Robredo 21 #1801 Napisano 21 Czerwca 2012 Piękny tissocik,mam słabość do nich 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #1802 Napisano 21 Czerwca 2012 Piękny tissocik,mam słabość do nich Dzięki. Ja, niestety, też 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buran69 46 #1803 Napisano 21 Czerwca 2012 Mój kopciuszek,właściwie kupiony dla urody werku AS 1203,złote szatony robią wrażeniez przodu już różowo nie jest,to prawdopodobnie zegarek marki Consul 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #1804 Napisano 28 Czerwca 2012 takie mido zakupiłem, wygląda całkiem dobrze. Co myślicie o tej marce? 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #1805 Napisano 29 Czerwca 2012 (edytowane) Fajniutkie to Mido - gratulacje Żeby nie robić "pustych przebiegów" pokazuje ostatnio nabytego Junhansa za grosze.Zegarek w bardzo ładnym, oryginalnym stanie.Ma niesamowitą tarczę, giloszowaną, dwutonową - pieknie to wyglada w różnym oswietleniu: Z tyłu dobrze zachowany opisany dekielek: A w środku własny J93 zamocowany w spotykany tylko u Junghansa sposób. Charakterystyka TUTAJ Edytowane 29 Czerwca 2012 przez chronofil 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fuel111 0 #1806 Napisano 29 Czerwca 2012 Gdzie Wy to kupujecie ? Ja co zacznę licytować to mnie przelicytują o kilka złotych 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #1807 Napisano 29 Czerwca 2012 Gdzie Wy to kupujecie ? Ja co zacznę licytować to mnie przelicytują o kilka złotych w sumie..to gdzie się da za rozsądną cene 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pg 3 #1808 Napisano 30 Czerwca 2012 Muszę tak zrobić i przeprowadzić trochę eksperymentów, żeby efekt był "inteligentny", czyli jak najbardziej naturalny. Mam trochę różnych oksyd na zimno, ale tworzone przez nie powłoki trochę tandetnie wyglądają. Albo trzeba poczekać ze sto lat i samo ładnie sciemnieje Podobno dobrze, szczególnie gdy koperta (generalnie jakiś przedmiot), wpływa na szybkie wytworzenie patyny położenie obok przekrojonego...jajka na twardo http://zegarkiclub.pl/forum/public/style_emoticons/default/rolleyes.gif, co tłumaczę sobie oddziaływaniem tlenków siarki. 0 zegarek> 1.000 $ =podatek od snobizmu;-)Noszone m.in.GP,IWC,Zenith,SeikoGQ,GP,Movado,Omega,Longines,Eterna,Vulcain,Rado,Wittnauer,Bulova,Hamilton,Cyma,Doxa,Gruen,Tissot,Helvetia,Onsa, itd.,Polacy,Niemcy,sowieci itd..>200 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #1809 Napisano 30 Czerwca 2012 Panowie a jak odczyscic przebarwienia na złotej powloce? 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krystian 2290 #1810 Napisano 30 Czerwca 2012 Mido świetne. Gratuluję. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maYa 0 #1811 Napisano 30 Czerwca 2012 Żeby nie robić "pustych przebiegów" pokazuje ostatnio nabytego Junhansa za grosze.Zegarek w bardzo ładnym, oryginalnym stanie.Ma niesamowitą tarczę, giloszowaną, dwutonową - pieknie to wyglada w różnym oswietleniu: Bardzo fajny. Dorzucisz jeszcze ze dwie fotki tarczy (chętnie bym zobaczył ujęcie nie prostopadle do tarczy)?Generalnie ciekawa faktura tarczy bardzo mnie bawi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #1812 Napisano 2 Lipca 2012 Bardzo fajny. Dorzucisz jeszcze ze dwie fotki tarczy (chętnie bym zobaczył ujęcie nie prostopadle do tarczy)?Generalnie ciekawa faktura tarczy bardzo mnie bawi. Dzięki! Z przyjemnością, ale d... ze mnie, nie fotograf wiec fotki nie oddają figli swietlnych, które widać w rzeczywistości 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fuel111 0 #1813 Napisano 3 Lipca 2012 Szkiełko wymieniałeś ?? Ładny jest 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #1814 Napisano 3 Lipca 2012 Szkiełko wymieniałeś ?? Ładny jest Nic nie wymieniałem. Tylko ogólne SPA - zegarek rozebrany, koperta wymyta i przetarta ściereczką "magic", szkiełko przepolerowane. Zegarek w naprawdę niezłym stanie - niestety, ujawnił się jakiś problem z naciągiem, ale damy radę 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fuel111 0 #1815 Napisano 3 Lipca 2012 Szkiełko polerowałeś pastą do plexi ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #1816 Napisano 3 Lipca 2012 bez dwóch zdań ślicznota,... 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #1817 Napisano 3 Lipca 2012 Szkiełko polerowałeś pastą do plexi ? Do polerowania szkiełek pleksi używam mleczka T-CUT GLASS POLISH, choć jakieś inne specyfiki dają rade równie dobrze. Jak mi się chce, to na koniec daję jeszcze Meguiar's do plastików transparentnych bez dwóch zdań ślicznota,... Dzięki Ten Junghans to zegarek z serii "duża radocha za drobne pieniądze" A przy okazji pokażę nieco większy zegarek o słusznej srednicy 65mm: na równie słusznym werku 24''' z 8-dniową rezerwą chodu: 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #1818 Napisano 14 Lipca 2012 Nic szczególnego, bo to tylko Tissot, ale (pewnie też tak czasem czujecie) gdy go zobaczyłem, to poczułem, ze muszę mieć Cóż, tanio nie było, ale cieszy...Jak go obejrzałem poczułemm to samo 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #1819 Napisano 14 Lipca 2012 (edytowane) Arturze u Ciebie jak zawsze różnorodność a u mnie ostatnio spory ruch i nieco większe ukierunkowanie na jedna markę choc na poduszkach jeszcze dwie inne marki to ostatnio przybyły takie dwa cuda By stary7817 at 2012-06-16 No i Klasyka w niezłym wydaniu, uważam że każdy powinien miec ten zegartek choć raz na ręku jest tak doapsowany do męskiego nadgarstka że designer zasługuje na spore uznanie za ten projekt , fantastycznie leży choć roizumiem że nie wszystkim musim sie podobać to warto go choc raz założyć żeby poczuć jego brak By stary7817 at 2012-06-16 Uploaded with ImageShack.us Edytowane 14 Lipca 2012 przez Stary 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dar 33 #1820 Napisano 14 Lipca 2012 Stary, przyjmij moje najszczersze gratulacje. Szczególnie za Dynamica. Fajny pach mu spraw i wymiata. Możesz napisać mi na PV za ile udało Ci się go upolować? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #1821 Napisano 14 Lipca 2012 Gratuluję, Maćku - zacne omegi, choć Dynamic nigdy do mnie nie przemawiał. Ale to faktycznie "pozycja obowiązkowa". A ja się chyba nigdy nie ukierunkuję na jedną markę - widać nie jestem typem monogamisty 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #1822 Napisano 14 Lipca 2012 Da się zauważyć , ja tez do końca nie potrafię bo vintage jest tak pięknym działem i tak wiele można tu znaleźć pięknych projektów, że nie dziwie się nikomu tylko skąd tych dudków brać??? 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #1823 Napisano 14 Lipca 2012 Dudki rzecz drugorzędna - grunt to mieć marzenia Co do postaw monogamicznych - szanuję, ale nie praktykuję W odniesieniu do zegarków nie spotkałem firmy, która tak by mnie zafascynowała, że pożądałbym tylko jej wyrobów. I nie jest to nawet kwestia pieniędzy. Gdyby stać mnie było na kupowanie sobie co tydzień Patka, to pewnie i tak kupiłbym sobie od czasu do czasu coś za stówke, bo akurat mi się spodobało.Tak jak ostatnio spodobał mi się np taki Recordmaster - zresztą długo rozgladałem się za sensownym stanem 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #1824 Napisano 14 Lipca 2012 Świetny ten Seamaster, gdzie Ty takie sztuki wydłubujesz? Dynamic też mnie cieszy, bo jeszcze chwila i jakieś podpodforum dynamików na podforum omegowym można założyć. Jedna rzecz, którą trzebaby w niej poprawić to sekundnik. w tym malowaniu - tylko szeroki niebieski. Pozdrawiam, 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #1825 Napisano 15 Lipca 2012 Stary gratulacje. Wszystkie trzy Omegi piękne 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach