Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

... Tak jak pisałem wyzej teoretyzując. ..

W tej sentencji, chyba zawarte jest wszystko...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli mieści się w normie COSC, choćby na granicy, z rekojmi nie skorzystasz, bo cieżko będzie wykazać niezgodność towaru z umową. Dajmy na to idziesz do sądu, biegły stwierdza że jest na granicy więc cieżko powiedzieć czy to niezgodność z umową i sprawę przegrywasz. Jeżeli po jednej wymianie dajmy na to przestanie w ogóle działać albo np. nie wiem, zaczną spadać indeksy to wtedy sprzedawca musi oddać pieniądze. Nowa regulacja kc z grudnia 2014

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raphael215, srasz sie nad tą omegą strasznie i rozwodzisz nad dziwnymi teoriami zamaiast sie nią cieszyć. Żeby nie miec takich rozterek jak Ty to przepłacił bym nawet 5 tys za te PO.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raphael215, srasz sie nad tą omegą strasznie i rozwodzisz nad dziwnymi teoriami zamaiast sie nią cieszyć. Żeby nie miec takich rozterek jak Ty to przepłacił bym nawet 5 tys za te PO.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Próbuję sobie wyobrazić akcję po złapaniu pierwszej rysy, poza serwisem oczywiście :D Chłopie, wyjaśnij sprawę z serwisem, ciesz się fajnym zegarem i nie myśl co by było, gdyby było.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

Moim zdaniem nawet wymiana zegarka na nowy nic nie zmieni, bo i tak coś w nim znajdziesz…i temat powróci ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem nawet wymiana zegarka na nowy nic nie zmieni, bo i tak coś w nim znajdziesz…i temat powróci ;)

Plus milion ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No w przypadku PO różnica była dużo większą niż 1 tyś :) a co do rękojmi. Tak jak pisałem wyzej teoretyzując. Wymieniają dostaje nowy ideał. Po 1 miesiącu orientuje się ...

... że już nigdy nie odwiedzę serwisu SG. :D

BTW miałem raz problem z SG, ale poprawkę wykonali tak, że PP by się nie zawstydził.

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli trzeba dać serwisowi szansę załatwienia jakoś tej sprawy. A potem nosić i się cieszyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nieco z innej beczki, bo pora już najwyższa zmienić temat :)

Taka oto Omega po pradziadku 

4745316_DSCN1386.JPG

Wysyłać ją do SG, czy nie ? :) Sorry ale nie mogłem się powstrzymać :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie bo jeszcze wypolerują i straci klimat ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tym bardziej boli ta sprawa ze zniszczeniem zegarka :(

Doszedłem do tego momentu i zaczalem sie zastanawiac jak cos ominalem w tej fascynujacej historii. Zaczalem wracac strona po stronie w poszukiwaniu zdjecia oczekujac takiego widoku jak ponizej

75c94428c08af0f825a1c79acb00b900.jpg

Lub przynajmniej

15ed666c36ff0a099c660bb675107cac.jpg

W koncu znalazlem ze chodzi o porysowany link w bronsolecie , oczywiscie cieszyc sie nie ma z czego, fu***up jest ewidentny, ale tak sobie pomyslalem co bedziesz pisal jak cos sie w koncu temu zegarkowi przydazy, a to tylko kwestia czasu, no chyba ze bedziesz go cały czas trzymal pod poduszka

Edytowane przez irekm

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, tego nie widzialem .

Natomiast doszedlem do wniosku ( abstrachujac od tego watku ) ze mój typ jest chyba ulubionym rodzajem klienta dla firm zegarkowych, bo ja, jeżeli nie widze czegoś golym okiem to jestem z zakupu zadowolony, wymyśl staropolskiego powiedzenia " czego oczy bez lupy nie widzą tego sercu nie żal"

lupe używałem tylko w GO do ogladania mechanizmu I tez tylko dlatego ze była w zestawie.

Traktuje zegarki jako przedmioty uzytkowe, nie zciagam z reki dlatego ze ide plywac w basenie oceanie, nosze do pracy, na rower, narty, kiedys jak jezdzilem rowniez na motocykl, jeżeli mialbym rozpaczac z powodu kazdej mikro ryski jaka pojawi sie na nich to chyba bym.... Wlasciwie to nie wiem co bym zrobil, bo fajnie mieć cos co sie podoba ale przejmowac sie kazda ryska to też chyba nie jest zbyt zdrowo

Edytowane przez irekm

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość raphael1215

Irek, cofnij się jeszcze parę postów wstecz, chodzi głównie o rysy na mechanizmie które widać gołym okiem. >>KLIK<<

Zabrnelismy juz do takiego etapu, że czas odpuścić temat. Wszystkim ulży :D poinformuje was jak sprawa została rozwiązana ostatecznie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kilka Omeg z wczorajszego GTG.

26092209051_ef13616ea2_b.jpg

25885660560_91f7ed740b_b.jpg

25553783174_bc406ddbbb_b.jpg

25555907603_658a56bd69_b.jpg

wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wojtek, fajne fotki no i widać spotkanie było udane

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kilka Omeg z wczorajszego GTG.

Zaczynam mieć chcice na master 300 a jak Twoje wrażenia ?

Edytowane przez DawPi
Nie cytujemy zdjęć.

O i T 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zabrnelismy juz do takiego etapu, że czas odpuścić temat. Wszystkim ulży :D poinformuje was jak sprawa została rozwiązana ostatecznie

Ale to nie prima aprilis ? :)

O i T 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość raphael1215

Panowie sprawa z procedurami reklamacji rękojmi jest dużo bardziej skomplikowana niż nam się wydaje ( skorzystanie z gwarancji nie wyklucza ani nie ogranicza prawa do rękojmi) . Ponadto są dziesiątki zapisów stojących po stronie konsumenta tylko trzeba do tego odpowiedniej osoby np Rzecznik Praw Konsumenta. Co do serwisu i zapewnień Omegi o standardach: Jeśli Omega np w reklamie radiowej albo na stronie internetowej puści hasło: "zanosząc zegarek do naszego AS wysmarujemy Ci tylną cześć ciała miodem najwyższej klasy" to Omega jako gwarant po takiej deklaracji publicznej ( jakości usługi) jest w tym momencie zobowiązana prawem do posmarowania w/w części ciała miodem i dodatkowo musi posiadać certyfikat co do najwyższej jakości tego miodu :D Taka ciekawostka :D

Edytowane przez raphael1215

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze się to czyta .Mógłbyś rozwinąć temat .

Wiesz , jakieś ciekawe przykłady ...

Edytowane przez LMed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość raphael1215

Mógłbyś rozwinąć temat . Wiesz , jakieś ciekawe przykłady ...

I po co ?, żeby niepotrzebnie znów rozwijać temat wątku na kilkadziesiąt stron, które nic realnego nie wniosą do sprawy :) Obecnie sprawą zajmuje się kierownik serwisu i B.M Omegi. Pozostaje mieć nadzieje, że to są osoby bardziej kompetentne niż pracownicy serwisu.

Edytowane przez raphael1215

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok , to nie rozwijaj tematu . Dobry pomysł .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi