KubaZam 476 #13151 Napisano 8 Listopada 2020 Dzięki za odpowiedź Tak wygląda że ok. 50-60 sekund na dobę. Poobserwuję i najwyżej w przyszłym tygodniu odwiedzę zegarmistrza. A przy okazji zegarkowego szaleństwa ciąg dalszy. Po ponad miesięcznych poszukiwaniach odnalazł się Tissot Antimagnetique mojego dziadka. Okazało się że miał go brat mojego ojca. Negocjacje trwają ale wszystko jest na dobrej drodze . Mam nadzieję, że uda się go reanimować i przywrócić do żywych. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oszolom 25363 #13152 Napisano 8 Listopada 2020 Kupiłem dla niego cały zestaw damek 😜 7 Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
renqien 3328 #13153 Napisano 8 Listopada 2020 (edytowane) Łojerunie, @oszolom ale sztuka! Nie dość, że ładny tank to polonik. Klasa! Jak Ci się znudzi, to wiesz... Edytowane 8 Listopada 2020 przez renqien 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oszolom 25363 #13154 Napisano 8 Listopada 2020 No sztuka niezła, nie przeczę. Raczej się prędko nie znudzi ;). Bałem się, że w środku będzie kompletny trup, ale balans cały, więc wystarczy mu serwisik. 0 Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
renqien 3328 #13155 Napisano 8 Listopada 2020 A poka wnętrze, co tam siedzi? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oszolom 25363 #13156 Napisano 9 Listopada 2020 Coś takiego: 1 Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
renqien 3328 #13157 Napisano 9 Listopada 2020 Bardzo znany przed wojną zegarmistrz w Toruniu w rynku. Jego reklama: A to zdjęcie jego szyldu z zegarem: 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oszolom 25363 #13158 Napisano 9 Listopada 2020 (edytowane) Si, już go przeguglałem, jak tylko zobaczyłem aukcję. W sumie długo (i bezskutecznie) polowałem kiedyś na "polaka" sprzed wojny, więc cieszy, że się trafił niemal przypadkiem. Edytowane 9 Listopada 2020 przez oszolom 1 Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jastase 5 #13159 Napisano 16 Listopada 2020 W dniu 9.11.2020 o 10:02, oszolom napisał: Si, już go przeguglałem, jak tylko zobaczyłem aukcję. W sumie długo (i bezskutecznie) polowałem kiedyś na "polaka" sprzed wojny, więc cieszy, że się trafił niemal przypadkiem. Gratuluję i wytrwałości, i zegarka 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oszolom 25363 #13160 Napisano 17 Listopada 2020 A dziękuję, dziękuję 1 Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojtbar 62 #13161 Napisano 17 Listopada 2020 Super zakup, lubimy kosteczki .. a mechanizm podobny do kilku podobnych 😀 ... dokładnie takiego nie mogę jednak namierzyć. Nie przypuszczam, że sprawdzisz pod tarczą? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 6266 #13162 Napisano 17 Listopada 2020 Nikt nie chciał takiego brudaska to go przygarnąłem Po umyciu znacznie zyskał na urodzie 7 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oszolom 25363 #13163 Napisano 17 Listopada 2020 6 godzin temu, Wojtbar napisał: Super zakup, lubimy kosteczki .. a mechanizm podobny do kilku podobnych 😀 ... dokładnie takiego nie mogę jednak namierzyć. Nie przypuszczam, że sprawdzisz pod tarczą? No nie sprawdzę, nie sprawdzę. Boję się coś zgrzebać, to nie kwarcowy chińczyk za parę złotych, które to już wskazówek/tarczy pozbawiałem. 0 Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #13164 Napisano 18 Listopada 2020 Dawno nic nie publikowałem bo wciąż tylko Omegi i Omegi w tym miesiącu tez wpadły dwie ale listopad był dla mnie wyjątkowym miesiącem w tym roku. Trafiłem egzemplarz, który chodził za mną od wielu lat. Za każdym razem kiedy widziałem egzemplarz Tomka Zamiary powtarzałem sobie kiedyś upoluje takiego lub podobnego, jakieś trzy lara temu przeszła okazja zakupu takiego egzemplarza u mojego zegarmistrza ...w tym roku się udało....Heuer Bund z połowy lat 70tych zegarek na wyposażeniu Buneswehry 6 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
renqien 3328 #13165 Napisano 19 Listopada 2020 A ja mam słabość do wojskowych. Dziś przyszła Ruhla NVA, zwykły buksiak, ale takich używała armia NRD w latach siedemdziesiątych. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oszolom 25363 #13166 Napisano 19 Listopada 2020 Heuer fajny. Chrono, a mi się podoba. Niebywałe 1 Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 510 #13167 Napisano 24 Listopada 2020 Świeży nabytek, jaeger lecoultre E873, cal 916 6 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lejdipik 24283 #13168 Napisano 24 Listopada 2020 Pewnie koronki Ori będę niedługo szukać. Historia jej typowo szufladkowa. 30lat w jednym miejscu. Pasek dodany na świeżo 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qubel 2 #13169 Napisano 24 Listopada 2020 Otrzymany w spadku, teraz jeszcze czyszczenie i regulacja. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterMind 12679 #13170 Napisano 25 Listopada 2020 Rolex Datejust ref. 1603 ghost dial z 1968 roku 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qba. 4494 #13171 Napisano 25 Listopada 2020 Piękny😍 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #13172 Napisano 29 Listopada 2020 Już nie taki nowy ale nie prezentowany jeszcze Bulova „F” na oryginalnej bransolecie ref. 31007. Miałem na liście od bardzo dawna s końcu jakiś czas temu udało się 😉 5 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kuklik 516 #13173 Napisano 6 Grudnia 2020 Zaintrygował mnie ten Zenit - (wybacz, że bardziej niż zegarek . Toż to ruskie Лomo - w wersji eksportowej Lomo...zresztą całkiem udana jak na te czasy konstrukcja. Nie wiedziałem, że był też pod nazwą Zenit... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #13174 Napisano 7 Grudnia 2020 .plan był mieć jednego 145.013, bo choć nie ma płynącej sekundy to ma wygodną kopertę, nie to, co późniejsze. Ale można zjeść ciastko i mieć ciastko. Transitional. Mniejsza koperta i cal 911. 3 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lejdipik 24283 #13175 Napisano 7 Grudnia 2020 Militarny zawitał w moje ręce. 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach