Lukasz_13 88 #14126 Napisano 22 Czerwca Z okazji urodzin zrobiłem sobie taki prezencik Tissot Antimagnetique z 1950r do tego wspaniały paseczek od Andygp watch strap. 13 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qba. 4575 #14127 Napisano 22 Czerwca (edytowane) Piękny ten Tissot 🥰 Dobry prezent. Edytowane 22 Czerwca przez Qba. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotoman 2456 #14128 Napisano 23 Czerwca Najlepsze są prezenty od samego siebie 😄. Mój zegarmistrza powiedział, że w kolekcji nie może zabraknąć zegarka z Wehrmachtswerk-iem. A bransoleta nie pozwoliła przejść obojętnie. 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oszolom 25575 #14129 Napisano 24 Czerwca haute horlogerie. powiedzmy, że trochę działa. 5 Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Narfas 62 #14130 Napisano 24 Czerwca 3 godziny temu, oszolom napisał(-a): haute horlogerie. powiedzmy, że trochę działa. Stoję na stanowisku, że nawet jednokamieniowe i praktycznie jednorazowe kołki mają wartość kolekcjonerską, bo to kawał historii zegarmistrzostwa, szczególnie szwajcarskiego, tak więc gratulacje. pozdrawiam Narfas 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oszolom 25575 #14131 Napisano 24 Czerwca 1 godzinę temu, Narfas napisał(-a): Stoję na stanowisku, że nawet jednokamieniowe i praktycznie jednorazowe kołki mają wartość kolekcjonerską, bo to kawał historii zegarmistrzostwa, szczególnie szwajcarskiego, tak więc gratulacje. pozdrawiam Narfas Dzięki. No ja takie wynalazki zbieram od dawna. Nie mam tego dużo, ale jak się trafi za mały piniądz, to biorę. 1 Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oszolom 25575 #14132 Napisano 24 Czerwca (edytowane) Jeszcze takie coś wyłuskałem. Kwarcowa rewolucja, jakieś lata 80., myślę. Nawet podświetlenie działa. Oprócz tego jakieś złomy jeszcze wpadły, ale głównie damskie. Edytowane 24 Czerwca przez oszolom 5 Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojtbar 62 #14133 Napisano 25 Czerwca Dobrze Was widzieć po latach obok siebie. Hrabia tu jeszcze walczy z całkowitym upadkiem, wkład Narfasa byłby ogromnym wsparciem. Jeśli przeżyję i w końcu dadzą mi rentę to może wrócę ... szuflada nienaruszona 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marsalus95 586 #14134 Napisano 25 Czerwca 3 godziny temu, Wojtbar napisał(-a): Dobrze Was widzieć po latach obok siebie. Hrabia tu jeszcze walczy z całkowitym upadkiem, wkład Narfasa byłby ogromnym wsparciem. Jeśli przeżyję i w końcu dadzą mi rentę to może wrócę ... szuflada nienaruszona Nie znam kontekstu tej ciekawej wypowiedzi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Narfas 62 #14135 Napisano 25 Czerwca 1 godzinę temu, marsalus95 napisał(-a): Nie znam kontekstu tej ciekawej wypowiedzi. Zdaje się, że po dłuższej nieobecności wylądowałem na pozycji starej gwardii - tym bardziej, ze towarzystwo się powykruszało i po sekcji wintydżowej hula głównie wiatr. pozdrawiam Narfas 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oszolom 25575 #14136 Napisano 26 Czerwca Tak, kiedyś było dużo żywiej, szczególnie za czasów mojego pierwszego konta 1 Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oszolom 25575 #14137 Napisano 27 Czerwca nosek. jeden z trzech. te lovery w stanie nówka się dość często pojawiają. nie wiem, jaka była tu historia, ale ktoś kiedyś opróżnił magazyn z nimi ewidentnie 5 Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 6336 #14138 Napisano 27 Czerwca 5 godzin temu, oszolom napisał(-a): nosek. jeden z trzech. te lovery w stanie nówka się dość często pojawiają. nie wiem, jaka była tu historia, ale ktoś kiedyś opróżnił magazyn z nimi ewidentnie Ja też kiedyś kupiłem dwa NOSy, ale inne 1 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oszolom 25575 #14139 Napisano 28 Czerwca 11 godzin temu, Walter_87 napisał(-a): Ja też kiedyś kupiłem dwa NOSy, ale inne pokaż w wolnej chwili, proszę. mi z tym ze zdjęcia wpadły jeszcze 2, takie klasyczniejsze. potem obfocę, jak im szkiełka trochę przepoleruję. 0 Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 6336 #14140 Napisano 28 Czerwca 8 godzin temu, oszolom napisał(-a): pokaż w wolnej chwili, proszę. mi z tym ze zdjęcia wpadły jeszcze 2, takie klasyczniejsze. potem obfocę, jak im szkiełka trochę przepoleruję. Takie maluszki. Miały jeszcze zawieszki 6 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oszolom 25575 #14141 Napisano 28 Czerwca 5 minut temu, Walter_87 napisał(-a): Takie maluszki. Miały jeszcze zawieszki Ładny kochaneczki :D. Moich dwóch pozostałych nie ogarnąłem szkiełkowo, bo mi się plany na dzień posypały, ale jeden jest taki sam jak ten twój niebieski, tylko inna bransoletka na nim wisi. Za to w drugim z kolei bransoletka taka sama jak w twoim niebieszczaku. Też były z metkami. Mikrolisk podaje, że to włoska firma była. Chciałbym kiedyś dorwać jej historię, bo to musiało być coś ciekawego, że sporo tych zegarków się nie sprzedało i wypłynęło na rynek po latach. 0 Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
progresywny 96 #14142 Napisano 3 Lipca Nareszcie udało mi się upolować Błonie w niezłej kondycji. 11 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sergius 1407 #14143 Napisano 6 Lipca Przydałaby się tarcza. 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oszolom 25575 #14144 Napisano 7 Lipca 7 Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oszolom 25575 #14145 Napisano 13 Lipca Dostałem w gratisie do naręcznego Elgina. Elgin martwy póki co, ten chodzi. Trochę jak chce, ale spoko. Ładnie zachowany. 7 Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Narfas 62 #14146 Napisano 13 Lipca 6 godzin temu, oszolom napisał(-a): Dostałem w gratisie do naręcznego Elgina. Elgin martwy póki co, ten chodzi. Trochę jak chce, ale spoko. Ładnie zachowany. Ślicznie zachowany i w dodatku wersja De Luxe, nie jakiś tam kołkowy buksiak. Gratulacje. pozdrawiam Narfas 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oszolom 25575 #14147 Napisano 14 Lipca 11 godzin temu, Narfas napisał(-a): Ślicznie zachowany i w dodatku wersja De Luxe, nie jakiś tam kołkowy buksiak. Gratulacje. pozdrawiam Narfas A dziękuję, dziękuję. 0 Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ekskalibur 915 #14148 Napisano 14 Lipca W dniu 26.06.2025 o 00:32, Narfas napisał(-a): Zdaje się, że po dłuższej nieobecności wylądowałem na pozycji starej gwardii - tym bardziej, ze towarzystwo się powykruszało i po sekcji wintydżowej hula głównie wiatr. pozdrawiam Narfas Dobrobyt panie dobrobyt.Starych rupci już nikt nie nosi. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Orzechowski 3546 #14149 Napisano 14 Lipca W dniu 8.06.2025 o 05:12, KOPA76 napisał(-a): A Moser czy H moser ktoś coś wie? Do kompletu Paul Moser T 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Enkil 7765 #14150 Napisano 14 Lipca Zegarek kieszonkowy dla niewidomych "Don du C.I.C.R. Genève" – Helvetia, ok. 1940–1950 Rzadki egzemplarz zegarka humanitarnego rozdawanego przez Międzynarodowy Komitet Czerwonego Krzyża (C.I.C.R.) osobom niewidomym, m.in. jeńcom wojennym i cywilom dotkniętym działaniami wojennymi. Sygnatura na tarczy: "Don du C.I.C.R. Genève". Mechanizm szwajcarski Helvetia kaliber1562, Tarcza z wypukłymi indeksami – przystosowana do odczytu dotykowego, niestety bardzo zniszczona. Zegarek stanowi świadectwo powojennej pomocy humanitarnej i troski o osoby niepełnosprawne. 7 CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach