weddies 0 #2776 Napisano 20 Marca 2013 Dziękuję, patrzyłem na te Pattini i pewnie coś z nich wybiorę. A póki co mój kolejny vintage (kupiony jakiś czas temu od kolegi z forum). Wystawiłem go co prawda na aledrogo (długa historia, generalnie oczywiście chodzi o $), ale mam nadzieję, że chętny się nie znajdzie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #2777 Napisano 20 Marca 2013 Piękny ! Zegarki z mechanizmami kamertonowymi są dość rzadkie...a niewątpliwie bardzo ciekawe! Chodzi za mną zakup takiego czasomierza od dłuższego czasu, najwięcej pojawia się Omeg. Bardzo ładny okaz, świetna ta czerwona sekunda. Jaka cena z ciekawości:) możesz podesłać link do aukcji na PW 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
weddies 0 #2778 Napisano 20 Marca 2013 No to jeszcze jeden.Marka nic mi nie mówi, ale ujął mnie bezelem i swoim prawie nosowym stanem (no i ceną ), więc oto jest. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #2779 Napisano 20 Marca 2013 Fajny ten kamerton - gratulacje.Co prawda wystrzegam się prądu w zegarkach, ale mechanizmy kamertonowe maja coś w sobie. Coraz częściej myślę o nabyciu jakiegos dla siebie.A ten Trafakgar co ma w środku?Mnie się wydaje, że jakość werku nie idzie tu w parze z efektownym wyglądem - odstawiam jakiegoś EB - np cos takiego 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
weddies 0 #2780 Napisano 20 Marca 2013 Tego Trafalgara jeszcze nie otwierałem, ale wybieram się na dniach do zegarmistrza, więc wezmę i tego maluszka, żeby zajrzeć do środka. Choć myślę, że koszt otwarcia będzie wyższy niż jego cena zakupu A ten kamerton to jedyny "prądowy" zegarek, jaki kupiłem (i kupię). Ale ma w sobie TO COŚ, któremu nie mogłem się oprzeć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #2781 Napisano 20 Marca 2013 Glashutte Spezimatic - Bison-wersja srebrna-mechanizm automatyczny Spezimatic 26 kamieni-na dokłdnym chodzie-cyferblat niemalże w stanie idealnym-koperta w stanie bdb-koronka oryginalna choć widać na niej już przetarcie-szkiełko nowe-pasek nowy, Birkenstock 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #2782 Napisano 20 Marca 2013 Rzeczywiście, można pogratulować pięknego zegarka. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cedrus 3 #2783 Napisano 22 Marca 2013 (edytowane) Doxa po dziadku wróciła od zegarmistrza: czyszczenie, nowa koronka, chromowanie koperty, złocenie wskazówek, nowy pasek. Tarcza ma ładną patynę i nie była ruszana. Tak wyglądała wcześniej: Edytowane 22 Marca 2013 przez cedrus 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #2784 Napisano 22 Marca 2013 Ładny stan tej DOXY, Gratuluję.Mojej czas nie oszczędzał 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gezu 6 #2785 Napisano 22 Marca 2013 (edytowane) Widziałem kieszonkowe, więc dodam coś zza oceanu (zachodniego) - Bulova! Edytowane 22 Marca 2013 przez gezu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gezu 6 #2786 Napisano 22 Marca 2013 ...i środek: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #2787 Napisano 22 Marca 2013 Śliczna, coś więcej o czasie pochodzenia? 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #2788 Napisano 22 Marca 2013 Bardzo ładna ta Bulova i nawet moje inicjały ma Werk 17AE - obstawiam, ze to lata 40-te, moze 50-te 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gezu 6 #2789 Napisano 23 Marca 2013 Zegarek jest z 1941 r. - stan na żywo razi w oczy - pozytywnie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sz@tynbury 0 #2790 Napisano 23 Marca 2013 Złocona Omega Geneve cal. 1012 z 1974r 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lobuz1 3 #2791 Napisano 25 Marca 2013 ostatnio przygarnąłem UG cal. 72 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lobuz1 3 #2792 Napisano 25 Marca 2013 i jeszcze jeden cal. 69 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #2793 Napisano 25 Marca 2013 Bardzo fajne zegarki szczególnie te male wahniki. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Antiquarius 911 #2794 Napisano 25 Marca 2013 Szczęścia chodzą parami. Piękne. Gratulacja. Co ciekawe sam posiadawszy hamiltona na tym kalibrze zawsze myślałem że jest z mikrorotorem a nie microtorem. Człowiek się uczy cały czas. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #2795 Napisano 25 Marca 2013 Naprawdę imponujące okazy...bardzo podobają mi się UG Polerouter, to niezwykle ładne zegarki, stosunkowo rzadkie i z bardzo ciekawym mechanizmem...a do tego z piękną historią... Polerotuje na ten model od jakiegoś czasu Gratuluje ! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
13lesiu 958 #2796 Napisano 25 Marca 2013 Byłeś w jakiejś hurtowni? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lobuz1 3 #2797 Napisano 25 Marca 2013 Byłeś w jakiejś hurtowni? Nie byłem, ale moje mieszkanie przypomina już hurtownię zegarków vintage 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #2798 Napisano 25 Marca 2013 Wow, Lobuz - gratulacje! Świetne nabytki - firma znakomita, modele zacne, werki dobrej klasy - tylko pogratulowac.Szczególnie ten na 69 mi się podoba i wyglada na swietnie zachowany 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ulan 4 #2799 Napisano 26 Marca 2013 Nie byłem, ale moje mieszkanie przypomina już hurtownię zegarków vintage Tak...choroba postepuje! Pamietam to miejsce z przed ..2 lat....Swietne nowe nabytki! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lobuz1 3 #2800 Napisano 27 Marca 2013 (edytowane) Tak...choroba postepuje! Pamietam to miejsce z przed ..2 lat....Swietne nowe nabytki! Masz rację- dorosłem nawet do roczniaków Dla przypomnienia:http://zegarkiclub.p...-my-collection/ Kupiłem wczoraj od znajomego kolekcjonera z Niemiec kolejny UG White Shadow- taki cienki naleśnik (2.5 mm grubość mechanizmu w automacie, 6 mm całego zegarka). Mam też kilka zegarków Omega i Enicar- to aktualnie moje ulubione manufaktury Edytowane 27 Marca 2013 przez lobuz1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach