przekaw 0 #1151 Napisano 12 Września 2011 PP (37mm) i Eber (38mm)drogo mnie kosztowały nie wiem czy to nie błąd... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spartasongo 2 #1152 Napisano 12 Września 2011 Nawet jeśli kosztowały górę pieniążków to robią wrażęnie, gratuluję ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
victor86 0 #1153 Napisano 16 Września 2011 Witam,A to mój najnowszy zakup. Mido z 1934 roku w stalowej kopercie. Rocznik szczególny gdyż w tym roku firma Mido wprowadziła swój najbardziej popularny model Multifort. W środku mojego zegarka mechanizm identyczny jak Felsa 316 lub któryś z tej serii. Różni go jeden szczegół, mechnizmy Felsa od 294 do 316 są adjustowane w 3 pozycjach a mój nie. Poniżej zdjęcia. Pozdrawiam 0 Pod Napięciem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaccarta 2 #1154 Napisano 16 Września 2011 ..Tu była pogadanka o Atlanticach.. więc się wetnę. Szukałem speca od modeli , a tu proszę pod bokiem Marcinie, nabyłem ostatnio takie cuś: od zegarmistrza co zamyka zakład. Zapodaję w Vintage bo wg niego to lata '60 (ja bym obstawiał '70)i zobaczcie co za sekunda (?) - też podobno oryginał. Nigdzie w sieci nic podobnego nie znalazłem żeby porównać. Ktokolwiek to widział, cokolwiek wie ? 0 Tempus fugit - ... zegarek manet Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kroll_czarli 573 #1155 Napisano 17 Września 2011 0 Moja strona na FB Instagram Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
victor86 0 #1156 Napisano 17 Września 2011 Ładny, mam prawie identycznego:) 0 Pod Napięciem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sergius 1378 #1157 Napisano 17 Września 2011 A to moj dzisiejszy skromny nabytek (dodam ze w rzeczywistosci wyglada duzo lepiej) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sergius 1378 #1158 Napisano 17 Września 2011 A oto werk. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #1159 Napisano 17 Września 2011 No, nie taki skromny Bardzo fajny Zenith, gratulacje! 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrs 0 #1160 Napisano 18 Września 2011 Witam wszystkich chronofili !!!To mój pierwszy post na tym forum wiec pomyślałem że zacznę od mojego pierwszego ale mam nadzieję że nie ostatniego nabytku. Roamer rok: ok 1966mechanizm: Mayer & Studeli MST 430koperta: stalowa P.S zdjęcia jeszcze z aukcji ale ponieważ mam go od paru dni to nic się nie zmieniło. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
victor86 0 #1161 Napisano 18 Września 2011 Muszę przyznać, że jak nigdy Roamery nie przypadły mi go gustu, to ten jest naprawdę b.ładny-ciekawy model. Roamer zawsze kojarzy mi się z teleturniejem "jeden z 10" - tam były nagrodą 0 Pod Napięciem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrs 0 #1162 Napisano 18 Września 2011 Muszę przyznać, że jak nigdy Roamery nie przypadły mi go gustu, to ten jest naprawdę b.ładny-ciekawy model. Roamer zawsze kojarzy mi się z teleturniejem "jeden z 10" - tam były nagrodą Mnie urzekła przede wszystkim jego prostota (co bardzo cenie w zegarkach) oraz gliszowana tarcza, no i to że nie był restaurowany. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spartasongo 2 #1163 Napisano 18 Września 2011 Roamer bardzo ładny , gratuluję ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9027 #1164 Napisano 27 Września 2011 Malutka damska Eterna. Nie wiem w zasadzie na co mi to, ale jakos mi sie spodobała i fru do kolekcji, niech ma . Koronka do wymiany, poza tym całkiem OK Jak widać całostalowa Mechanizm z nalotami, ale bardzo ładny 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #1165 Napisano 27 Września 2011 (edytowane) Fajna ta eterna. W ogóle sporo jest fajnych dameczek, które się odpuszcza w myśl zasady "na co mi to?" Edytowane 27 Września 2011 przez chronofil 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
victor86 0 #1166 Napisano 27 Września 2011 Chyba widziałem tą Eternę ostatnio na alledrogo. Miałem na ten zegarek chęć ale niestety to damka więc odpuściłem. Zegarek sam w sobie bardzo ładny. 0 Pod Napięciem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamwoj 334 #1167 Napisano 27 Września 2011 Ja też ją podpatrywałem. Jakby nie była taka mała , tak łatwo byś jej nie zgarnął he he he! Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sergius 1378 #1168 Napisano 27 Września 2011 Moze w tych dniach pochwale sie fajna DELBANA (jedzie do mnie). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość xylog #1169 Napisano 27 Września 2011 Moze w tych dniach pochwale sie fajna DELBANA (jedzie do mnie). Pochwal się. I wstaw ją tez do działu Pokażmy swoje Delbany. Choć ostatnio kolega Ross74, który tam często pokazywał swoje nabytki, coś odpuścił, niestety. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wintergreen 8 #1170 Napisano 27 Września 2011 Co to tej Eterny, to ja też zapisuję się do klubu myślących ale nie klikających Fajnie, że poszła w dobre ręce! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mw75 36 #1171 Napisano 27 Września 2011 (edytowane) Delbana. Czeka ją wymiana szkła. Edytowane 27 Września 2011 przez mw75 0 Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9027 #1172 Napisano 27 Września 2011 Co to tej Eterny, to ja też zapisuję się do klubu myślących ale nie klikających Fajnie, że poszła w dobre ręce! No patrz, a ja kliknąłem, a nie myślałem! Odruch siakiś??? Ale cieszę się, że ją mam, śliczne maleństwo 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotr_n 0 #1173 Napisano 28 Września 2011 Niedawno kupilem takiego Tissota: Mial byc na czesci zamienne ale szkoda go Takze teraz jedzie do Lodzi na odnowienie koperty i wymiane szybki Co do szybki to mam pytanie, mogelm wymienic na polska lub niemiecka, wybralem polska czy niemiecka jest lepsza? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotr_n 0 #1174 Napisano 28 Września 2011 Ladny, mam 2 podobne. W jednym chce odnowic tarcze aby wygladala jak ta Twoja. Podobaja mi sie takie zlote a odnawiacze glownie robia biale lub kremowe, to nie to samo... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość xylog #1175 Napisano 28 Września 2011 Ladny, mam 2 podobne.W jednym chce odnowic tarcze aby wygladala jak ta Twoja. Podobaja mi sie takie zlote a odnawiacze glownie robia biale lub kremowe, to nie to samo... Piotr, pokaż te zegarki. Popatrzymy ocenimy i może doradzimy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach