Master Yoda 2171 #9701 Napisano 5 Marca 2016 W ramach programu łączenia rodzin, wkrótce dołączy do oczekujących go z utęsknieniem braci. Pozdrawiam,Tomek nabyleś bez podatku na 'kartę Polaka" ? 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #9702 Napisano 5 Marca 2016 Tomek nabyleś bez podatku na 'kartę Polaka" ? dokładnie tak 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #9703 Napisano 5 Marca 2016 To ok, ukłony dla pań, 'duzej' i "małej' Marek 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
XLogic 0 #9704 Napisano 8 Marca 2016 (edytowane) Mój nowy nabytek. Rado Companion. Ok 80 rok Edytowane 8 Marca 2016 przez XLogic 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 510 #9705 Napisano 9 Marca 2016 Dzisiaj dotarła Wysłane z mojego iPada przez Tapatalk 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maze123 952 #9706 Napisano 9 Marca 2016 Bardzo fajna. Gratki! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #9707 Napisano 9 Marca 2016 Śliczna, takiej można spokojnie zazdrościć i gratulować. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz17 6675 #9708 Napisano 10 Marca 2016 Takiego zakupiłem, ale chyba nie moja bajka. 0 "Jeśli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, o czym świadczy puste biurko?" Albert Einstein Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #9709 Napisano 10 Marca 2016 Dzisiejsze nabytki.,Właściwie to pierwsza transza wymiany ,.Rzadka Omega "Admiralty" aka "Amiraute" i przedwojenne dzieło niemieckich inżynierów Laco-Durowe Sport., 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #9710 Napisano 10 Marca 2016 Ładne nabytki a tarcza Omegi, to poezja! Czy kotwica symbolizuje, iż jest Admiralska? 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5729 #9711 Napisano 10 Marca 2016 Omega akurat do mnie nie przemawia - nie mój styl ale pewnie kolekcjonersko ciekawa za to Laco chętnie bym od środka zobaczył 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #9712 Napisano 10 Marca 2016 Auf- Zu 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #9713 Napisano 10 Marca 2016 W środku mechanizm Durowe ,wkładka antymagnetyczna stan dosyć dobry jak na zegarek z przełomu lat 30/40.,Zegarki Laco Sport byly produkowane w dwóch rozmiarach : damka-junior 28mm i w rozmiarze męskim 34mm,.Ten jest męski.,Podobno zegarki te dostawali aktywiści partyjni ,ale ja mam nadzieje ,że mojego nie nosił żaden narodowiec-socjalista.,Za to Omega jest służbowa na 100%. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #9714 Napisano 11 Marca 2016 W obłędnym stanie... Patrzysz Zodiac a i tak wiesz że Heuer Poor man wersja Heuera 73473NPozdrawiam, 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #9715 Napisano 11 Marca 2016 (edytowane) Po spa czy przed? Naprawdę super. Coraz trudniej znaleźć takie egzemplarze. Edytowane 11 Marca 2016 przez zasadas 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #9716 Napisano 11 Marca 2016 Mam wrażenie, że on spa to jeszcze w swoim życiu nie widział. Takie lubię najbardziej. Nazywam je "trudny prezent". Komuś nie podszedł i trafił do szuflady. na dekady całe 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mst 400 #9717 Napisano 11 Marca 2016 dzisiaj szwajcar dla brytoli wpadł w pakiecie z ruskami... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #9718 Napisano 13 Marca 2016 U mnie taka niewielka skrzyneczka z Besancon.,Najbardziej mnie zastanawia skąd Rajmund wiedział ,że ten zegarek po wielu latach trafi do mnie i opisał go moimi inicjałami? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan M. Krawczyk 287 #9719 Napisano 13 Marca 2016 Ciekawy. Niesamowicie mi się podoba. Gratuluję zakupu. 0 Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #9720 Napisano 14 Marca 2016 (edytowane) Piękny chrono i to w komplecie - do kieszonkowców z nim! - "zazdraszczam" nieustannie Jakie miał przeznaczenie? Werk szwajcarski? Pytam, bo mam też chrono z podobnym krojem cyfr na deklu - też nr. 6-cyfrowy. Edytowane 14 Marca 2016 przez Grigoris1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #9721 Napisano 14 Marca 2016 Jakie miał przeznaczenie? Werk szwajcarski? Zegarki produkowane w Atelier Raymond Dodane zwykle były przeznaczone dla lotnictwa ,a większość produkcji realizowano na zamówienie Ministere de la Guerre.,Mechanizm to Valjoux 5 KVM często stosowany w chronografach kokpitowych dla lotnictwa Type 11A,a także w Heuerach Super Autavia.,Czy werk szwajcarski trudno stwierdzić,gdyż wiele zegarków powszechnie uważanych za produkty szwajcarskie (np.ZENITH) produkowano także w Besancon., Jeszcze zdjęcie mechanizmu Omegi Admiralty i dekla.,Ciekawe czy ktoś pozna dla kogo (jakiej organizacji) ten zegarek został wyprodukowany? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #9722 Napisano 14 Marca 2016 W moim werk podobny - szkoda,że nie wiadomo gdzie służyły z tym numerem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Iko 618 #9723 Napisano 14 Marca 2016 U mnie taka niewielka skrzyneczka z Besancon.,Najbardziej mnie zastanawia skąd Rajmund wiedział ,że ten zegarek po wielu latach trafi do mnie i opisał go moimi inicjałami? Bo to jest wartość Dodana 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
don-venditore 18 #9724 Napisano 15 Marca 2016 U mnie zawitał taki Hamilton. Czy to prawda, że podczas wojny w ramach programu "war relief" z USA do ZSRR trafiło tylko 3000 szt. tych zegarków (z taką grawerką na deklu). Z góry dziękuję za pomoc 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #9725 Napisano 15 Marca 2016 Chłopaki gratulacje świetne nabytki ..Wasyl Ty to jak przypierniczysz to kapcie spadają JLC i Zodiak rewelacja ..Zodiak Mega stan u mnie skromnie telewizorek .... 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach