OmegaDeVille 59 #7126 Napisano 25 Stycznia 2015 Nie przesadzajmy, od święta można sobie go założyć. W końcu na Kolacji Wigilijnej nik nam NOS-a nie skanceruje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #7127 Napisano 25 Stycznia 2015 Z moim talentem? Jest szansa. Poza tym noszony NOS przestaje być NOS-em. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gniewko 115 #7128 Napisano 25 Stycznia 2015 Tak wracając jeszcze do Biwaka to warto nadmienić, że zegarek ma genialną bransoletę jak na tamte czasy (pełne ogniwa). Był stosowany przez wspinaczy, spadochroniarzy, paralotniarzy a także przeszedł swój główny chrzest bojowy w wyprawie na arktykę.Generalnie Favre-Leuba ma moc! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #7129 Napisano 25 Stycznia 2015 Mój nowy nabytek Favre-Leuba Bivouac stan NOS. Zegarek z roku 1963 więc kilka mikrorysek jest, ale Pan Zbyszek potwierdził, że nikt go nie otwierał i nie serwisował przez tyle lat. A tutaj razem z kolegami w pudełku Gratuluję, no to teraz drugi szereg czas zacząć zapełniać. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 512 #7130 Napisano 25 Stycznia 2015 Mój nowy nabytek Favre-Leuba Bivouac stan NOS. Zegarek z roku 1963 więc kilka mikrorysek jest, ale Pan Zbyszek potwierdził, że nikt go nie otwierał i nie serwisował przez tyle lat. A tutaj razem z kolegami w pudełku Świetne zegarki w doskonałym stanie, gratuluję Gniewko. 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #7131 Napisano 25 Stycznia 2015 Tak wracając jeszcze do Biwaka to warto nadmienić, że zegarek ma genialną bransoletę jak na tamte czasy (pełne ogniwa). Był stosowany przez wspinaczy, spadochroniarzy, paralotniarzy a także przeszedł swój główny chrzest bojowy w wyprawie na arktykę.Generalnie Favre-Leuba ma moc! Świetny zegarek ,,Szczere gratulacje,.Bivac to pierwszy zegarek z barometrem,.Szkoda że nie pokazałeś od strony dekla i pod deklem gdyż jest tam unikatowa konstrukcja membrany barometru,.Generalnie zdobycie Bivaca w tak perfekcyjnej kondycji to mission impossible,. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robredo 21 #7132 Napisano 25 Stycznia 2015 Super. Mój gust A ten klocek chrono to co to? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gniewko 115 #7133 Napisano 25 Stycznia 2015 Ten "klocek" to takze Favre-Leuba chronograph valjoux 23.Niestety fotografia nie jest moja mocna strona i nie potrafie pokazac jego piekna a na zywo zwala z nog. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robredo 21 #7134 Napisano 26 Stycznia 2015 Zwala nawet z takiej perspektywy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #7135 Napisano 26 Stycznia 2015 Fajne pudełko, t.j. zawartość 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #7136 Napisano 26 Stycznia 2015 ....., t.j. zawartość jakas taka kwadratowa alw rzeczywiscie fajna 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #7137 Napisano 26 Stycznia 2015 Nowy nabytek ,.Rotary z lat 50-tych z mechanizmem Venus 222 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #7138 Napisano 26 Stycznia 2015 Cudny! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jakub Mróz 16 #7139 Napisano 26 Stycznia 2015 http://hamptonauction.com/128/247/Rare_LeCoultre_Deep_Sea_Alarm_Automatic_Watch Chciałem go licytować. Nie uważacie, że, jak na ten stan, to trochę dużo? 0 IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
civil 2 #7140 Napisano 26 Stycznia 2015 (edytowane) Jeżeli mogę się pochwalić swoim nabytkiem Tenso Automat 25 jewelsów - może nie jest tak prestiżowy jak większość pojawiających się wcześniej zegarków ale .... jak go zobaczyłem na alledrogo zapałałem miłością i.... go mam , na razie bez paska bo dzisiaj dotarł ale do czwartku mam nadzieję coś ładnego dobrać (chyba czarny), jeszcze chód chcę sprawdzić , potem zegarmistrz chyba polerka szkła bo więcej chyba nie trzeba ino tylko nosić Jako pkt. odniesienia Citizen NY0040 Mam jeszcze pytanie do osób zorientowanych co tam w środku może być - Tenso to zapewne średnia lub budżetowa półka firma chyba nie istnieje -- ale miło by było coś więcej się dowiedzieć a wujek google jest raczej powściągliwy Edytowane 26 Stycznia 2015 przez civil 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #7141 Napisano 26 Stycznia 2015 http://hamptonauction.com/128/247/Rare_LeCoultre_Deep_Sea_Alarm_Automatic_Watch Chciałem go licytować. Nie uważacie, że, jak na ten stan, to trochę dużo? Zegarek zniszczony i niekompletny,-brak jednej koronki,,.Bez tej koronki nie ma mowy o jakiejkolwiek wodoszczelności, Strach umyć ręce a o nurkowaniu w Deep Sea,to nawet filmów w National Geographic nie wolno z tym zegarkiem na nadgarstku oglądać,. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
daniels36 21 #7142 Napisano 27 Stycznia 2015 wczoraj się taki trafił niestety dekielek w kiepskim stanie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #7143 Napisano 27 Stycznia 2015 Ale za to tarcza ładna. No i kołki są 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #7144 Napisano 27 Stycznia 2015 (edytowane) http://hamptonauction.com/128/247/Rare_LeCoultre_Deep_Sea_Alarm_Automatic_Watch Chciałem go licytować. Nie uważacie, że, jak na ten stan, to trochę dużo? Dużo?to przeczytaj to:http://www.hodinkee.com/blog/found-vintage-lecoultre-deep-sea-alarm-worth-over-35000-for-599-at-phoenix-goodwillwidziałem posta gościa, który to wyszperał za te całe 6 dolców.... dolar niby drogi ale mógłbym mu dać dwa razy tyle, najwyraźniej byli bardziej zdeterminowanito jeden z najrzadszych nurków na świecie. cena z aukcji jest bardzo okazyjna Edytowane 27 Stycznia 2015 przez Wasyl 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BuddyClub 1 #7145 Napisano 27 Stycznia 2015 Ależ tu piękności pokazujecie. Chciałbym i moim ostatnim nabytkiem się pochwalić :Szwajcarski Marlin - z rozpiętą na godzinach siecią i punktami flourescencyjnymi z mechanizmem Lapanouse-17 kamieni. Zegar dopiero co zakupiony więc jest przed renowacją.Postaram się również pokazać go po renowacji.Mechanizm na moje oko : - że nie bardzo ma co robić zegarmistrz..Koperta , tarcza i fluorescencja wymagają jednak trochę pracy.Pasek też musi dostać nowy... Będzie cudo. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
t0maz 0 #7146 Napisano 27 Stycznia 2015 Bardzo mi się podoba ta pajęczyna, fajny pomysł. Gratulacje! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #7147 Napisano 27 Stycznia 2015 A co Ty chcesz robić z tarczą? Na tej focie jest ok. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robredo 21 #7148 Napisano 27 Stycznia 2015 Pająka chce domalować 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #7149 Napisano 27 Stycznia 2015 Pająka chce domalować Chyba wiem nawet jakiego:-) :-) Lizus:-) 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BuddyClub 1 #7150 Napisano 27 Stycznia 2015 Marlin - to bardziej rybka jest niż pająk. Ta sieć to nie pajęcza sieć tylko sieć do połowu ryb - punkty fluorescencyjne - to są tu jak obciążniki aby sieć zanurzyła się i złapała rybkę.... - prawdę mówiąc to myślę o wklejeniu małego czarnego Marlina tam - musze jakoś taką miniaturkę "wyrzeźbić". Już wiem też skąd zaczerpnięto pomysł na takie ościste wskazówki - foto w załączeniu godzina 14:05 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach