szwed 1069 #11976 Napisano 14 Października 2018 Ale cudak... Na wyświetlaczu data? Też tak uważam ale przez to jest zarąbisty Tak wciskając górny przycisk pojawia się data a dolny to sekundy swieci się na czerwono. 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nupel 46 #11977 Napisano 16 Października 2018 Mk1 Tak tak trafi na bazar :/ 0 If you want to make God laugh, tell him about your plans Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #11978 Napisano 19 Października 2018 Nowy nabytek dla żony! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #11979 Napisano 19 Października 2018 Bardzo ładna, inna. Który to rocznik? 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #11980 Napisano 19 Października 2018 Dzięki.Trzeba żonę wkręcać żeby móc się rozkręcić! Lata 80 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #11981 Napisano 19 Października 2018 Tak samo zrobiłem dwa lata temu , pomogło. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #11982 Napisano 19 Października 2018 U mnie nie ma problemu Mam wyrozumiałą Żonę chcę tylko ja troche zarazić tylko nie wiem czy to dobry pomysł! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alex74 22 #11983 Napisano 20 Października 2018 (edytowane) Święta prawda..żonę należy wkręcić żeby mieć ""swiety" spokój. Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka Edytowane 20 Października 2018 przez alex74 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9093 #11984 Napisano 20 Października 2018 (edytowane) Nabytek z alle... Złoty, damski zegarek (mały, ma około 30mm średnicy) w pudełku... Tarcza porcelanowa, mocowana śrubeczkami... Złota koperta z resztkami niebieskiej emalii.. ...i ząbkowanym brzegiem. Na wewnętrznym deklu... ...marka... ...Gutkaes&Lange. Gutkaes&Lange to - z początku - manufaktura z Drezna, utworzona po tym jak Lange dołączył do Gutkaesa po powrocie z Paryża, pod koniec I połowy XIX wieku.Zanim w Glashutte rozpoczęli produkcję własnych mechanizmów od podstaw, wytwarzali już zegarki - siłą rzeczy na bazie dostępnych mechanizmów (ebauche). Tutaj mamy... ...mechanizm typu Lepine, cylindrowy. Pudełko z nazwą zakładu zegarmistrzowskiego - niestety wujek Google nie wie o takowym. Ja natomiast nie wiem, czy to oryginalny Gutkaes&Lange, czy też (jak w przypadku wielu podobnych - i często złotych i niezłych jakościowo - np 'Breguetów') ktoś tylko tak napisał, żeby łatwiej czasomierz sprzedać.Wysłałem zdjęcia do pana Donnera (glashuetteuhren.de), to też nie wie. Będzie szukał... Bardzo jestem ciekawy odpowiedzi - liczę, ze to oryginalny G&L, a nie podróba z epoki, ciekawe tylko czy w ogóle da się to na 100% ustalić... Edytowane 20 Października 2018 przez pmwas 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Breitling 10 #11985 Napisano 20 Października 2018 Tak jak gustuje jedynie w nadgarstkowych zegarkach to ten G&L robi bardzo pozytywne pierwsze wrażenie, gratulacje i życzę by to się okazał oryginalny zegarek. Mnie dzisiaj zupełnie przypadkiem trafił się taki Tissot, rozważam mycie tarczy... 0 Bartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alex74 22 #11986 Napisano 22 Października 2018 (edytowane) Respiratorek Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka Edytowane 22 Października 2018 przez alex74 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9093 #11987 Napisano 22 Października 2018 Dostałem odpowiedź - zegarek raczej nie jest oryginalnym G&L. Najpewniej fałszywka z epoki. 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Breitling 10 #11988 Napisano 25 Października 2018 pmwas, nie myli się tylko ten co nie próbuje. Szkoda ale mógł to być ciekawy egzemplarz. Następny zakup będzie lepszy 0 Bartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #11989 Napisano 26 Października 2018 Nie tak dawno w wątku o Rolexach była dyskusja na temat trudności w ocenie oryginalności całego czy nawet poszczególnych części zegarków vintage tej marki. Tam trzeba być znawcą, ale widzę, że jeśli chodzi o zegarki kieszonkowe z pokazanego przez pmwas okresu, gdzie dokumentacja jest cząstkowa, a w wielu przypadkach "produkcja" indywidualna, to dopiero zaczyna się jazda z określeniem oryginalności, tym bardziej uznanie dla osób w tym siedzących. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9093 #11990 Napisano 28 Października 2018 Pod tarczą... ...SF. Numer zgodny z numerem na kopercie. Szukałem SF, ale nie znalazłem niczego, co by idealnie pasowało... 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pływak_wodnik 119 #11991 Napisano 28 Października 2018 Ja natomiast nie wiem, czy to oryginalny Gutkaes&Lange, (...) pmwas, nie myli się tylko ten co nie próbuje. Szkoda ale mógł to być ciekawy egzemplarz. Następny zakup będzie lepszy Nie tak dawno w wątku o Rolexach była dyskusja na temat trudności w ocenie oryginalności całego czy nawet poszczególnych części zegarków vintage tej marki. Tam trzeba być znawcą, ale widzę, że jeśli chodzi o zegarki kieszonkowe z pokazanego przez pmwas okresu, gdzie dokumentacja jest cząstkowa, a w wielu przypadkach "produkcja" indywidualna, to dopiero zaczyna się jazda z określeniem oryginalności, tym bardziej uznanie dla osób w tym siedzących. Od kilku lat równolegle toczy się dyskusja na temat oryginalności starych dzieł malarskich. Specjaliści, fachowcy, kuratorzy i profesorzy dzieł sztuki sami nie są pewni niektórych pozycji. Niektórzy są zdania, że Ci, którzy obecnie odrzucają ich oryginalność - przez asekuracyjne zabezpieczenie się przed dopuszczeniem ewentualnej kopii - powodują, że dzieł jest coraz mniej. Tak jest najłatwiej. Inni są zdania, będąc niepewnym, że teraz po prostu nie wiadomo. Dzisiaj aktualna wiedza, zbiory i umiejętności nie pozwalają na identyfikację. Lepiej poczekać jakiś czas, aż warunki pozwolą jednoznacznie orzec. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9093 #11992 Napisano 28 Października 2018 Faktem jest, że to wciąż bardzo ładny zegarek z emalią. Moze byc tak, że ktos wykorzystał to, żeby naniesiona sygnatura wyglądała wiarygodnie. Także nie powiem, że jestem bardzo stratny. Kupowanie starych zegarków to zawsze ryzyko, o czym wielokrotnie się przekonałem 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CIESLUT 398 #11993 Napisano 31 Października 2018 Na nowym pasku 0 OMEGA SEAMASTER 300M Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #11994 Napisano 1 Listopada 2018 Breitling ref. 1260 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #11995 Napisano 1 Listopada 2018 Takiego jeszcze nie widziałem! I zapewne jest dużo różnych o których nie mam pojęcia. 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
renqien 3427 #11996 Napisano 1 Listopada 2018 Ojojoj!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #11997 Napisano 2 Listopada 2018 Takiego jeszcze nie widziałem!I zapewne jest dużo różnych o których nie mam pojęcia. To komplement dla mnie z Twoich ust/klawiatury 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #11998 Napisano 2 Listopada 2018 Fajna sztuka!Ty wiesz gdzie zaglądać by rodzynki wybierać! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
renqien 3427 #11999 Napisano 2 Listopada 2018 Dziś klepnięte i teraz tydzień lub dwa dreptania z niecierpliwości. Mój rówieśnik, tylko trochę ładniejszy ode mnie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sierżant Julian 1913 #12000 Napisano 2 Listopada 2018 Dzięki.Trzeba żonę wkręcać żeby móc się rozkręcić! Lata 80 Ostatnio pojawił się genialny środek na żony: damska wersja Tag Heuer Monaco, noszona przez Hale Berry w drugiej części filmu Kingsman. Piękny zegarek no i w pewnym sensie już z historią. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach