gasp50 680 #8126 Napisano 21 Maja 2015 Plan zegarkowy 2015 wykonany. Czas odpocząć... Już pogrtulowałem ale jeszcze raz gratuluje jest czego!kolejna mocna pozycja w kolekcji super 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel2499 147 #8127 Napisano 21 Maja 2015 Co by nie mówić to masz najlepszą kolekcję zegarków auto-moto-vintage w klubie, nowe trudne słówko szczerze gratuluje! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam4002 14 #8128 Napisano 21 Maja 2015 takie zegarek w kolekcji gratulacje ,w mojej to chyba za 30 lat ta pozycja nie ma szans się znaleźć tym bardziej że za tyle lat to będzie 3 razy jak nie 4 droższy ale poczekamy zobaczymy może jakaś wygrana w lotto się trafi , jeszcze raz gratulacje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
IBIZA04 7 #8129 Napisano 21 Maja 2015 Klasa ! piętnastka zawsze do mnie przemawiała, jest coś w tej niesymetryczności co zawsze mi się podobało. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
13lesiu 958 #8130 Napisano 21 Maja 2015 primabaleron gratuluję świetnego zegarka i nie sądzę,żeby to był koniec twoich zakupów w tym roku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zetore 15 #8131 Napisano 21 Maja 2015 zaszalałeś Tomek. Gratuluję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krystian 2290 #8132 Napisano 21 Maja 2015 Dla porównania 40mm Sherpa Dzisiaj dopiero dostałeś czy mamy Cię wyzywać, że wczoraj nie zabrałeś na spotkanie? Gratulacje ! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 27356 #8133 Napisano 21 Maja 2015 Plan zegarkowy 2015 wykonany. Czas odpocząć... Zjawiskowy. Dałeś czadu, nie pierwszy raz zresztą. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 511 #8134 Napisano 22 Maja 2015 (edytowane) A u mnie seamaster big size z tarczą moondust na cal 565 Wysłane z mojego iPada przez Tapatalk Edytowane 22 Maja 2015 przez Gregory_70 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sawcio68 101 #8135 Napisano 22 Maja 2015 Dziś na weekend Moja mała ciekawostka WEGA ( mleczna siostrzyczka ) Delbany , wyrób Pana Kesslera . Werk AS 1240. rocznik od 1945 . Mała dameczka średnica bez koronki 22 mm z koronką 24,5 mm .Od ucha do ucha 30 mm Ktoś zapyta co ją łączy z Delbana ? Ano w napisie WEGA jest wkomponowana wieżyczka Delbany. Myślę że to fajny nabytek do Mojej skromnej kolekcji Delban 0 Pecunia non olet Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
reelax 179 #8136 Napisano 23 Maja 2015 Dla porównania 40mm Sherpa CUDO!!!Przepiękny HEUER, gdzie go nabyłeś??? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość norbie #8137 Napisano 23 Maja 2015 (edytowane) primabaleron - Twoje Monaco ma niesamowitą kopertę.I jeszcze szkło, sądzę, że oryginalne, plus kształt uszu i koronek. Piękny, bardzo spójny stylistycznie zegarek. Gratuluję Jeśli możesz, to daj zdjęcie porównawcze Monaco z Silverstone. Edytowane 23 Maja 2015 przez norbie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam4002 14 #8138 Napisano 27 Maja 2015 witam u mnie skromnie Tissot pr516 automatic oraz Roamer Mustang Indianapolis obydwa na paskach wykonanych przez forumowego kolegę SąsiadMaciej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sawcio68 101 #8139 Napisano 27 Maja 2015 Witam nabyłem pierwszą w zbiorach Delbanę oryginalną bez sekundnika . Zegarmistrz sprawdził werk i jest UT 630 . Zegarek na 21 kamieniach, może ktoś wie co to za mechanizm , może coś od Unitasa 630 ? 0 Pecunia non olet Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
barekmaran 0 #8140 Napisano 27 Maja 2015 Witam po raz pierwszy pokazuję moje vintage ENICAR 2167-51-20 z lat 70. W środku AR 2167 czyli chyba jakaś ETA, generalnie ładnie zachowany - największe szkody są na kopercie od spodu od nieudolnego otwierania. Poza tym tarcza ładna, szkiełko też - choć zadrapałem je trochę, mechanizm ok, wskazówka sekundowa jakby trochę za krótka, ale kształtem pasuje do całości. Chodzę w nim bardzo często od ok. 2 lat i nic złego się z nim nie dzieje - mój pierwszy vintage. PS fotografowanie zegarków to jednak nie łatwa sztuka. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
barekmaran 0 #8141 Napisano 27 Maja 2015 I następny zegarek - LONGINES to już pełnoprawny VINTAGE - mechanizm 22L pochodzi z 1950 r. Stan zachowania dla mnie - laika - bdb. Szkiełko czyste, koperta bardzo ładna choć być może po delikatnej polerce, wskazówki oryginalne choć trochę podgięte, koronka oryginalna jak nowa i tarcza z równą patyną. Myślałem, że tarcza odnawiana, ale zegarmistrz po obejrzeniu twierdzi, że oryginalna. Czas trzyma bardzo ładnie. Wymiary to ok 27mm szerokości - okazało się, że na moją rękę trochę filigranowy - żona ma nowy zegarek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #8142 Napisano 27 Maja 2015 Sorry, ale skoro tarcza niby nieodnawiana, to dlaczego ten napis taki koślawy? Chyba, że zdjęcia zniekształcają, albo ja mam coś z oczami. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
barekmaran 0 #8143 Napisano 27 Maja 2015 No właśnie jak dla mnie to też napis i ewentualnie indeksy mogły być poprawiane, sama tarcza i cyfry nie budzą moich obiekcji. Napisałem, że zegarmistrz pozytywnie wypowiedział się o całości, ale głowy nie dam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #8144 Napisano 27 Maja 2015 Indeksy wyglądają ok. Rzeczywiście, mógł ktoś nieumiejętnie poprawiać wyblakłe ze starości napisy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
barekmaran 0 #8145 Napisano 27 Maja 2015 (edytowane) Być może, sama tarcza ma ładną, równą patynę, cyfry i logo też nie budzą niepokoju. Mam jeszcze pytanie do bardziej ode mnie obeznanych. Co to znaczy, że mechanizm jest AR.... skoro pochodzi od podstawowej ETY i czy to dobrze rokuje co do tego mechanizmu ENICARA. Pytam, bo o etach można sporo złego przeczytać a ten zegarek ma ze 35 lat i cały czas działa ok? Edytowane 27 Maja 2015 przez barekmaran 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5729 #8146 Napisano 27 Maja 2015 ENICAR pierwsza klasa - bardzo ładny i całkiem fajne zdjęcia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
barekmaran 0 #8147 Napisano 27 Maja 2015 I właśnie taki ENICAR jest przykładem na to, że za parę stów można mieć prawdziwy zegarek z ciekawej firmy, nadający się na co dzień, w akceptowalnym stanie. To mój pierwszy odrobinę starszy zegarek, teraz doszedł Longines i to raczej koniec nie będzie. Co do zdjęć to przydałby się statyw, jakiś wyzwalacz żeby w czasie robienia zdjęcia nie poruszać aparatem i dodatkowe oświetlenie, no i jakiś ogólny zmysł i pasja do zegarków. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #8148 Napisano 27 Maja 2015 (edytowane) taka sytuacja...40mm srednicy Edytowane 27 Maja 2015 przez sneer 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #8149 Napisano 27 Maja 2015 I znowu ta sama sytuacja. Super zegarek na noc dla niemogących już usnąć. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #8150 Napisano 27 Maja 2015 Enicar urodziwy, ta marka wypuściła dużo świetnych stylistycznie zegarków. Natomiast oznaczanie minimalnie nawet zmodyfikowanych mechanizmów swoimi własnymi symbolami to nie jest rzadka praktyka, nawet dzisiaj . @sneerLongines bajkowy. Nie wiedziałem, że taki model istnieje nawet. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach