dabbo 50 #2926 Napisano 23 Kwietnia 2013 Dziękuje za gratulacje, a czy wskazówka sekundowa jest orginalna czy nie - płynie po tarczy tak samo. Na szybkiego obejrzałem w necie zdjęcia tego modelu i w zdecydowanej większości wskazówka sekundowa miała kształt taki jak w chronostop ale znalazłem też identyczne jak w moim dynamicu. Zresztą to nie problem wymienić, są jeszcze dostępne. Na razie nie przeszkadza mi taki stan.I jeszcze jedno zdjęcie mojej ulubionej omegi vintage 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 732 #2927 Napisano 24 Kwietnia 2013 Znany i chyba sądząc z tego jak długo na mnie czekał na bazarku - niedoceniany a piękny i uwodzicielsko buczący kamertonik. mój pierwszy Pozdrawiam 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gniewko 115 #2928 Napisano 24 Kwietnia 2013 Gratuluje Tomku nabytku jest piękny. Też za mną chodzi kamertonik od jakiegoś czasu, ale zawsze pojawia się w planach coś innego. Może czas w końcu zapolować na jakiś 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #2929 Napisano 24 Kwietnia 2013 Tomasz, gratulowac i zazdrościć ! 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #2930 Napisano 25 Kwietnia 2013 Przyjemny dla oka, dobra marka a do tego rzadki mechanizm... Oto definicja udanego zakupu vintage Gratuluje ! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Blancpain 0 #2931 Napisano 25 Kwietnia 2013 WitamWszedłem w posiadanie pieknego zegarka. Jako , ze " po drugiej " stronie sa fachowcy chętnie wysłucham Waszych opinii.Zegarek to damski Cartier złoty z 37 diamentami na podkładzie z platyny ( białego złota) z roku 1925 w stylu Artdeco.Mechanizm firmy , a tak naprawde jej twórcy, a mianowicie: Charles - Antoine le Coultre z balansem kompensacyjnym wyposażonym we włos podówjny Abrahama Luisa Bregueta z zainstalowanym krzyżem Maltańskim jako zapadki sprężyny.Złota koperta z numerem seryjnym oraz cechami probiefczymi w kształcie głowy koguta.Obrzeże grawerowane motywami roslinnymi , koperta przystosowana do noszenia na reku na tzw. tasiemce.PozdrawiamBlancpain 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gniewko 115 #2932 Napisano 25 Kwietnia 2013 WitamWszedłem w posiadanie pieknego zegarka. Jako , ze " po drugiej " stronie sa fachowcy chętnie wysłucham Waszych opinii. Foto mocium panie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #2933 Napisano 25 Kwietnia 2013 No to pokaż to Cudo, jak taką reklamę mu zrobiłeś opisem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #2934 Napisano 25 Kwietnia 2013 Znany i chyba sądząc z tego jak długo na mnie czekał na bazarku - niedoceniany a piękny i uwodzicielsko buczący kamertonik. mój pierwszy Dobrze, że kupiłeś, bo inaczej chyba ja bym go wziął Prąd w zegarkach mnie nie kręci, ale na kamertona coraz częściej mam chęć. 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 732 #2935 Napisano 25 Kwietnia 2013 Dobrze, że kupiłeś, bo inaczej chyba ja bym go wziął Prąd w zegarkach mnie nie kręci, ale na kamertona coraz częściej mam chęć.bo to jest taki prąd, który widać wskazówka pięknie płynie a zegarek buczy. muszę mu tylko poszukać nowego szkiełka bo to co prawda jest niezłe, ale na wszelki wypadek niechby leżało. A w tej chwili cieszę oko Junghansem Olympic, który jak zawsze świetnie został przywrócony do pełnej świetności przez niezastąpionego pana Zbigniewa Pozdrawiam, 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysiek_W 417 #2936 Napisano 25 Kwietnia 2013 Gratuluję, super! kiedyś polowałem na takiego J, potem na wersję oksydowaną ale odpuściłem. Teraz przywróciłeś mi wspomnienia że jeszcze na nie powinienem zapolować 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #2937 Napisano 25 Kwietnia 2013 Rewelacyjny Junghans - Gratuluje... Bardzo lubię tą markę, robili i nadal robią naprawdę bardzo dobre zegarki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Karagirl 3 #2938 Napisano 30 Kwietnia 2013 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5334 #2939 Napisano 30 Kwietnia 2013 Widzę, że pasja nie stygnie, a zakupy dalej bardzo ciekawe.Gratuluję i proponuję zdjęcie na nadgarstku. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Karagirl 3 #2940 Napisano 30 Kwietnia 2013 Strasznie fajny zegareczek;-) zainteresowal mnie bardzo i choc w japońcach nie gustuje to ten wyjatkowo wpadl mi w oko;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5334 #2941 Napisano 30 Kwietnia 2013 Jeśli dobrze pamiętam, to poprzedni też Ci całkiem przypadkowo "wpadł w oko", więc wszystko w porządku choroba utrzymuje się na zadowalającym poziomie 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
liki 0 #2942 Napisano 2 Maja 2013 (edytowane) Witam.Ten antyk nie został co prawd "nabyty" a "wynaleziony" ale ciekawy jest sam w sobie,Mały damska forma, niecodzienna firma.Szkoda tylko że nie chodzi :-)Może ktoś podpowie czy jest wart renowacji, dla mnie nie ma wartośći sentymentalnej więc nie wim co z nim począć ? Edytowane 2 Maja 2013 przez liki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Ratyński 407 #2943 Napisano 2 Maja 2013 Co znaczy wart? Ósmy cud świata to nie jest, więc wszystko zależy od tego co jest zepsute, a jeżeli już to w grę wchodzi tylko reanimacja za jakieś niewielkie pieniądze. 0 Piotr Ratyński Adhibe rationem difficultatibus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #2944 Napisano 2 Maja 2013 (edytowane) a jak już był do wziecia.. to nie odmówiłem Edytowane 5 Maja 2013 przez sneer 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
satanic 16663 #2945 Napisano 2 Maja 2013 Piekna Omega. Gdzie wy wynajdujecie takie perełki. I jeśli to nie tajemnica to jakim budżetem trzeba operowac? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolak 24 #2946 Napisano 2 Maja 2013 (edytowane) Na taką Omesie to z 600zł w średnim stanie w "magicznych" źródłach (czyt. zagraniczne portale aukcyjnie). Nikt Ci nie zdradzi jakie, ponieważ będzie coraz więcej polaków na tych portalach co dla wielu jest wadą... Musisz sam znaleźć swoje ulubione w otchłaniach internetu, zacznij od ebay. Edytowane 2 Maja 2013 przez Kolak 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #2947 Napisano 2 Maja 2013 (edytowane) za 600 to w takim stanie to sam jeszcze chętnie dwie dokupię....lekko przesadziles na zatoce cosmica w automacie z datownikiem w ladnym stanie ponizej 350 $ trudno znalezc chyba ze z Włoch albo Turcji Edytowane 2 Maja 2013 przez sneer 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2948 Napisano 2 Maja 2013 Na taką Omesie to z 600zł w średnim stanie w "magicznych" źródłach (czyt. zagraniczne portale aukcyjnie). Nikt Ci nie zdradzi jakie, ponieważ będzie coraz więcej polaków na tych portalach co dla wielu jest wadą... Musisz sam znaleźć swoje ulubione w otchłaniach internetu, zacznij od ebay.600zł plus 100euro i moze kupisz..... 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
satanic 16663 #2949 Napisano 2 Maja 2013 No niestety ebay poza moim zasięgiem i cena na razie też, ale z czasem może uzbieram. Dzięki za odpowiedzi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2950 Napisano 3 Maja 2013 Po myciu ,smarowaniu,wymianie szkiełka na "szklane"płaskie,lekkiej polerce koperty....reszta bez zmian -Omega 30T2 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach