13lesiu 958 #6976 Napisano 12 Stycznia 2015 Bardzo ładny trochę podobny do mojego 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #6977 Napisano 12 Stycznia 2015 (edytowane) Doxa piękna,stan niespotykany aż szkoda nosić Kiniolowi chodziło tylko o sygnowanie wytwórcy mechanizmu,zegarek wiadomo że jest od zegarmistrza Józefa Weisa ze Lwowa więc i jest herb Lwowa na kopercie Wiesz, tam jest wychwyt duplex z podwójnym kołem wychwytowym wykonanym ze złota i zastanawiam się czy to nie jest lwowska cecha probiercza.Na kopercie jest punca Carl Wagner, ale to chyba nie jest jego cecha. Edytowane 12 Stycznia 2015 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #6978 Napisano 12 Stycznia 2015 To dobry kierunek jest Tomku - u mnie venus Czy to jest venus cal. 188? 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #6979 Napisano 12 Stycznia 2015 Śliczne chrono Piotrze! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #6980 Napisano 12 Stycznia 2015 (edytowane) Czy to jest venus cal. 188? Dziękuję!tak jest Edytowane 12 Stycznia 2015 przez sneer 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mechanik 991 #6981 Napisano 12 Stycznia 2015 Wiesz, tam jest wychwyt duplex z podwójnym kołem wychwytowym wykonanym ze złota i zastanawiam się czy to nie jest lwowska cecha probiercza.Na kopercie jest punca Carl Wagner, ale to chyba nie jest jego cecha.Lwowskiej takiej nie spotkałem,wprawdzie dokumentacja cech 19wiecznych jest słabo obrazowana,możesz pogrzebać jeszcze w "Złotnictwo Lwowskie"Łozińskiego 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #6982 Napisano 12 Stycznia 2015 Spróbuję. Zapytam jeszcze w Muzeum Etnograficznym. 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #6983 Napisano 13 Stycznia 2015 U mnie takie coś wpadło z moich klimatów sześćdziesiątych: najwcześniejszy Wittnauer chronodiver na L 248. Na razie to on bardziej diver, bo chrono nie funguje trochę... Ale jak to mówią: przyjdzie czas, będzie rada To dobry kierunek jest Tomku - u mnie venus Bardzo ładny trochę podobny do mojego Oba trzy świetne ! Fajne maszyny, gratulacje Panowie. Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
armian 10 #6984 Napisano 13 Stycznia 2015 Piękne chronografy Panowie!D@dik - Doxa mistrzoswska! Paski przemawiają i do mnie - Chronex - marka z Hagi (NL) na Swiss'owym sercu - eta 1080. Koperta stal-złoto. Pozdrawiam,aRm 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #6985 Napisano 13 Stycznia 2015 Nowiutki nabytek i chyba pierwszy raz na ręku, bo nie nosi żadnych śladów używania. Nasmarowana i wyregulowana Doxa Grafic w wersji złotej próby 585 cal.103: I cieszy mnie jeszcze bardziej bo moja gromadka bauhausowych teraz pełniej się prezentuje! Zegarki jak i zdjęcia wyglądają jak z folderu reklamowego! Gratuluję 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość D@dik #6986 Napisano 13 Stycznia 2015 (edytowane) Zaprawdę piękne chronografy Koledzy! Chronex Armiana też w moim ulubionym klimacie! Gratuluję! Dzięki Cook za miłe słowo... tak jakoś same foty wyszły ;-) Edytowane 13 Stycznia 2015 przez D@dik 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #6987 Napisano 13 Stycznia 2015 (edytowane) Zegary rzeczywiście cacuśne! Ale Ty tą Doxe u fryzjera wyczesałeś chyba? Hej! Coox-su! Gratuluję awansu w naszej społeczności! Ale jak mi przyfastrygujesz punkta, to masz na Targówku przekichane! Przyzwoitka! Cholera! Edytowane 13 Stycznia 2015 przez lec 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #6988 Napisano 13 Stycznia 2015 Zaprawdę piękne chronografy Koledzy! Chronex Armiana też w moim ulubionym klimacie! Gratuluję! Dzięki Cook za miłe słowo... tak jakoś same foty wyszły ;-)No problem Na takie vintage można patrzeć jak na ogień w kominku-bez przerwy 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #6989 Napisano 13 Stycznia 2015 Z małymi przerwami na czytanie forum. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
13lesiu 958 #6990 Napisano 13 Stycznia 2015 Staszek podgrzewasz swoje perełki? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #6991 Napisano 13 Stycznia 2015 Próbuję się zrelaksować, czekając na następne okazje. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #6992 Napisano 13 Stycznia 2015 Wystarczy nie mieć 3dni internetu zeby nagle ataku dostać jak sie widzi tyle nowych nabytkow! Gratuluje panowie! Szczególnie chrono są miodzio! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojdeo 0 #6993 Napisano 14 Stycznia 2015 Popieram cudeńka! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mmisiekwatch 3 #6994 Napisano 14 Stycznia 2015 a co mi tam też się ``pochwalę`` swoim chronografem... Oczywiście Omega Seamaster 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #6995 Napisano 14 Stycznia 2015 Woow mocna rzecz! Gratulacje ! 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #6996 Napisano 14 Stycznia 2015 Miód i maliny...piękna. 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamwoj 340 #6997 Napisano 14 Stycznia 2015 Toś przydzwonił!Jedna z moich faworyt!Gratulacje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mmisiekwatch 3 #6998 Napisano 14 Stycznia 2015 Dziękuję ... Tylko przeszkadza mi w niej troche ta uszczelka od strony mechanizmu strasznie parcieje i się kruszy ... Można gdzieś nabyć taką oryginalną uszczelkę do tego modelu ?? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 512 #6999 Napisano 14 Stycznia 2015 a co mi tam też się ``pochwalę`` swoim chronografem... Oczywiście Omega Seamaster Świetna ta omega, jaka średnica koperty, chyba spora patrząc po rozmiarze paska ! 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mmisiekwatch 3 #7000 Napisano 14 Stycznia 2015 Świetna ta omega, jaka średnica koperty, chyba spora patrząc po rozmiarze paska ! 42 mm bez koronki x 47 mm z uszami =) więc w miarę spora ... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach