peterson694 28 #3826 Napisano 24 Listopada 2013 Sorki za zdjęcia słabe robione. Na szybkiego po zakupie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #3827 Napisano 24 Listopada 2013 Ładny. Podobają mi się te daypointery, kiedyś sobie chyba jakiegoś kupię. Ile on ma bez koronki? 34? I co ma kotek w środku? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #3828 Napisano 24 Listopada 2013 stalowe Glashutte już po SPA...tak się prezentuje: Gratuluję, robi wrażenie. Odzyskał swój pierwotny blask, a w pudełeczku wygląda jak NOS. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #3829 Napisano 24 Listopada 2013 co mu sie z mechanizmem stało? Dlategóżto zdjęcie werku zamieszczono Glashutte i Lanco świetne - gratuluję Kolegom 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #3830 Napisano 24 Listopada 2013 Zasadas i Primabaler - dzięki Panowie! to mój trzeci Glashutte i muszę przyznać, że ten hutnik robi na żywo naprawdę fajne wrażenie a fakt, że jest ze stali - co trafia się bardzo rzadko - daje miłe poczucie wyjątkowości ...stare pudełko idealnie dopełnia całość i tworzą razem ciekawy komplet. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szlamfajer 32 #3831 Napisano 28 Listopada 2013 Wczoraj odkupiłem od znajomego taką leciwą Delbankę za... litrową żurawinową Finlandię .Trochę zmęczona, ale tarcza w ładnym stanie i mechanizm na chodzie. Niesamowicie spodobała się mojej małżonce. Zegarek poszedł więc na przegląd i spa. Dostanie go od Mikołaja . 0 [wysłane z mojego Atari 65XE] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
puma 229 #3832 Napisano 28 Listopada 2013 Gratki miły zegareczek.Ja mam trzy kobiety i każda zaanektowała sobie jakąś Delbankę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #3833 Napisano 28 Listopada 2013 Gratulacje, wklej więcej zdjęć w wątku o Delbanach, to się nad nią trochę poznęcamy. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szlamfajer 32 #3834 Napisano 28 Listopada 2013 (edytowane) Gratulacje, wklej więcej zdjęć w wątku o Delbanach, to się nad nią trochę poznęcamy. Niestety chwilowo nie mam więcej fotek tej Delbanki, gdyż wczoraj od razu po pracy zawiozłem ją "na serwis", aby była gotowa na 6.XII. Poznęcacie się, jak wróci z przeglądu. Przynajmniej będzie widać tarczę przez nowe szkło. Przy czym nie podchodzę do tego zegarka przesadnie ortodoksyjnie - ma być do noszenia.No i muszę dobrać do niego małżonce jakiś ładny paseczek, myślę o jakimś ciepłym jasnym brązie, powinien pasować do kremowego ringu na tarczy? Edytowane 28 Listopada 2013 przez Szlamfajer 0 [wysłane z mojego Atari 65XE] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bart146 7 #3835 Napisano 30 Listopada 2013 Zenith Sporto upolowany 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #3836 Napisano 30 Listopada 2013 Dobry! Kiedyś chyba wymienię tą swoją subsekundę na sporciaka z dużym sekundnikiem. Albo kupię drugiego mechanicznego Zenitha i żona wyrzuci mnie z domu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #3837 Napisano 30 Listopada 2013 Subsekunda jest świetna, lepiej zaryzykować życie poza domem . 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #3838 Napisano 1 Grudnia 2013 (edytowane) Heh, już kilka razy byłem upominany i przechodziło, może jeszcze raz czy dwa przejdzie, ale potem to już tylko wyprzedawanie zbiorów albo bruk )). Tylko nie wiadomo kiedy będzie ten moment krytyczny Edytowane 1 Grudnia 2013 przez hrabia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zbyszke 11 #3839 Napisano 1 Grudnia 2013 Czeka na serwis. 0 Zadna praca nie hanbi, ale kazda meczy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamwoj 341 #3840 Napisano 2 Grudnia 2013 Bardzo ładna sztuka a w środku pewnie magiczny werk 628 ???Czy zwykły automacik? A i chyba w złotku?Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #3841 Napisano 2 Grudnia 2013 ...a do mnie zmierza taki oto ciekawy męski Ernest Borel koktajlowy... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robredo 21 #3842 Napisano 2 Grudnia 2013 Miałem ochotę na niego , ale niestety brak formy rozliczeniowej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #3843 Napisano 2 Grudnia 2013 (edytowane) Miałem ochotę na niego , ale niestety brak formy rozliczeniowej Ten egzemplarz wydaje się, że jest w doskonały stanie...zrobię więcej zdjęć jak już dotrze... od przeszło roku "chorowałem" na Koktajla od Borela, kiedy pierwszy raz spotkałem się z tego typu tarczą w zegarku... Teraz jeszcze pora na Zodiac'a Astrographic'a i będzie Mystery Dial Duet Edytowane 2 Grudnia 2013 przez Caliber 89 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #3844 Napisano 2 Grudnia 2013 Heh, też się do niego śliniłem, ale nawet nie próbowałem się bić, bo staram się odkładać na konkretne zegary teraz . Gratuluję! I pokazuj koniecznie dobre zdjęcia jak dotrze! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robredo 21 #3845 Napisano 2 Grudnia 2013 Ja mam Borela bo też mnie fascynuje. Inny model. Ale ten Twój stan piękny 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Antiquarius 911 #3846 Napisano 3 Grudnia 2013 Czeka na serwis. Świetny. Stylisytka tarczy to klasyka lat 50/60 więc pewnie jeden z pierwszych z microrotorem? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Narfas 62 #3847 Napisano 4 Grudnia 2013 No to się wydało kto kupił koktajla... Tak, też się na niego śliniłem, ale ostatnio przesadziłem z zakupami.Piękny stan! Gratulacje. pozdrawiamNarfas 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MWATCH 18 #3848 Napisano 4 Grudnia 2013 Mój kolejny nabytek z jarmarku po lekkim oświeżeniu . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #3849 Napisano 4 Grudnia 2013 Jak zwykle ślicznie wygląda. Tak się zastanawiam, czego ty nie zbierasz oczywiście z zegarków. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #3850 Napisano 4 Grudnia 2013 Ja mam Borela bo też mnie fascynuje. Inny model. Ale ten Twój stan piękny a gdzie można zobaczyć Twojego ? masz jakieś zdjęcia ? No to się wydało kto kupił koktajla... Tak, też się na niego śliniłem, ale ostatnio przesadziłem z zakupami.Piękny stan! Gratulacje. pozdrawiamNarfas Ja też nabyłem ostatnio Ultra-Chrona i koktajl jest zdecydowanie nad programowo...ale od dawna mi się podobały a takiego stanu nie mogłem przepuścić...mam nadzieję, że dziś do mnie dotrze...to niebawem podzielę się własnymi zdjęciami. pozdrawiam C. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach