TabaQ 53 #4226 Napisano 7 Stycznia 2014 (edytowane) Mój nowy nabytek Błoniak: Edytowane 7 Stycznia 2014 przez TabaQ 0 "**wno chłopu nie zegarek..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5729 #4227 Napisano 7 Stycznia 2014 Błoniaczek ładny niestety tarcze ma zamiennik tzw Warszawska na plus tej tarczy jest to że to też stary wyrób a nie ukraińska produkcja ale to pewnie kwestia czasu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #4228 Napisano 7 Stycznia 2014 Pokaż mechanizm. Szkoda tylko, że tarcza warszawska. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TabaQ 53 #4229 Napisano 7 Stycznia 2014 Hmm, no tarcza to zauważyłem bo indeksy dość "żywe" no i brak "Made In Poland",a mechanizm: 0 "**wno chłopu nie zegarek..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #4230 Napisano 7 Stycznia 2014 Są dwa wątki o Błoniu i bardzo fajna książka. Tam można wszystko zidentyfikować i super kopalnia wiedzy. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #4231 Napisano 7 Stycznia 2014 Fajne znalezisko! Myśląc "Becker" zawsze myślimy o zegarach, a nie kieszonkach 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5729 #4232 Napisano 7 Stycznia 2014 Jest ich bardzo mało - czasem się trafiają na allegro cena szybuje wtedy - nikt tak naprawde nie wie ile ich zrobiono - słyszałem ze 400 w innych zródłach ze 1000 - ze podobno tylko dla pracowników - wszystko to gdybanie nic pewnego 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrnad 23 #4233 Napisano 8 Stycznia 2014 eterna 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
puma 229 #4234 Napisano 8 Stycznia 2014 (edytowane) Witam.Oto moja nowa dama Przed SPA[/img]Po SPA[/img] Niestety szkiełko jest dorabiane i nie jest to coś, co by zadowoliło wytwórcę tego szkiełka. Ale ja i tak jestem zadowolony, bo takiej „trójwymiarowej” tarczy jeszcze nie widziałem. Zdjęcia nie oddają do końca wrażenia, jakie daje tarcza pokazując wzdłużne paski w zależności od kąta padania światła. [/img]Mechanizm też ciekawy.[/img][/img]Zegarek obecnie w trakcie ustawiania dokładności chodu.[/img] [/img]Uploaded with ImageShack.usI jeszcze jedno zdjęcie (a co) [/img]Uploaded with ImageShack.us[/img]Uploaded with ImageShack.us Edytowane 8 Stycznia 2014 przez puma 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #4235 Napisano 8 Stycznia 2014 Fajnie wyszła! Gratulacje.To szkło chyba nie takie najgorsze? 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
puma 229 #4236 Napisano 8 Stycznia 2014 Z bliska widać że jest szpara, ale mam nadzieję że uszczelka która jest pod szkłem nie dopuści wilgoci. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamwoj 341 #4237 Napisano 8 Stycznia 2014 Na bogato , a i pasek fajnie współgra z całością.Jaka to wielkość? Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
puma 229 #4238 Napisano 8 Stycznia 2014 35 bez koronki na 41 z uszami. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #4239 Napisano 8 Stycznia 2014 Na zdjęciach trochę widać szczelinę przy szkiełku, ale na nadgarstku pewnie nie. Gratuluję, niech się zieleni. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
djdpl 0 #4240 Napisano 9 Stycznia 2014 Czołem!właśnie odkopałem w swoim domu taki oto zegarek marki Nepro, pamiątkę po ŚP Dziadku. Ktoś z Was ma może jakąś wiedzę na temat tego modelu, tej firmy, potrafi powiedzieć, czy jest to cokolwiek warte (oczywiście nie zamierzam sprzedawać), jaka lata produkcji...? Będę wdzięczy za wszelkie info 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamwoj 341 #4241 Napisano 9 Stycznia 2014 Pamiątka rodzinna bazcenna .Jak chcesz wiedzieć wiecej przenieś go do pytań o stary zegarek.pzdr 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotr850 4 #4242 Napisano 9 Stycznia 2014 Witam; Ze względu na moją dużą słabość do zegarków typu "bullhead" do mojego zbioru dołączyła właśnie Sorna z lat 70-tych.Muszę przyznać, że robi na mnie na prawdę duże wrażenie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #4243 Napisano 9 Stycznia 2014 Zacny sikor. W środku EB? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotr850 4 #4244 Napisano 9 Stycznia 2014 Tak, bodajże EB8420. Przy okazji jeszcze 2 zdjęcia: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #4245 Napisano 9 Stycznia 2014 Miałem kiedyś na oku coś podobnego, odpuściłem i żałuję. Jak nie lubię klasycznych chrono, tak bullheady mi się mocno podobają. Gratuluję nabytku. Powiedz jeszcze, jakiej wielkości jest ta koperta? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotr850 4 #4246 Napisano 9 Stycznia 2014 No mały to on nie jest: 44 x 46 x 19 mm. Mimo tych wymiarów, bardzo fajnie układa się na nadgarstku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #4247 Napisano 9 Stycznia 2014 (edytowane) W zegarkach przyzwyczajeni jesteśmy do symetrii, a ta asymetria powoduje, że znajdujemy w tym zegarku tak wiele odmienności, odrębności i indywidualności. Gratuluję. Edytowane 9 Stycznia 2014 przez zasadas 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #4248 Napisano 9 Stycznia 2014 No mały to on nie jest: 44 x 46 x 19 mm. Mimo tych wymiarów, bardzo fajnie układa się na nadgarstkuTo byk z tego bullheada, rzeczywiście. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #4249 Napisano 9 Stycznia 2014 U mnie kieszonkowo - więcej w amerykańskich: 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
centralny 3 #4250 Napisano 9 Stycznia 2014 A u mnie taki Tissot Seastar Data Auto w NOSie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach