zasadas 5083 #7801 Napisano 9 Kwietnia 2015 Świetne, gratuluję, ten po prawej zdecydowanie "żywszy". 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
armian 10 #7802 Napisano 9 Kwietnia 2015 (edytowane) Uszanowanie, Prawa strona zdecydowanie milsza w tym Omegowym przypadku. U mnie wesoły mariaż marek zamknięty w klasycznej i stalowej formie - Yema - od Gruen Watch Co. produkcji francuskiej. Edytowane 9 Kwietnia 2015 przez armian 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Mateusz Dąbrowski #7803 Napisano 9 Kwietnia 2015 Bzyki różnią się też wykonaniem (szlifem) na tarczy, czy to kwestia ujęcia? Tutaj wygląda to na różnicę jak w przypadku starych Seamasterów chrono, które czasem były matowe, a czasem z mocnym słonecznym szlifem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #7804 Napisano 9 Kwietnia 2015 Masz rację, tego nie zauważyłem. nakładane indeksy ma na tarczy szlif pionowy, malowane - słoneczny. nakładane indeksy to bardziej niebieska, malowany bardziej w czarny wpadająca tarcza. Coraz więcej smaczków Pozdrawiam, 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dar 33 #7805 Napisano 9 Kwietnia 2015 I który wędruje do ludzi? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 510 #7806 Napisano 9 Kwietnia 2015 Dla spostrzegawczych:dlaczego Speedsonic w nowych nabytkach?Pozdrawiam,Ładny brzęczyk, ale datownik chyba masz do naprawy ? 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robredo 21 #7807 Napisano 10 Kwietnia 2015 Czepiacz szczegółowy! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #7808 Napisano 10 Kwietnia 2015 Biorę jaki jest 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #7809 Napisano 10 Kwietnia 2015 (edytowane) Wasyl mnie tymi swoimi bluszczakami zainspirował Tylko mój bardziej nudny jest...E875Świeżo po rozpackingu i smartphoningu: Edytowane 10 Kwietnia 2015 przez primabaleron 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #7810 Napisano 10 Kwietnia 2015 Podobny do Poljota " budzika " :-) :-) 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #7811 Napisano 10 Kwietnia 2015 Podobny do Poljota " budzika " :-) :-) Ciekawa hipoteza 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STARUSZEK 207 #7812 Napisano 10 Kwietnia 2015 Niezły, podchodzi nieco pod Vulcain wyżej niż Marek wcześniej to widzę. 0 cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy ! Piotr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
13lesiu 958 #7813 Napisano 10 Kwietnia 2015 Świetny JLC w b.dobrym stanie-gratuluję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czervony 869 #7814 Napisano 10 Kwietnia 2015 JLC rzeczywiście świetny! Gratuluję. Gdzie Ty polujesz na te wszystkie swoje znaleziska? Kolekcja robi wrażenie. Sent from my mobile phone 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość norbie #7815 Napisano 10 Kwietnia 2015 JLC extra. Gratuluję Na wusie przeczytałem, że zrobiono ich tylko 7331 sztuk. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #7816 Napisano 10 Kwietnia 2015 Świetny JLC w b.dobrym stanie-gratuluję W końcu coś do garnituru Najbardziej "normalny" za zwariowanych Memovoxów e87x z lat 70-tych. Zwariowanych, ale cudownie oddających ducha tamtego czasu. O cal. 916 w środku nie wspomnę... JLC rzeczywiście świetny! Gratuluję. Gdzie Ty polujesz na te wszystkie swoje znaleziska? Kolekcja robi wrażenie. Sent from my mobile phone Na pewno nie tutaj:http://www.high-fashions.com/Memovox-Jaeger-LeCoultre-watches-2.html JLC extra. Gratuluję Na wusie przeczytałem, że zrobiono ich tylko 7331 sztuk. Innych e87x jeszcze mniej. Kwarce nacierały... 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
13lesiu 958 #7817 Napisano 10 Kwietnia 2015 Dawaj "GO" do działu JLC 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #7818 Napisano 10 Kwietnia 2015 (edytowane) Ciekawa hipoteza Niezły, podchodzi nieco pod Vulcain wyżej niż Marek wcześniej to widzę.Trochę się "droczyłem" bo zegarek naprawdę piękny i stan też świetny. Ale popatrzcie na tego Poljota de Lux [29J]-tarcza z podziałką 24h-z zaznaczonymi kolorami dzień/noc-dwie niezależne tarcze ,zewnętrzna obrotowa [GMT?]-budzik Wg mnie -świetny. Edytowane 10 Kwietnia 2015 przez cook 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gniewko 115 #7819 Napisano 11 Kwietnia 2015 Śliczny JLC. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 510 #7820 Napisano 11 Kwietnia 2015 Dzisiaj na bogato 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Narfas 62 #7821 Napisano 11 Kwietnia 2015 Ale popatrzcie na tego Poljota de Lux [29J]-tarcza z podziałką 24h-z zaznaczonymi kolorami dzień/noc-dwie niezależne tarcze ,zewnętrzna obrotowa [GMT?]-budzikimages (2).jpg Wg mnie -świetny. Zdjęcie słabe, ale według mnie to tu się kompletnie nic nie zgadza, a opis przeczy sam sobie... pozdrawiamNarfas 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #7822 Napisano 11 Kwietnia 2015 Zdjęcie słabe, ale według mnie to tu się kompletnie nic nie zgadza, a opis przeczy sam sobie... pozdrawiamNarfas???-jakieś szczegóły 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Narfas 62 #7823 Napisano 11 Kwietnia 2015 Ale popatrzcie na tego Poljota de Lux [29J]-tarcza z podziałką 24h-z zaznaczonymi kolorami dzień/noc-dwie niezależne tarcze ,zewnętrzna obrotowa [GMT?]-budzikimages (2).jpg Wg mnie -świetny. ???-jakieś szczegóły Jeśli to Poljot deluksiak 29 kamieni, to w środku powinien być cal. 2415 czy coś takiego. Automat z centralną sekundą, bez dodatkowych bajerów.Jeśli to miałby być budzik, to można się w środku spodziewać Poljota Signała 2612, który miał nieodmiennie 18 kamieni i nie miał nic wspólnego z deluksiakami. Coś się tu nie zgadza.Jeśli to byłby Signał to obie koronki mamy zajęte i nie ma już czym kręcić zewnętrznymi ringiem, który nieodmiennie kojarzy mi się z Rakietami, nie z Poljotami, ale ja się tam na rakietach nie znam.Dodatkową wskazówkę tłumaczyłby rzadki werk od Kosmosa 2416 z tarczą od De Luxe wsadzony do koperty od Rakiety.Uff.... daleko idące wnioski na podstawie maleńkiej fotki, więc mogę się mylić, co nie zmienia faktu, że opis jest niespójny. pozdrawiamNarfas 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #7824 Napisano 11 Kwietnia 2015 (edytowane) Raketa z obrotowym bezelem ma koronki na 3 i 5,w tym zegarku jest taki układ jak w Signalach 26 12 na 2 i 4,Moim zdaniem zegarek jest zbudowany na bazie 2612 z wykorzystaniem tarczy od Poljota DL 29j, obrotowy ring to tylko atrapa tak samo jak 24 godzinna rozpiska indeksów,gdyż zegarek pracuje w trybie 12 godzinnym. Edytowane 11 Kwietnia 2015 przez mayor 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Narfas 62 #7825 Napisano 11 Kwietnia 2015 (edytowane) Raketa z obrotowym bezelem ma koronki na 3 i 5,w tym zegarku jest taki układ jak w Signalach 26 12 na 2 i 4,Moim zdaniem zegarek jest zbudowany na bazie 2612 z wykorzystaniem tarczy od Poljota DL 29j, obrotowy ring to tylko atrapa tak samo jak 24 godzinna rozpiska indeksów,gdyż zegarek pracuje w trybie 12 godzinnym.To ma sens, chyba że to koperta od jakiegoś noworusa, gdzie zdarzały się eksperymenty. Tarcza zdecydowanie starsza. pozdrawiamNarfas Edytowane 11 Kwietnia 2015 przez Narfas 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach