sanik 81276 #9801 Napisano 7 Kwietnia 2016 Tak mi się spodobały Seiko kolegi mayora że takiego Seikomatica 6812-8950 - 18000bph dziś odebrałem Ładnie zachowany, choć koperta trochę przeszła. Jakie to lata? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel2499 147 #9802 Napisano 7 Kwietnia 2016 Ładnie zachowany, choć koperta trochę przeszła. Jakie to lata? z tego co wyczytałem to 1964 albo 1965 ten sam mechanizm po lekkiej modyfikacji czyli 6245, 6246 był montowany rok później w GS-ach z 19800bph http://www.takayamawatch.com/img/6246-9001-7400838/7400838-2.jpg a co do koperty to zastanawiam się czy nie pójść tą drogą : https://adventuresinamateurwatchfettling.wordpress.com/2015/02/10/a-minor-aristocrat-the-seikomatic-6218-8950/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #9803 Napisano 7 Kwietnia 2016 Paweł, ale ładny ten Twój Seiko. Perełka. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel2499 147 #9804 Napisano 7 Kwietnia 2016 Dzięki xenocratex i pomyśleć że kosztował 2% ceny tego : http://www.grand-seiko.com/collection/62gs/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 81276 #9805 Napisano 7 Kwietnia 2016 Chcesz mu kopertę zmieniać? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel2499 147 #9806 Napisano 7 Kwietnia 2016 Jest dosyć mocno zmęczona, trzeba ją troszkę pod szlifować, myślę żeby całkiem usunąć złocenie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #9807 Napisano 7 Kwietnia 2016 Gratulacje .,Seiko ładne z tym ze mechanizm ma oznaczenie 6218 a nie jak kolega podał 6812., Do mnie także dzisiaj cos dotarło w sumie 2 paczki .,Jedna paczka z Japonii z różowym kontenerkiem przypominającym mydelniczkę i jedna paczka z CAliforni z eleganckim czarnym etui., 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 81276 #9808 Napisano 7 Kwietnia 2016 ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sqbi 6 #9809 Napisano 7 Kwietnia 2016 Takie tam artystyczne DELBANA SPACE STAR Werk Felsa 4009 automat 34,5 mm :o Podnoszę szczękę z podłogi Piękna 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #9810 Napisano 7 Kwietnia 2016 W paczce z Japonii takie SEIKO .,Wygląda jak zwykły Sportsmatic Calendar 820,ale nie jest aż taki pospolity.,Jest to specjalna edycja wyprodukowana przez SEIKO z okazji 90 lecia japońskiej gazety Yomiuri Shimbun 読売新聞,która jest uznawana za gazetę o największym nakładzie na świecie ., 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arcicorci 19 #9811 Napisano 8 Kwietnia 2016 Jestem pełen podziwu dla twojej wiedzy. Oprócz informacji typowo związanej z zegarkami można się zawsze czegoś dodatkowo dowiedzieć Wysłane przez Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #9812 Napisano 8 Kwietnia 2016 Jestem pełen podziwu dla twojej wiedzy. Oprócz informacji typowo związanej z zegarkami można się zawsze czegoś dodatkowo dowiedzieć Wysłane przez Tapatalk Ja też 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jimmy6 2373 #9813 Napisano 8 Kwietnia 2016 .........jak powyżej i powyżej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #9814 Napisano 8 Kwietnia 2016 Dzięki koledzy za dobre słowo.,Dla mnie zegarek nie jest zwykłym przedmiotem, czy wyrobem jubilerskim.,Przeciwnie każdy opowiada jakąś ciekawą historie., 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #9815 Napisano 8 Kwietnia 2016 Mario! Lecz nie każdy z nas trafia na takie brylanty,dlatego że Twe są zdobywane właśnie dziękinie poślednim wiadomościomo historii firm i ich zegarków. Ja jestem "zbieraczem" staruszków ale "paździerzy"występujących dawniej masowo. I do mej sieci nie wpadną takie perły jak do Twojej. Pozostaje Ci życzyć dalszych wspaniałych połowów. 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #9816 Napisano 8 Kwietnia 2016 Jeszcze jeden nabytek z wczoraj.,Kieszonkowy chronograf z historią .,Prezent dla trenera drużyny bokserskiej z akademii wojskowej za sukcesy w sezonie 1920--1921.,Boks był bardzo popularnym i cenionym sportem w amerykańskiej armii.,Każda szkoła militarna zatrudniała instruktorów bokserskich ,a pojedynki i ligi boksu amatorskiego dostarczały emocji zarówno kadetom jak i żołnierzom oraz dowódcom US Army. ,Archiwalne zdjęcie przedstawia zawody wojskowej ligi boksu amatorskiego z cyklu "Fight Night" w 1919 roku., 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #9817 Napisano 8 Kwietnia 2016 A się cieszę jak dziecko Koperta jest przepolerowana ale to jest rok 1789 lub 1809. Chyba jednak ta późniejsza data. 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #9818 Napisano 9 Kwietnia 2016 Mario! Lecz nie każdy z nas trafia na takie brylanty,dlatego że Twe są zdobywane właśnie dziękinie poślednim wiadomościomo historii firm i ich zegarków. Ja jestem "zbieraczem" staruszków ale "paździerzy"występujących dawniej masowo. I do mej sieci nie wpadną takie perły jak do Twojej. Pozostaje Ci życzyć dalszych wspaniałych połowów. Leszku, Ty jak pozamiatasz, to nie ma co dodać ... a nie zgodzić się trudno - zwłaszcza po dodatkowej "bokserskiej" demonstracji siły (obecność tutaj cykaczy kieszonkowych cieszy szczególnie!) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sawcio68 101 #9819 Napisano 9 Kwietnia 2016 (edytowane) Napisałem w temacie Delbanowym Że Król jest tylko jeden Delbana Felsa 693 Bidynator automatic Edit Opis działania ( W okienkach dni tygodnia , miesiąca i faz księżyca , dodatkowo wskazówka pokazująca numeryczny dzień miesiąca zakończona półokrągłym grotem. Przycisk z lewej na godz 9 służy do regulowania nazwy dnia w tygodniu . Przycisk na godz 7 służy do przestawiana kwadr księżyca . Z prawej przycisk na godz 2 przestawia nazwy miesięcy. Przycisk na godz 4 służy do przestawiania wskazówki z numerycznymi dniami miesiąca . Zegarek także można regulować metodą tradycyjną obracając koronką w czasie 24 godzinnym. ) Edytowane 9 Kwietnia 2016 przez sawcio68 0 Pecunia non olet Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel2499 147 #9820 Napisano 9 Kwietnia 2016 Masz racje Sawcio ta Delbanka ma wszystkie Delbany jakie widziałem pod sobą ! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość xylog #9821 Napisano 9 Kwietnia 2016 Nie tylko Delbany, tyle komplikacji w starym automacie nieczęsto można spotkać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chaos85 1 #9822 Napisano 9 Kwietnia 2016 Kolego mayor ile twoje "gazetowe" Seiko ma średnicy? Bez koronki oczywiście W uszach pewnie 19 ? Sam broniłem się przed zakupem zegarka bez liczb na tarczy ale w końcu trafił się dość fajny Seikacz - foty w temacie Seiko Vinage w dziale japońskim i nie żałuję zakupu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #9823 Napisano 9 Kwietnia 2016 Kolego mayor ile twoje "gazetowe" Seiko ma średnicy? Bez koronki oczywiście W uszach pewnie 19 ? Średnica to 37mm a w uszach 18mm.,Wszystkie zegarki Seikomatic JDM jakie miałem posiadały koperty o takiej samej średnicy i przeważnie 19mm w uszach.,Jedyny wyjątek jaki mi się trafił to Seikomatic- P z koronką "presmatic hex",który miał 39mm średnicy., 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #9824 Napisano 9 Kwietnia 2016 Sławku, piękna Delbana. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CIESLUT 398 #9825 Napisano 11 Kwietnia 2016 Do mnie przejechalo seiko w cenie dzieciecego casio 0 OMEGA SEAMASTER 300M Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach