Lincoln Six Echo 84053 #3551 Napisano 7 Sierpnia 2018 Próbowałem "normalnej", ale z Parsonem to trochę bez sensu. To niezbyt duży, ale BARDZO silny pies i taka standardowa obroża na karku jest trochę "przykra" dla psa. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
b_easy 867 #3552 Napisano 7 Sierpnia 2018 (edytowane) TARA4.miesiacePo przejściach, zabrana przez fundację byłym właścicielom, trafiła do nas. Edytowane 7 Sierpnia 2018 przez b_easy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5786 #3553 Napisano 7 Sierpnia 2018 Próbowałem "normalnej", ale z Parsonem to trochę bez sensu. To niezbyt duży, ale BARDZO silny pies i taka standardowa obroża na karku jest trochę "przykra" dla psa. I spada - mój maniek nawet z mocno zapiętej bez problemu się wymigiwał - z takich szelek też potrafi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cecon 279 #3554 Napisano 7 Sierpnia 2018 TARA4.miesiacePo przejściach, zabrana przez fundację byłym właścicielom, trafiła do nas. Ooo...na górnym zdjęciu się piesek popsuł Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marwol 178 #3555 Napisano 7 Sierpnia 2018 Znalazłem pod sklepem na podlaskiej wsi. Tydzień leżała. Nikt się nie zainteresowal. Żona wrzuciła ogłoszenie i jest nowy dom w Gdańsku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
b_easy 867 #3556 Napisano 7 Sierpnia 2018 TARA4.miesiacePo przejściach, zabrana przez fundację byłym właścicielom, trafiła do nas. Ooo...na górnym zdjęciu się piesek popsuł Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Można tak powiedziec. To był najcieplejszy dzień jak do tej pory, więc sobie wykopała lej i przelezala w nim trochę. Musiało być chłodniej niż na płytkach w kuchni... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cecon 279 #3557 Napisano 7 Sierpnia 2018 Finał rzutu młotem, ale co to kota interesuje? Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kapsel110 64 #3558 Napisano 7 Sierpnia 2018 Wierne spojrzenie i pierwsze słuchanie poleceń 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonJestem 62 #3559 Napisano 8 Sierpnia 2018 Ma lub miał ktoś szczura? Zastanawiam się nad kupnem Bardzo nieprzyjemny zapach? Jakieś uwagi? Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 290 #3560 Napisano 8 Sierpnia 2018 Zapach, jak u wszystkich zwierząt jest. Ale nieprzyjemny robi się tylko wtedy, jeśli się zaniedbuje zwierzę i jego legowisko. Więc przy normalnej obsłudze nie powinno być z tym żadnego problemu. Uwag żadnych. Szczury dobrze potrafią współżyć i z kotami i z psami i z papugami. Wymaga oczywiście poświęcenia trochę czasu i uwagi na oswojenie ich, ale jest to do zrobienia. 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonJestem 62 #3561 Napisano 8 Sierpnia 2018 Zapach, jak u wszystkich zwierząt jest. Ale nieprzyjemny robi się tylko wtedy, jeśli się zaniedbuje zwierzę i jego legowisko. Więc przy normalnej obsłudze nie powinno być z tym żadnego problemu. Uwag żadnych. Szczury dobrze potrafią współżyć i z kotami i z psami i z papugami. Wymaga oczywiście poświęcenia trochę czasu i uwagi na oswojenie ich, ale jest to do zrobienia.Co ile mniej więcej trzeba sprzątać? Wiem, że to u każdego wygląda inaczej, ale chciałbym się dowiedzieć Wyczytałem, że warto kupić od razu dwa, chyba tak będzie trzeba zrobić :/ Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 290 #3562 Napisano 8 Sierpnia 2018 (edytowane) Niektórzy uważają, że wystarczy raz w tygodniu, ale moim zdaniem to za rzadko. Będzie dawał moczem i nie będzie to pozytywnie wpływało na jego zdrowie i samopoczucie. Proponuję czyścić klatkę co dwa, trzy dni. I trzeba dawać dobre, chłonne podłoże. Teraz nie ma z tym żadnego problemu. Jest ogromny wybór i każdy coś dla siebie (dla szczurka) znajdzie dobrego. Nie ma co na tym oszczędzać. Zwierze będzie zdrowe i zadowolone z życia Pomysł z dwoma szczurami to świetny pomysł Edytowane 8 Sierpnia 2018 przez loituma 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonJestem 62 #3563 Napisano 8 Sierpnia 2018 Masz szczurki? Zastanawia mnie klatka, w internecie jest ich pełno I nie wiem czy iść na wysokość, czy długosc no i nie wiem jakie wymiary Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #3564 Napisano 8 Sierpnia 2018 Zawsze można ...bez klatki :-) Niech sobie biegają swobodnie po mieszkaniu ;-) To będá wówczas szczury z wolnego wybiegu ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonJestem 62 #3565 Napisano 8 Sierpnia 2018 Zawsze można ...bez klatki :-) Niech sobie biegają swobodnie po mieszkaniu ;-)Odchody + ryzyko zdeptania + autonomiczny odkurzacz + możliwość ucieczki + myszołowy nad posesja jakoś mnie do tego nie przekonują Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #3566 Napisano 8 Sierpnia 2018 Cóż, faktycznie, warto to brać pod uwagę. Szczególnie ten odkurzacz ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonJestem 62 #3567 Napisano 8 Sierpnia 2018 Namówić rodziców, przemyśleć zakup i chyba wezmę dwa młode samce Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8043 #3568 Napisano 8 Sierpnia 2018 (edytowane) Namówić rodziców, przemyśleć zakup i chyba wezmę dwa młode samce Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu TapatalkaKolega sobie znajdzie lepiej psa i wszyscy będą szczęśliwi Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 8 Sierpnia 2018 przez Szyszkops 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonJestem 62 #3569 Napisano 8 Sierpnia 2018 (edytowane) Kolega sobie znajdzie lepiej psa i wszyscy będą szczęśliwi IMG_3875.JPG Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkKurde jakbym miał pewność, że dostanę takiego szalonego psiaka jak Szyszka, to bym już dawno miał psa A tak całkiem serio, to marzę o psie przez całe życie, ale rodzice twierdzą, że zaraz się znudzi I nie będzie nikt z nim wychodził. Warunki mam świetne, duże podwórko I ciepły domek, ale oni są nieugięci, a wolałbym, żeby ktoś jezcze chciał psa, bo inaczej to będzie "Twój pies to sobie płać za weta i wychodz z nim".Kocham psy i bardzo chce od zawsze, ale niestety... Ps: dawno nie wysyłałeś selfie Szyszki Edytowane 8 Sierpnia 2018 przez SzymonJestem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8043 #3570 Napisano 8 Sierpnia 2018 Kurde jakbym miał pewność, że dostanę takiego szalonego psiaka jak Szyszka, to bym już dawno miał psa A tak całkiem serio, to marzę o psie przez całe życie, ale rodzice twierdzą, że zaraz się znudzi I nie będzie nikt z nim wychodził. Warunki mam świetne, duże podwórko I ciepły domek, ale oni są nieugięci, a wolałbym, żeby ktoś jezcze chciał psa, bo inaczej to będzie "Twój pies to sobie płać za weta i wychodz z nim".Kocham psy i bardzo chce od zawsze, ale niestety... Ps: dawno nie wysyłałeś selfie Szyszki Ja sam też miałem spore opory... a potem znaleźliśmy naszą suczkę Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonJestem 62 #3571 Napisano 8 Sierpnia 2018 (edytowane) Bardzo Ci jej zazdroszczę Namawiam rodziców od lat, no ale...Szyszka to kundel?Jak wy namawialiscie resztę rodziny na psa? Bo ja mam listę w głowie argumentów, ale może mnie oświecicie Edytowane 8 Sierpnia 2018 przez SzymonJestem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8043 #3572 Napisano 8 Sierpnia 2018 (edytowane) Bardzo Ci jej zazdroszczę Namawiam rodziców od lat, no ale...Szyszka to kundel?Jak wy namawialiscie resztę rodziny na psa? Bo ja mam listę w głowie argumentów, ale może mnie oświecicie Szyszka to doberman miniaturka (oczywiście, że kundel). Reszta rodziny, którą trzeba było namawiać, to właśnie byłem ja a przekonało mnie ostatecznie spojrzenie psa, kiedy w zasadzie odwoziliśmy ją do schroniska, po zgarnięciu z ulicy... No i jest natomiast moja matka to straszna psiara, co się bardzo przydaje, kiedy nie możemy akurat zabrać psa ze sobą na jakiś wyjazd Podsumowując: trzeba znaleźć psa w potrzebie i spojrzeć mu w oczy Tylko, że musisz odpowiedzialnie sam przed sobą jeszcze oświadczyć, że się będziesz tym psem zajmował, płacił za weta, zbierał kupy i inne takie - bo to właśnie Twój pies, a nie kogoś innego... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 8 Sierpnia 2018 przez Szyszkops 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonJestem 62 #3573 Napisano 8 Sierpnia 2018 Szyszka to doberman miniaturka (oczywiście, że kundel). Reszta rodziny, którą trzeba było namawiać, to właśnie byłem ja a przekonało mnie ostatecznie spojrzenie psa, kiedy w zasadzie odwoziliśmy ją do schroniska, po zgarnięciu z ulicy... No i jest natomiast moja matka to straszna psiara, co się bardzo przydaje, kiedy nie możemy akurat zabrać psa ze sobą na jakiś wyjazd Podsumowując: trzeba znaleźć psa w potrzebie i spojrzeć mu w oczy Tylko, że musisz odpowiedzialnie sam przed sobą jeszcze oświadczyć, że się będziesz tym psem zajmował, płacił za weta, zbierał kupy i inne takie - bo to właśnie Twój pies, a nie kogoś innego... Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkJeśli chodzi o weta i pieniądze to nie ma zmartwienia, jeśli pies nie zazyczy sobie operacji plastycznych to mogę wydawać na niego pieniądze Co do wychodzenia na dwór i zbierania kup... Problem polega na tym, że ja generalnie często sam w siebie nie wierzę I nie wiem, czy po dłuższym czasie mnie to nie zacznie męczyć :/ A może nie będzie? Tego właśnie nie jestem w stanie powiedzieć. Lubię psy i zawsze każdego glaszcze, więc pod tym względem pies miałby super Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8043 #3574 Napisano 8 Sierpnia 2018 Jeśli chodzi o weta i pieniądze to nie ma zmartwienia, jeśli pies nie zazyczy sobie operacji plastycznych to mogę wydawać na niego pieniądze Co do wychodzenia na dwór i zbierania kup... Problem polega na tym, że ja generalnie często sam w siebie nie wierzę I nie wiem, czy po dłuższym czasie mnie to nie zacznie męczyć :/ A może nie będzie? Tego właśnie nie jestem w stanie powiedzieć. Lubię psy i zawsze każdego glaszcze, więc pod tym względem pies miałby super Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu TapatalkaAleż nie ma problemu - może Cię to męczyć, tak jak męczy czasem mnie, bo ciężki dzień, bo się nie chce, bo coś tam - ważne żebyś się nie dawał zmęczeniu, brał psa i zaiwaniał na spacer na pocieszenie Ci powiem, że Szyszka też nie bardzo lubi długo łazić w deszczu lub w skwarze, wiec w niesprzyjających warunkach pies sam kończy spacer No ale też wszystko zależy od psa... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonJestem 62 #3575 Napisano 8 Sierpnia 2018 Co ile I na ile mniej więcej wychodzisz z Szyszka? Ależ nie ma problemu - może Cię to męczyć, tak jak męczy czasem mnie, bo ciężki dzień, bo się nie chce, bo coś tam - ważne żebyś się nie dawał zmęczeniu, brał psa i zaiwaniał na spacer na pocieszenie Ci powiem, że Szyszka też nie bardzo lubi długo łazić w deszczu lub w skwarze, wiec w niesprzyjających warunkach pies sam kończy spacer No ale też wszystko zależy od psa... Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkWysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach