sneer 147 #7101 Napisano 22 Stycznia 2015 (edytowane) nikt nie chcial to wziąłem dzis z alle.... Edytowane 22 Stycznia 2015 przez sneer 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #7102 Napisano 22 Stycznia 2015 Tarcza posiada "podtarczę" ze skalą 1-12. O 12.00 przełącza się na 13-24. Fajne...Kurcze je trochę niedouczony jestem... co to jest gmt?Fajny!Gmt pokazuje czy jest 1 czy 13 właśnie ta funkcje co twoja kieszonka! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #7103 Napisano 22 Stycznia 2015 nikt nie chcial to wziąłem dzis z alle....Napewno chciał tylko byłeś pierwszy albo lepszy! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #7104 Napisano 22 Stycznia 2015 sam byłem zdziwiony ze tak lekko poszło 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #7105 Napisano 22 Stycznia 2015 To jedna z tych nielicznych aukcji bez pięknych zdjęć i picu? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #7106 Napisano 22 Stycznia 2015 To jedna z tych nielicznych aukcji bez pięknych zdjęć i picu? dokładnie tak 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MWATCH 18 #7107 Napisano 22 Stycznia 2015 No to teraz czekamy na reaktywację 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 512 #7108 Napisano 22 Stycznia 2015 No to teraz czekamy na reaktywację Jedna Coni była juz w Twoich rękach, może czas na drugą.... 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #7109 Napisano 22 Stycznia 2015 Jedna Coni była juz w Twoich rękach, może czas na drugą....Co Ty,Piotrek "przerobi" ją na "moonwatcha" i tyle..... 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #7110 Napisano 22 Stycznia 2015 To jest stalowa koperta, więc dajmy Piotrowi trochę czasu i zobaczymy całkiem inne oblicze tego zegarka. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #7111 Napisano 22 Stycznia 2015 Byle Zenith z tego się nie zrobił 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #7112 Napisano 22 Stycznia 2015 Całe szczęście, że Zenith`ów ma dużo więcej, więc może jednak ten zegarek zostanie Omegą . 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robredo 21 #7113 Napisano 23 Stycznia 2015 nikt nie chcial to wziąłem dzis z alle....Przebojowiec!Chodzi po jebajach i na llewo i tylko bierze. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 512 #7114 Napisano 23 Stycznia 2015 Trafiejka i tyle, nie wiem jak mogłem tej aukcji nie zauważyć, chociaż znając Piotra i tak by mnie przelicytował 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #7115 Napisano 23 Stycznia 2015 Przebojowiec!Chodzi po jebajach i na llewo i tylko bierze. bo przy dzisiejszych kursach walut u nas wychodzi taniej... 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Ratyński 407 #7116 Napisano 23 Stycznia 2015 DSCN0085.JPG kto był producentem mechanizmu?Wygląda na LeCoultre kal. 6 po niewielkich modyfikacjach. 0 Piotr Ratyński Adhibe rationem difficultatibus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #7117 Napisano 23 Stycznia 2015 Fajny!Gmt pokazuje czy jest 1 czy 13 właśnie ta funkcje co twoja kieszonka!GMT to jest skrót od Greenwich Mean Time,czyli zegarek z GMT to zegarek który oprócz tego ,że pokazuje czas w strefie czasowej w której przebywamy,wskazuje tez czas słoneczny Royal Obserwatory w Greenwich,.Taki zegarek jest zazwyczaj wyposażony w dodatkowa wskazówkę i 24 godzinna skale na cyferblacie,, 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #7118 Napisano 23 Stycznia 2015 Wygląda na LeCoultre kal. 6 po niewielkich modyfikacjach. Dzięki, spotykam zegarki z dobrymi mechanizmami przerabiane przez mniejsze manufaktury dodające im komplikacje. Mam ten zegarek z obrazka i calendriera. Niestety owe komplikacje są wykonane dość niechlujnie, pewnie jako wyroby niskoseryjne. 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #7119 Napisano 23 Stycznia 2015 GMT to jest skrót od Greenwich Mean Time,czyli zegarek z GMT to zegarek który oprócz tego ,że pokazuje czas w strefie czasowej w której przebywamy,wskazuje tez czas słoneczny Royal Obserwatory w Greenwich,.Taki zegarek jest zazwyczaj wyposażony w dodatkowa wskazówkę i 24 godzinna skale na cyferblacie,,Czyli to co ma ta kieszonka tylko w innej formie! Można powiedziedziec pre! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #7120 Napisano 24 Stycznia 2015 Czyli to co ma ta kieszonka tylko w innej formie! Można powiedziedziec pre! Nie ,.Ta kieszonka ma "AM/PM indicator" czyli pokazuje kiedy jest do południa,.a kiedy jest po południu.Zegarek GMT pokazuje dodatkowo czas w Greenwich tudzież w całym UK ,czyli mając taki zegarek możesz wiedzieć dokładnie kiedy Anglik pije herbatę,a dla Anglika taki zegarek jest bezużyteczny., 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #7121 Napisano 24 Stycznia 2015 A czy to nie jest tak, że ustawia się po prostu dwie strefy czasowe. Można oczywiście GMT jak zasadnicze ustawienie. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #7122 Napisano 24 Stycznia 2015 Nie ,.Ta kieszonka ma "AM/PM indicator" czyli pokazuje kiedy jest do południa,.a kiedy jest po południu.Zegarek GMT pokazuje dodatkowo czas w Greenwich tudzież w całym UK ,czyli mając taki zegarek możesz wiedzieć dokładnie kiedy Anglik pije herbatę,a dla Anglika taki zegarek jest bezużyteczny.,Ok! Mój błąd! Człowiek sie uczy całe życie! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gniewko 115 #7123 Napisano 24 Stycznia 2015 Mój nowy nabytek Favre-Leuba Bivouac stan NOS. Zegarek z roku 1963 więc kilka mikrorysek jest, ale Pan Zbyszek potwierdził, że nikt go nie otwierał i nie serwisował przez tyle lat. A tutaj razem z kolegami w pudełku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #7124 Napisano 24 Stycznia 2015 Jak nic brakuje niebieskiego akcentu gratulacje 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #7125 Napisano 24 Stycznia 2015 Fajna kolekcja. Tylko szkoda nosić, skoro NOS-y . Niedawno swojego NOS-a pierwszego w życiu nabyłem i waham się, czy zacząć nosić, czy zachować dla potomnych... Niby niska półka, niby cena jak za nowe bele co, ale skoro już tyle lat sobie leżał, to jakoś głupio wrzucać mi go na nadgarstek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach