hrabia 72 #4051 Napisano 22 Grudnia 2013 Fajna sztuka, klasyk. Ten model to jeden z najładniejszych Tissotów, trzeba przyznać. I na żywo jeszcze zyskuje. Może napisz co to za zegarmistrz taki babrała, to będziemy omijać. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #4052 Napisano 22 Grudnia 2013 Tissot PR 516GL Automatic "Rocket Watch" rocznik - mimo że nie wygląda - 1968.Po wizycie u zegarmistrza niestety nieco ucierpiały wskazówki... Bez komentarza. Filmik reklamowy: Bardzo fajny zegar - drogie sa 516? Jaki przedział cenowy ? 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 6346 #4053 Napisano 22 Grudnia 2013 Dzięki za miłe słowa Fajna sztuka, klasyk. Ten model to jeden z najładniejszych Tissotów, trzeba przyznać. I na żywo jeszcze zyskuje. Może napisz co to za zegarmistrz taki babrała, to będziemy omijać. Nie chciałbym robić mu antyreklamy - z radzieckimi czasomierzami i starą Delbaną poradził sobie bez problemów. Jest to człowiek z niemałym doświadczeniem i nie najgorszą renomą.Ten Tissot jest dość nietypowy - kobitka, która tam pracuje na dzień dobry krzyknęła, że brakuje lunety. Musiałem jej wytłumaczyć, że tak ma być. Oboje byli mocno zdziwieni. Nigdy wcześniej nie widzieli tego modelu. Poza tym na cyferblacie nie ma indeksów - są one razem z ringiem zamocowane w szkiełku. I to rozwiązanie nie przypadło zegarmajstrowi do gustu Trochę się z tym namęczył, bo wskazówki zahaczały o indeksy. Dlatego też musiał je trochę podgiąć :/ Ot futurystyczna wizja Tissot'a końca lat 60. Bardzo fajny zegar - drogie sa 516? Jaki przedział cenowy ? Z tego co pamiętam, ten egzemplarz wylicytowałem za ok. 600 zł, czyli nie tak strasznie. Widywałem inne, może trochę w lepszym stanie nawet za 1000-1400 zł. P.S. Jeszcze werk (opcja nr 1 z pozłacanym wahnikiem): http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi?10&ranfft&&2uswk&Tissot_784_2 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolak 24 #4054 Napisano 22 Grudnia 2013 (edytowane) Miałem takiego z niebieską tarczą, i powiem że na żywo fajny zegar, jednak wkurzała mnie bransoleta(ogniwa całe połaczone z pustymi). Wyrwać można go nawet za 400zł, kwestia szukania i późniejszczego polerowania itd... Żeby nie być gołosłownym: Edytowane 22 Grudnia 2013 przez Kolak 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rrr 8450 #4055 Napisano 22 Grudnia 2013 Walter_87 - gratulacje . Super zegarek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 6346 #4056 Napisano 22 Grudnia 2013 wkurzała mnie bransoleta(ogniwa całe połaczone z pustymi). Właśnie to mi się w niej podoba. Jest ciężka, solidna a do tego elastyczna i bardzo dobrze dopasowuje się do ręki. Walter_87 - gratulacje . Super zegarek. Dzięki 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #4057 Napisano 22 Grudnia 2013 (edytowane) @Walter_87 OK, rozumiem . Co by nie mówić, zegarek wygląda dobrze. @KolakJak na mój gust, to ta bransa rzeczywiście jest pewnym minusem. Gdyby to miało normalne uszy, to na pasku zegarek byłby jeszcze lepszy. Edytowane 22 Grudnia 2013 przez hrabia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 6346 #4058 Napisano 22 Grudnia 2013 Była też i taka wersja.Jako ciekawostkę napiszę, że oglądając "Czterdziestolatka" wypatrzyłem dokładnie taki zegarek na nadgarstku inż. Stefana Karwowskiego. 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #4059 Napisano 22 Grudnia 2013 Ta lepsza, na pachu rajdowym by było ideolo, na bransie rajdowej jest też nieźle. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #4060 Napisano 22 Grudnia 2013 Ten Tisocik ekstra i te pekary nie wspominając o bransie. Bransa z lat 70 i prawdę mówiac latem nad Wisełką na plaży dopiekała w rąsie. Mam ci takową zaczepioną co prawda do innego budzika ale w tym zestawie też razem konweniują. To tez przedstawiam Panom ten zestawik. 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #4061 Napisano 23 Grudnia 2013 (edytowane) No to teraz takiego jak w 40latku muszę mieć ! Edytowane 23 Grudnia 2013 przez sneer 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dar 33 #4062 Napisano 23 Grudnia 2013 Była też i taka wersja.Jako ciekawostkę napiszę, że oglądając "Czterdziestolatka" wypatrzyłem dokładnie taki zegarek na nadgarstku inż. Stefana Karwowskiego.Wydaje mi się, że inż. Karwowski chyba jednak nie miał takiego Tissota. Co prawda bransoleta tylko podobna (w tamtych latach wiele było takich), ale czy to ten sam zegarek (tylko taką fotkę znalazłem)?http://www.plotek.pl/plotek/56,79592,11222312,Stefan_Karwowski_z__Czterdziestolatka_,,5.htmlW którymś odcinku zegarek ten przypominał mi albo atlantica albo jakiś ruski czasomierz. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #4063 Napisano 23 Grudnia 2013 (edytowane) Cyma Navistar automat.... Edytowane 23 Grudnia 2013 przez sneer 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 512 #4064 Napisano 23 Grudnia 2013 Ładna, jakie wymiary zegara ? Wysłane z mojego iPada przez Tapatalk 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #4065 Napisano 23 Grudnia 2013 Bardzo ładna Sneer! Wklej do "Naszych NOSów", strasznie tam cicho ostatnio 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #4066 Napisano 23 Grudnia 2013 (edytowane) Ale się rozszalałeś . Piękny Tisot, ciekawy Atlantic i teraz Cyma w super stanie. Gratuluję. Miło tak oglądać, ładne zegarki w super stanie, a do tego jeszcze pudełka. Edytowane 23 Grudnia 2013 przez zasadas 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolfheart 9 #4067 Napisano 23 Grudnia 2013 witam. dziś przyjechały. skantic w stanie bardzo dobrym jak na lata. niestety nie działa . zobaczymy co i jak. olma również nie działająca. jak dla mnie świetne nabytki. niestety w olmie podobnie jak większymnivrelu którego posiadam koperty w bardzo złym stanie. co myślicie zostawić w takim stanie jak jest czy może chromować? z jednej strony mają swój charakter a jak się będą błyszczały na tle troszkę beżowej od starości tarczy to już chyba nie to samo. przepraszam za jakość zdjęć. w rzeczywistości tarcza skantica wygląda jak nowa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
puma 229 #4068 Napisano 24 Grudnia 2013 Ładne nabytki. Daj zdjęcia mechanizmów.Skantica bym nie ruszał ale Olma ma zjechaną kopertę i koronkę.Po zdjęciu szkiełka będzie można ocenić tarczę.Gratulacje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość xylog #4069 Napisano 24 Grudnia 2013 Jeżeli Skantic do pudełka, to może zostać na bransolecie, ona tez z tego okresu.Ale jeśli ktoś go będzie używał, doradzam zmianę na pasek, bo niszczy kopertę, 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolfheart 9 #4070 Napisano 24 Grudnia 2013 Skantic wygląda przepięknie ale muszę zrobić lepsze zdjęcia żeby Wam to pokazać . Wydaje mi się że jest to wersja damska choć kurczę nie do końca . albo taka mała męska albo większa damska ? Jeżeli chodzi o Olmę to mam mieszane uczucia czy chromować kopertę czy nie. tarcza ładna bez nalotów czy wyprysków. Po założeniu nowego szkiełka lub przepolerowaniu obecnego a wydaje się że jest chyba oryginalne bo na bokach jest zgodne z linią koperty zostanie tylko włąśnie decyzja co zrobić z kopertą. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolfheart 9 #4071 Napisano 24 Grudnia 2013 w dziale szwajcarskich dodałem jeszcze 2 inne nabytki atlantica d-line i roamera searocka. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolfheart 9 #4072 Napisano 24 Grudnia 2013 proszę bardzo. w olmie jest to chyba as 1287 lub 1497 . nie wiem czy oryginalny czy może brak mu znaczeń olma i szlifów. taki znalazłem na bidfun. w olmie wskazówki mają granatowe wykończenie które fajnie błyszczy. a jeśli chodzi o Skantica nie mam pojęcia. na bransolecie jest napis "made in switzerland i ancier inox" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość xylog #4073 Napisano 24 Grudnia 2013 Wtedy (lata 50-te) był jeszcze rozmiar "młodzieżowy", na pewno to nie jest damka, kobiety wtedy nie nosiły tak "dużych" zegarków. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jerzyk 25 #4074 Napisano 24 Grudnia 2013 Jakiś czas temu trafiła w me ręce taka Rodania , lecz muszę jeszcze uzupełnić jej dwa braki ( tylny dekiel i kominek) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #4075 Napisano 24 Grudnia 2013 Chrono Atlantica z lat 50 na landeronie 48 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach