hrabia 72 #6576 Napisano 22 Listopada 2014 @RekiniastyŁadny zegarek, no i ładny stan. To jest stalowa koperta? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekiniasty 25 #6577 Napisano 23 Listopada 2014 @hrabiaTo byłoby zbyt piękne, też tak myślałem bo błyszczy się gładko, ale przytarty kant koperty właściwie tylko w jednym miejscu, obnażył gołą prawdę, CHROM 0 "Czas jest zbyt cenny żeby go odmierzać byle czym" Omega Speedmaster Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pit55 509 #6578 Napisano 24 Listopada 2014 W delbanach już się przedstawiła teraz pora na wintydże 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam4002 14 #6579 Napisano 24 Listopada 2014 (edytowane) Buler Grand Prix kupiłem go tylko ze względu na świetny design(porsche) wygląda wręcz bombowo zastanawiałem się czy szukać paska zbliżonego do oryginału ale zdecydowałem się na taki wydaje mi się o wiele bardziej pasujący mechanizm pracuje równiutko i idealnie trzyma czas z pewnością siedzi tam jakiś tani wynalazek ale czuję że będzie to teraz mój zegarek na co dzień Edytowane 24 Listopada 2014 przez adam4002 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekiniasty 25 #6580 Napisano 24 Listopada 2014 Piękny stan jak na lata 70-te 0 "Czas jest zbyt cenny żeby go odmierzać byle czym" Omega Speedmaster Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jastase 5 #6581 Napisano 24 Listopada 2014 (edytowane) Jules Jurgensen - co pradwa nie aż taki nowy nabytek - raczej dar, niż nabytek, ale cieszący oczy.Ciemna, głęboka zieleń pięknie przyjmuje srebrną barwę indeksów. Edytowane 24 Listopada 2014 przez jastase 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jastase 5 #6582 Napisano 24 Listopada 2014 (edytowane) Jules Jurgensen - na wachniku widać jeszcze fragmentarycznie napis ten sam co na cyferblacie.25 kamieni - 7520 / 21600INT Edytowane 24 Listopada 2014 przez jastase 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #6583 Napisano 25 Listopada 2014 @hrabiaTo byłoby zbyt piękne, też tak myślałem bo błyszczy się gładko, ale przytarty kant koperty właściwie tylko w jednym miejscu, obnażył gołą prawdę, CHROM Szkoda, bo ostrożniej - i mniej - trza taki wynalazek nosić. @jastaseŁadna tarcza w tym Julesie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
13lesiu 958 #6584 Napisano 25 Listopada 2014 jastase bardzo fajny vyndydż -gratuluję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #6585 Napisano 26 Listopada 2014 Jules Jurgensen - na wachniku widać jeszcze fragmentarycznie napis ten sam co na cyferblacie.25 kamieni - 7520 / 21600INT Bardzo ładny zegarek ! Mechanizm Durowe, ten sam kaliber stosowano w Junghans'ach, Twój jest w "najprostszej" odsłonie, bez dnia i daty. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 286 #6586 Napisano 26 Listopada 2014 Nic takiego... zwykły murzynek. Do tego ma odnowioną kopertę, wymienione szkło i koronkę. Ale jest to mój pierwszy murzynek i to długo wyczekany. Dlatego tym bardziej mnie cieszy. 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
borewicz07 139 #6587 Napisano 26 Listopada 2014 Urokliwa Delbanka. Gratuluję. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #6588 Napisano 26 Listopada 2014 a u mnie takie rasowe Chrono ! Ruhla, fabryczny zestaw z 1975 roku...i to mnie skusiło. Poza tym ciekawy kawałek historii niemieckiego zegarmistrzostwa. tu ciekawa strona dla zainteresowanych: https://ostalgieruhla.wordpress.com/ruhla-chronograph-calibre-24-35/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Antiquarius 908 #6589 Napisano 26 Listopada 2014 Taką Ruhlę trafić, gratulacje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jastase 5 #6590 Napisano 26 Listopada 2014 ***zgadza się, w Julesie jest Durowe.Miło się robi, gdy jest na nadgarstku Dzięki za gratulacje Będę nosił go z dumą *** a u mnie takie rasowe Chrono ! Ruhla, fabryczny zestaw z 1975 roku...i to mnie skusiło. Poza tym ciekawy kawałek historii niemieckiego zegarmistrzostwa. tu ciekawa strona dla zainteresowanych: https://ostalgieruhla.wordpress.com/ruhla-chronograph-calibre-24-35/Ruhla piękna. Jeśli ją założysz, zrób foto jak leży na dłoni 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #6591 Napisano 26 Listopada 2014 Gratuluję delbanki, choroba będzie postępowała:-) 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 286 #6592 Napisano 26 Listopada 2014 Gratuluję delbanki, choroba będzie postępowała:-)Oj postępuje, postępuje... Tylko nie wiem jak portfel to wytrzyma 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #6593 Napisano 26 Listopada 2014 Nie patrz na to. Portfel nie jest celem, celem są kolejne zegarki.:-) 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 286 #6594 Napisano 26 Listopada 2014 Wytłumacz to mojej żonie 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #6595 Napisano 26 Listopada 2014 Nie potrafię wtłumaczyć nawet swojej :-) , a co dopiero Twojej :-) :-) 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #6596 Napisano 26 Listopada 2014 Panowie! Podeślijcie z koszykiem wiktuałów, siwuchę znajdę i spróbuję wytłumaczyć.... 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
centralny 3 #6597 Napisano 26 Listopada 2014 A'propos braku kasy w portfelu i tłumaczenia żonie....Takie cuś udało się wyhaczyć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 286 #6598 Napisano 26 Listopada 2014 Aż takiego zaufania ta ja ci nie posiadam 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #6599 Napisano 26 Listopada 2014 Masz jak w banku, ale nie przyjmuję zwrotów:-) :-) :-) 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #6600 Napisano 26 Listopada 2014 Na koszyki? Bo to co w nich, to przepadnie!A ja taki głupi! Bez bileta powrotnego nie kwateruje!A pobyt tylko do czasu wyczerpania zapasówjak i mej cierpliwości! 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach