierając zegarek bo wygląda to potem pociesznie. Zwłaszcza bransolety eksponują ten problem ze względów o których pisałem powyżej.

Edytowane przez bat73

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to ok. Bo na tym zdjęciu to źle to wygląda.

Dzisiejsza moda na przewymiarowane zegarki doprowadziła je do fizycznych granic możliwości przeciętnych nadgarstków. Chodzi tu raczej o szerokość i profil niż obwód. Trzeba o tym pamiętać wybierając zegarek bo wygląda to potem pociesznie. Zwłaszcza bransolety eksponują ten problem ze względów o których pisałem powyżej.

Trochę dziwna rada bo to kwestia gustu. Natomiast moja PO to wersja 42mm czyli przy nadgarstki 17,5 jest ok? Jak myślisz? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przymiarka617c2a66355056435b6321e0cf49304c.jpg

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki Speedy nie Speedy ;)

To czego w nim brak?

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak Mikołaj napisał, oprócz wyglądu rzeczywiście lepiej leży, więc myślę, że koniec eksperymentów :)

Tja...koniec...jasne:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Tja...koniec...jasne:P

No fakt, jakiś pasek jeszcze mi chodzi po głowie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To czego w nim brak?

Wg mnie automat w speedmasterze to taki kwiatek do korzucha. Jestem pod tym względem purystą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi