zasadas 5084 #8851 Napisano 22 Września 2015 (edytowane) Wskazówki wypełniane ponownie, czy to efekt "światła"? Dekielek w reedycji chyba taki sam. Edytowane 22 Września 2015 przez zasadas 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STARUSZEK 207 #8852 Napisano 22 Września 2015 Na pewno robione,to widać. Ale ja się nie za bardzo orientuję w Longinesach, dlatego z chęcią zobaczył bym resztę. Dzięki za info co do dekla, że jest taki sam 0 cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy ! Piotr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan M. Krawczyk 290 #8853 Napisano 22 Września 2015 Przepiękny. Genialnie prezentuje się ten zegarek. Coś takiego upolować. Ach... 0 Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #8854 Napisano 22 Września 2015 Na pewno robione,to widać. Ale ja się nie za bardzo orientuję w Longinesach, dlatego z chęcią zobaczył bym resztę. Dzięki za info co do dekla, że jest taki sam Składnia zdania Ci się pomyliła..... 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #8855 Napisano 22 Września 2015 Składnia, składnią, ale dekiel ma fajny. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #8856 Napisano 23 Września 2015 (edytowane) Longines (ref. 7594-2) zasługuje na lepsze zdjęcia. Zrobię je niebawem, jak dojdzie filtr polaryzacyjny. Gra świateł na oryginalnym ( a więc mikropopękanym) szkle jest trudna do ogarnięcia Co do wskazówek: były tylko czyszczone u Mistrza i wg niego są Untouched. Trudno natomiast ocenić "niepowtarzalność" wskazówki minutowej... Prowadzę w tym celu korespondencję z Longinesem. Chyba nic, na razie z niej nie wyjdzie, bo chcą mieć zegarek u siebie. Ja z kolei, po niezbyt udanej przygodzie z Heuerem w Szwajcarii nie bardzo jestem ku temu skłonny... Choć papier przysłali Edytowane 23 Września 2015 przez primabaleron 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #8857 Napisano 23 Września 2015 Tak więc Panie"Tańczący na palcach" czekamy na fociszony!Ba!Gdybym, to ja umił choć takie robić? 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #8858 Napisano 23 Września 2015 No i jest... Przywołując gorące rytmy i zapach cygar... Może być jednym z ostatnich sprzedanych przez firmę "Cuervo y Sobrinos Habana" przed przejęciem władzy na Kubie przezmłodego adwokata Fidela Castro... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #8859 Napisano 23 Września 2015 (edytowane) Ładna pestka!Może i rzeczywiście być to prawdą co piszesz. W każdym bądź razie można przyjąć,iż desing tarczy ma coś chyba wspólnego z elementami dekoracyjnymi,widywanymi na Kubie. Przynajmniej tak to widzęw swej wybujałej wyobraźni. Edytowane 23 Września 2015 przez lec 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #8860 Napisano 23 Września 2015 (edytowane) Estetyka sygnatury pozostawia wiele do życzenia, ale widać w tym gorącym okresie zbliżającego się końca prosperity, tak to robiono...Zdjęcie z netu...niestety Edytowane 23 Września 2015 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rybak1979GSL 201 #8861 Napisano 23 Września 2015 Piękny - 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #8862 Napisano 23 Września 2015 (edytowane) Ciekawe! Napisów "Esteto" czy jak by Ci Fidel do d*py zaglądał, to czy rąsie nie częsły by siem? Na pewno! Częsły siem by! A o bileta na półwysep ciężko było i pewnikiem drogo! Ja warknąłem tylko o indeksach tarczy oraz właśnie tymi sygnaturami, które wprowadzają specyficzny chaos i melanż jaki panował w Habanie. Mówiąc oczywista o pierwszym! Gdyż drugi, to nic innego jak flancowana i farbowana Delbi, jak by się kto pytał. ale warto było Krzyś czekać! Edytowane 23 Września 2015 przez lec 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #8863 Napisano 23 Września 2015 W nawiązaniu do zegarka Krzyśka.... http://zegarkiclub.pl/forum/topic/95440-klub-mi%C5%82o%C5%9Bnik%C3%B3w-czasomierzy-marki-rolex/?view=findpost&p=1523221 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STARUSZEK 207 #8864 Napisano 23 Września 2015 (edytowane) Nooo taki inny, widać,że międlony przez Kubanki między udami Jeana R jeszcze chyba nie widziałem z q&s ale miał być chyba chrono?Gratulejszyn ☺ co to za werk? Edytowane 23 Września 2015 przez STARUSZEK 0 cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy ! Piotr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #8865 Napisano 23 Września 2015 Coś z tej bajki:http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi?10&ranfft&&2uswk&Felsa_1560 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #8866 Napisano 23 Września 2015 To jest felsa 1560 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam4002 14 #8867 Napisano 24 Września 2015 Tisot sub second bumper rzadki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 512 #8868 Napisano 26 Września 2015 (edytowane) Właśnie dotarła, dziękuję za transakcję Norbie :-) Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka Edytowane 26 Września 2015 przez Gregory_70 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamwoj 341 #8869 Napisano 27 Września 2015 (edytowane) Jakoś nigdy nie pociągały mnie tissoty .Ale........... ten jest inny.Gruba koperta ( prawie 12 mm ze szkiełkiem ) , głęboko zakręcany dekiel i cztery wskazówki.Szerokość 35 mm bez koronki .Choć tanio jakoś nie było , to mnie urzekł. Edytowane 27 Września 2015 przez lamwoj 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #8870 Napisano 27 Września 2015 (edytowane) Zegarek ma mechanizm Tissot 27-67,który jest zbudowany na bazie mechanizmu Lemania 27,czyli pochodzi z tej samej rodziny co chronografy Lemania CH-27 i Omega 27 CHRO,a według nowej nomenklatury Omega 320., Edytowane 27 Września 2015 przez cook 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamwoj 341 #8871 Napisano 27 Września 2015 (edytowane) Ok.Dodam tylko , że datownik nie przesuwa się płynnie , tylko ładnie przeskakuje po przejściu doby.Był do wzięcia jeszcze jeden taki w innej kolorystyce , ale tarczę miał prawie idealną i gość wywalił cenę w kosmos.A ten miał być niesprawny , a wszystko bangla jak ta lala .Jak dojdzie nowa luma i szkło to zrobię lepsze zdjęcie.Pzdr Edytowane 27 Września 2015 przez lamwoj 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #8872 Napisano 27 Września 2015 (edytowane) To jednak ma coś z chrono.... I kto tu komu robi wodę z mózgu??? Ale na tej stronienie może zabraknąćtej pięknisi Edytowane 27 Września 2015 przez lec 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #8873 Napisano 27 Września 2015 Chronograf to stoper, ten nie posiada takiej komplikacji, więc chronografem nie jest ( ziemniak i pomidor też pochodzą z tej samej rodziny ). Ale zegarek bardzo fajny, koronka tylko tak dziwnie 'odstaje' na ostatnim zdjęciu. 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #8874 Napisano 27 Września 2015 (edytowane) No i patrz Pan, to zupełnie jakczerwony i białyz cukrzony. Po tych samychprzodkach...a jednak burak. A według wytycznychProfesora za moria, chodziło tylkoo mechanizm. Edytowane 27 Września 2015 przez lec 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamwoj 341 #8875 Napisano 27 Września 2015 Azalisz prawdą li to jest. A koronka odstaje , bo zegarek jeszcze gorący przed serwisem.A dugenka w ślicznym stanie. Duża??? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach