Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Najlepszy przyjaciel człowieka :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Ciesz się, że nie masz wyżła ;) one potrafią ochrzanić właściciela, kiedy im coś nie pasuje. Nasz ostatnio zrobił awanturę mojej lepszej połowie na dworcu PKP. Po wieczornym spacerze poszedłem z nim po Panią Domu, która wracała do domu pociągiem.  Grzecznie czekał na peronie, ale kiedy tylko Pani wyszła z pociągu zaczęło się wyżłowe gadanie z żalami, ujadanie na właścicielkę przez dobre 2-3 minuty. Ludzie dziwnie patrzyli się na nas, bo z odległości wyglądało i brzmiało jakbyśmy maltretowali psa.

Jak ktoś nie wierzy, na Insta można zobaczyć pudelpointera (tez rodzina wyżłów) o imieniu Tess. Ta to dopiero ma gadane i niezły charakterek.

Edytowane przez KWF

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, KWF napisał(-a):

Ciesz się, że nie masz wyżła ;) one potrafią ochrzanić właściciela, kiedy im coś nie pasuje. Nasz ostatnio zrobił awanturę mojej lepszej połowie na dworcu PKP. Po wieczornym spacerze poszedłem z nim po Panią Domu, która wracała do domu pociągiem.  Grzecznie czekał na peronie, ale kiedy tylko Pani wyszła z pociągu zaczęło się wyżłowe gadanie z żalami, ujadanie na właścicielkę przez dobre 2-3 minuty. Ludzie dziwnie patrzyli się na nas, bo z odległości wyglądało i brzmiało jakbyśmy maltretowali psa.

Jak ktoś nie wierzy, na Insta można zobaczyć pudelpointera (tez rodzina wyżłów) o imieniu Tess. Ta to dopiero ma gadane i niezły charakterek.

Wyobrażam sobie bo miałem czeskiego wyżła Fouska, niesamowicie pocieszne to było stworzenie, ale potrafiła marudzić. 

Shiby za to mało szczekają, praktycznie wcale ale już dziwne odgłosy potrafią z siebie wydawać, w tym krzyczeć potrafią (można zerknąć w yutubach lub innych, dużo tego jest)…ja wczoraj zostałem opieprzony za siedzenie na ławce za długo podczas spaceru…niby wszystko ok siedziała ze mną, ale jak się ruszyłem do dalszej drogi to tak się wydarła na mnie że ludzie patrzyli bardzo dziwnie 🙃

Ciekawe to jest co tam w tych głowach naszych pupili siedzi…

;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, qbapiasek napisał(-a):

Wyobrażam sobie bo miałem czeskiego wyżła Fouska ...

Skąd wziąłeś Fouska w Polsce, czy to był import z Czech?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 godzin temu, KWF napisał(-a):

Skąd wziąłeś Fouska w Polsce, czy to był import z Czech?

Stare czasy to były, kurczę to był mój pierwszy „własny” pies, nawet nie pamiętam dokładnie, ale okolice 2000 roku. Brany w Polsce, gdzieś pod Warszawą z tego co pamiętam, oczywiście z pełnym rodowodem i całkowicie legalnie. To była linia od psa/suki (nie pamiętam) opisanego w książce Zrozumieć Psa. 

IMG_1623.jpeg

;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój wyżeł jest mixem weimara i właśnie fouska. Czasem jest totalnym zaprzeczeniem psa pracującego, tak jest kanapowiecem o silnym własnym zdaniu ale panicznie boi się burzy i wystrzałów, jest terytorialny, jaki drugi samiec w stadzie (rodzinie) broni płci przeciwnej. Za swoją panią tęskni jak jej nie widzi dłużej niż 3 min. Do pyska nie weźmie niczego poza żarciem (swoim ulubionym i warzywami) i czasem piłka tenisowa (tylko dobrej marki), uwielbia przebywać z ludźmi ale na dystans. Rano (o 3-4) urządza sobie mycie pyska i czyszczenie uszu, łap jak kot. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi