szwed 1069 #12876 Napisano 12 Marca 2020 Piękna Omega w bardzo ładnym stanie!I była w bardzo ładnym stanie i ktoś leciutko ją odświeżył kopertę oczywiscie.Na makro widać lekko złagodzone „dołki” również na tyle koperty widać świeży szlif ale NAPRAWDĘ w tym wypadku nie ma się czym przejmować! Jest bardzo ładna Gratuluje napewno będziesz zadowolony.I ten caliber jest uważany za jeden z lepszych. Stara dobra klasyczna Omega! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67079 #12877 Napisano 12 Marca 2020 Piękna Omega w bardzo ładnym stanie!I była w bardzo ładnym stanie i ktoś leciutko ją odświeżył kopertę oczywiscie.Na makro widać lekko złagodzone „dołki” również na tyle koperty widać świeży szlif ale NAPRAWDĘ w tym wypadku nie ma się czym przejmować! Jest bardzo ładna Gratuluje napewno będziesz zadowolony.I ten caliber jest uważany za jeden z lepszych. Stara dobra klasyczna Omega! Dzięki @szwed!Z tym odświeżeniem koperty to na dwoje babka wróżyła Werk jest dopiero co po serwisie. Wszystko chodzi jak ta lala. "Szybka" zmiana daty sprawdzona - działa bez problemu. A dźwięk cykania to prawdziwa poezja dla ucha Jeszcze tylko dobiorę nowy, ciemnobrązowy pasek i będzie git. Macie jakieś propozycje co do doboru pasiaka dla tej pięknej Omegi? 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #12878 Napisano 12 Marca 2020 Ja bym brał tego typu świnkę Zdjęcie z sieci niestety więc nie pomogę gdzie znaleźć ale może na zatoce?! Albo coś jak masz staroć Vintage Omegi brązowy delikatny i cienki 14mm w sprzączce.Żeby nie obciążać zegarka. I dobrze to wygląda przy tym rozmiarze. 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67079 #12879 Napisano 12 Marca 2020 Ja bym brał tego typu świnkę Zdjęcie z sieci niestety więc nie pomogę gdzie znaleźć ale może na zatoce?! 5671E2BA-EE91-4CF8-9211-A1E687BD4235.jpegAlbo coś jak masz staroć Vintage Omegi brązowy delikatny i cienki 14mm w sprzączce.Jeżeli do oryginalnego zapięcia, to raczej coś na zamówienie. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oszolom 25368 #12880 Napisano 12 Marca 2020 Piękna Omega w bardzo ładnym stanie!I była w bardzo ładnym stanie i ktoś leciutko ją odświeżył kopertę oczywiscie.Na makro widać lekko złagodzone „dołki” również na tyle koperty widać świeży szlif ale NAPRAWDĘ w tym wypadku nie ma się czym przejmować! Jest bardzo ładna Gratuluje napewno będziesz zadowolony.I ten caliber jest uważany za jeden z lepszych. Stara dobra klasyczna Omega!No picowanko widać głównie od d. strony . Ale tak, nie czepiałbym się. Tarcza ładna, a koperta - wiadomo, że się musi trochę zużywać. 0 Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #12881 Napisano 12 Marca 2020 Piękny zegarek, a jeśli nawet został doczyszczony i "wygładzony" to w niczym mu to nie ujmuje. Nie jest zjechany. Mój Longinesa młodszy i nie tak piękny, ale jako garniturowiec też bardzo dobrze się sprawdza. Wysłane przy użyciu Tapatalka 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67079 #12882 Napisano 12 Marca 2020 Zegarek już obwąchany i "obsikany" przez starych forumowych wyjadaczy. Zatem od jutra bez wstydu wcielam go do służby! 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5728 #12883 Napisano 12 Marca 2020 (edytowane) Po czym poznajesz ze była odświeżana? Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkŻeby nie było że się czepiam - zegarek jest w super stanie bez dwóch zdań i ładnie odświeżonySzlify były poprawiane na tokarce - to zawsze widać na polerowanych powierzchniach - nie są równe i załamują światłoNa tokarce robiony był szlif okrężny i jest za gruby - lekka satynka by wystarczyłaKonik (hipokamp) piaskowany,szkiełkowany czy tam orzechami robiony tego nie wiem ale inaczej fabrycznie wyglądał Zegarek jest w pięknym stanie i tyle - nie ma co dociekać ale odpowiadam bo pytanie padło Edytowane 12 Marca 2020 przez Paweł Bury. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #12884 Napisano 12 Marca 2020 Z tym obsikaniem bym nie przesadzał! Sam posiadam zegarki po polerce i bez i Żyć z tym muszę Chętnie bym przygarnął ten egzemplarz do swojej kolekcji chodź osobiście nie jestem zwolennikiem mieszańców złoto/stalowych ale pare posiadam i się z nich cieszę! Kup jakiś paseczek może jaszczurkę trafisz tez była by ładna się ciesz pięknym zegarkiem. I żeby nie było bo widzę już ataki naprawdę jest to ładny egzemplarz i nie pisałem złośliwie o polerce tylko powiedziałem co widać było na zdjęciach a i Paweł to zauważył. My naprawdę Kochamy Vintage i miłujemy tych co też je lubią 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67079 #12885 Napisano 13 Marca 2020 Miłuję Was wszystkich! 1 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frantz70 3828 #12886 Napisano 13 Marca 2020 I o to chodzi, i o to chodzi :-). Moja nie nowa. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oszolom 25368 #12887 Napisano 16 Marca 2020 taki wesołek z początków rewolucji. niby nic specjalnego, ale wyświetlacz jak nowy, podświetlenie działa, koperta przyzwoita. bransę tylko musiałem zmienić, bo ta na chudzielca była 0 Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paul221 39975 #12888 Napisano 16 Marca 2020 [quote name="oszolom" post="2731658" Podobają mi się takie stare elektroniki :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oszolom 25368 #12889 Napisano 17 Marca 2020 Też lubię. Już mi się małe stadko nazbierało, bo zawsze jak widzę w dobrej cenie, to się biję ;D 0 Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arcicorci 19 #12890 Napisano 18 Marca 2020 taki wesołek z początków rewolucji. niby nic specjalnego, ale wyświetlacz jak nowy, podświetlenie działa, koperta przyzwoita. bransę tylko musiałem zmienić, bo ta na chudzielca była Ale nie ma melodyjek:( To była kiedyś najważniejsza funkcja w tych zegarkach dla wszystkich komunijnych dzieci Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oszolom 25368 #12891 Napisano 18 Marca 2020 melodyjki to chyba trochę później, nie? 0 Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paul221 39975 #12892 Napisano 18 Marca 2020 Melodyjki były ważne! Ja dostałem Montanę z szenastoma 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Biglo 3 #12893 Napisano 24 Marca 2020 (edytowane) Takie dziwo... No dobra... nie umiem wstawić foto w tym edytorze... :/ już umiem Edytowane 24 Marca 2020 przez Biglo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 6267 #12894 Napisano 24 Marca 2020 (edytowane) Świetny! Mam słabość do tego rodzaju czasomierzy. I jeszcze te indeksy... Pod tą marką produkowano także zegarki z werkami Poljota, m.in. automatycznymi 29 jewels z modelu De Luxe. Ciekawe co siedzi w Twoim. Czyżby 21-kamienny werk 2409? Edytowane 24 Marca 2020 przez Walter_87 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Biglo 3 #12895 Napisano 25 Marca 2020 Dzięki! Postaram się dobrać do niego wieczorem i wrzucę zdjęcie mechanizmu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arcicorci 19 #12896 Napisano 1 Kwietnia 2020 (edytowane) U mnie zawitał wczoraj Longines Admiral z mechanizmem 503. Do wymiany jest szkło bo jest popękane oraz koronka (za duża i nieoryginalna). Wiecie może gdzie znajdę listę z oryginalnymi częściami zamiennymi? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edit Wg Wyciągu z ksiąg Longinesa zegarek ten w 1972 zostal sprzedany firmie Hattori z Japonii która była ich przedstawicielem. Teraz wrócił znowu do Europy Edytowane 1 Kwietnia 2020 przez arcicorci 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qba. 4510 #12897 Napisano 2 Kwietnia 2020 (edytowane) Ładny ten Longines. Pokaż jak będzie po wymianie szkła. Ja odratowałem takie coś....nie znam tej firmy, kupiłem jako szrot na części, w środku ETA 2783. Mechanizm uruchomiony, polerka koperty i takie coś wyszło. Chyba zostanie do noszenia co jakiś czas. Edytowane 2 Kwietnia 2020 przez Qba. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablozpueblo 70 #12898 Napisano 4 Kwietnia 2020 Zegarek mojej żony.Nie najnowszy nabytek, ale już po spa. 0 Zegarki nie mają duszy... one ją kradną Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paul221 39975 #12899 Napisano 4 Kwietnia 2020 [quote name="pablozpueblo" post="2745422" Ten pomarańczowy sekundnik świetnie "ożywia" tarczę :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 6267 #12900 Napisano 6 Kwietnia 2020 Nowy nabytek vintage 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach