Master Yoda 2171 #9526 Napisano 28 Stycznia 2016 1) Ile masz w nadgarstku?2) Pasek zacisnąłeś tak, że krązenie moze ustać 3) Zegarek 388 mm nie jest wcale "mały" 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #9527 Napisano 28 Stycznia 2016 Gratulacje kolego @Maras 68.,Świetny Lanco.,Trochę nie fair z Twojej strony ,że nie pokazałeś go jeszcze w dziale japońskim i radzieckim. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #9528 Napisano 28 Stycznia 2016 Wszystko w porządku, kolega się cieszy, też tak mam... 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #9529 Napisano 28 Stycznia 2016 Wszystko w porządku, kolega się cieszy, też tak mam...Cieszy się na bazarku.,Kilka postów brakowało do minimum,ale szybko zrobił 300% normy za co należą mu się gratulacje., 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelmcstock 27 #9530 Napisano 28 Stycznia 2016 Piękna tarcza tego Atlantika z niebieskim ringiem!Zamiast odnawiać kopertę lepiej postarać się o dawcę. Odnawiane koperty są be. Tymczasem ja wracam z moim Leonidasem po spa Leonidas automatic Felsa 690http://zegarkiclub.pl/forum/topic/51947-nasze-nowe-nabytki-vintage/?p=1647734 Wskazówki zostały wypełnione lumą w kolorze brązowo-pomarańczowym, tak jak ten model ma fabrycznie.Tarcza została odkurzona (nie umyta, tylko oczyszczona specjalną szczoteczką).Indeksy lekko przepolerowane pastą diamentową.Werk oczywiście umyty i zakonserwowany.Naciąg pracując wydaje charakterystyczny dźwięk grzechotki.Uwagę zwracają pięknie wyrysowane indeksy minutowe. Dopiero w dużym powiększeniu widać ich regularność i precyzję wykonania Tarcza dwutonowa. Środek wydaje się seledynowo-słomkowy a brzeg perłowo-biały, ale gdy obrócić tarczę inaczej do światła, środek staje się perłowy a brzeg słomkowy.Dekiel jest podwójny, ten zewnętrzny od spodu jest grawerowany.Stalową kopertę trochę przepolerowałem. Na zdjęciach widać moje niechlujstwo - w zakamarkach pozostało jeszcze trochę pasty Całość uzupełnia pasek, dobrany podług mody z epoki z której pochodzi ten czasomierz, czyli z przełomu lat 1940/50 0 Lubię stare zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #9531 Napisano 28 Stycznia 2016 No i wyszło Ci cacuszko! Reanimowanie staroci dajejednak niesamowitą frajdę! Gratulacje! 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jerzyk 25 #9532 Napisano 29 Stycznia 2016 Super Leonidas 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ph7 103 #9533 Napisano 29 Stycznia 2016 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #9534 Napisano 29 Stycznia 2016 Dżarznisz me oczęta! Aż żółć się ulewa z pozytywnej zazdrości! 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5729 #9535 Napisano 30 Stycznia 2016 Ciekawy jestem czy ten zegarek się tutaj nadaje ?? jakie to lata ?Dla kogo był robiony ?Szkiełko do wymiany i będzie pewnie takie bez lupki bo skąd wziąć z lupką ? koperta stalowa, tarcza idealna, mechanizm etaSea-Gul Made In China 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #9536 Napisano 30 Stycznia 2016 (edytowane) Nadaje, bo to chyba z lat 70 dzieło?Trza by sprawdzić od kiedy SEA-GULL działa.Ale piloty to robiła chyba już z końcem lat 50. To możliwe, że firma była sztandarową dla i za tow. MAO. Edytowane 30 Stycznia 2016 przez lec 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5729 #9537 Napisano 30 Stycznia 2016 Ciekawy jestem - w tych dziwnych zegarkach to mayor się obraca może coś dopowie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #9538 Napisano 30 Stycznia 2016 Ten zegarek pochodzi z lat 80 .,Była wyprodukowana spora ilość zegarków Sea Gull , w których zamiast własnego in house ST6, Chińczycy stosowali mechanizmy ETA 2782,.Ten werk ETA przestała produkować w 1976 roku,ale Sea Gulczasy w latach 80 kupili dużą partie mechanizmów ETA,które zalegały w magazynach na skutek "kryzysu kwarcowego" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maze123 952 #9539 Napisano 31 Stycznia 2016 Taki Lanco sie trafil na mechanizmie astrolon 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5729 #9540 Napisano 31 Stycznia 2016 Ten zegarek pochodzi z lat 80 .,Była wyprodukowana spora ilość zegarków Sea Gull , w których zamiast własnego in house ST6, Chińczycy stosowali mechanizmy ETA 2782,.Ten werk ETA przestała produkować w 1976 roku,ale Sea Gulczasy w latach 80 kupili dużą partie mechanizmów ETA,które zalegały w magazynach na skutek "kryzysu kwarcowego" Dzięki mayor - trafił się tanio to kupiłem bez zaglądania do środka dopiero w domu zobaczyłem że na ETA on jest - jutro dam majstrowi na wymianę szkła i dam mu pasek nato oliwkowy powinien pasować no i go sobie zostawię bo mam już w domu wszystko z tego kraju ale zegarka jeszcze nie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #9541 Napisano 2 Lutego 2016 New kids on the block 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 510 #9542 Napisano 2 Lutego 2016 Taka mikrokratka wpadła na cal. 283, koperta stalowa z przewierconymi uszami, rok 53 Wysłane z mojego iPada przez Tapatalk 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rybak1979GSL 201 #9543 Napisano 2 Lutego 2016 Piękna Omega 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rinkazki 73 #9544 Napisano 2 Lutego 2016 Piękna Omega Dołączam się do tego stwierdzenia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #9545 Napisano 2 Lutego 2016 Mam identyczną, ale z małym sekundnikiem. To jeden z moich ulubionych zegarków. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #9546 Napisano 2 Lutego 2016 Gdzie ona ładna?, tarcza z papirusa jakiegoś..... 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #9547 Napisano 2 Lutego 2016 Kiedyś takie serwetki w knajpach były . Nie, ładna, ładna... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 81283 #9548 Napisano 2 Lutego 2016 New kids on the blockPiękny szturmaniec, z chęcią bym takiego widział u siebie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #9549 Napisano 2 Lutego 2016 A ja gratuluję Breitlinga, bo jest taki normalny nieprzeładowany tak jak obecne modele. Lata pięćdziesiąte? 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #9550 Napisano 2 Lutego 2016 A ja gratuluję Breitlinga, bo jest taki normalny nieprzeładowany tak jak obecne modele. Lata pięćdziesiąte?Dzięki.,Breitling z 1956 roku,.Trochę za mały. Cyma z tego samego okresu ,ale sporo większa.,Mnie Cyma Navy Star się bardziej podoba nakładane indeksy i logo, datownik z cyklopem oraz dużo atrakcyjniejsza masywna koperta., 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach