satanic 17043 #9476 Posted November 26, 2024 Marcin te psy to chyba te co mają włosy nie sierść to trochę inaczej jest. 3 Share this post Link to post Share on other sites
cordi7 8058 #9477 Posted November 26, 2024 Sporo tez zalezy od klimatu, nasza kotka w PL miala dwa okresy linienia - na wiosne i na jesien. Po przeprowadzce w miejsce z lagodniejszym klimatem (brak wyraznej zimy) sypie sie z niej non stop. Czlowiek na szczescie zonaty, wie juz, ze bitwy nalezy ostroznie wybierac i odpuszczac te z gory przegrane 0 Share this post Link to post Share on other sites
loco50 22417 #9478 Posted November 26, 2024 (edited) 8 godzin temu, kornel91 napisał(-a): Masz 4 psy i piszesz o przywróceniu ustawień po kocie ?? Poważnie masz po kocie większy "brud" niż po 4 psach ?? Ja powoli się przyzwyczajam do sierści w domu i na ubraniach bo zawsze było wszędzie czysto Zdecydowanie. Yorki mają włos jak ludzie, nie gubią jak inne psy. A tu wszędzie, ale to wszędzie biały włos+ wy...ne kwiaty w doniczkach,zrzucane różne rzeczy z szafek i półek, od czasu do czasu coś pobite i wylewana woda z misek. Demon zniszczenia. Jestem coraz bliżej decyzji o pozyskaniu białego dywanika do łazienki 🤣 Do tego jest głucha jak pień, więc ma gdzieś, że coś się wali, hałasuje itp. Edited November 26, 2024 by loco50 2 Share this post Link to post Share on other sites
piku 2100 #9479 Posted November 26, 2024 (edited) @loco50 "Demon zniszczenia" ? A tak ładnie mu z oczu patrzy. Taki biały. Na zdjęciu wygląda prawie jak aniołek. Ale jak za dużo sierci zostawia, to zawsze można wymienić na inny model, np. taki jak ma Szanowny Prezes. Tamten kot sierści raczej nie zostawia 😎 Yorki Yorkami, ale gdzie Zenon? Zabrakło dla niego miejsca w kojcu? Edited November 26, 2024 by piku 0 Share this post Link to post Share on other sites
loco50 22417 #9480 Posted November 26, 2024 Godzinę temu, piku napisał(-a): @loco50 "Demon zniszczenia" ? A tak ładnie mu z oczu patrzy. Taki biały. Na zdjęciu wygląda prawie jak aniołek. Ale jak za dużo sierci zostawia, to zawsze można wymienić na inny model, np. taki jak ma Szanowny Prezes. Tamten kot sierści raczej nie zostawia 😎 Yorki Yorkami, ale gdzie Zenon? Zabrakło dla niego miejsca w kojcu? Zenon na swoim 😁 0 Share this post Link to post Share on other sites
kornel91 88105 #9481 Posted November 26, 2024 13 godzin temu, satanic napisał(-a): Marcin te psy to chyba te co mają włosy nie sierść to trochę inaczej jest. Przemek Yorki to wiem ale Zenon chyba ma sierść 😀 1 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Share this post Link to post Share on other sites
satanic 17043 #9482 Posted November 26, 2024 Może nie gubi😉😅 1 Share this post Link to post Share on other sites
Guest tessio #9483 Posted November 27, 2024 Niech no złape gówniarza. 0 Share this post Link to post Share on other sites
TomcioMiki 70679 #9484 Posted November 27, 2024 1 godzinę temu, tessio napisał(-a): Niech no złape gówniarza. Chciał tylko pougniatać 😁😁😁 0 Share this post Link to post Share on other sites
solti 295 #9485 Posted November 27, 2024 Wszystkie psy mają sierść! Nie ma psów z włosami. Jedynie sierść bywa z podszerstkiem, lub bez. Wypada głównie podszerstek i to on najbardziej kłaczy i uczula. Powiedzcie weterynarzowi, że pies ma włosy, to zabije Was śmiechem😁 1 Share this post Link to post Share on other sites
Osmodeusz 13246 #9486 Posted November 27, 2024 (edited) 12 minut temu, solti napisał(-a): Wszystkie psy mają sierść! Nie ma psów z włosami. Jedynie sierść bywa z podszerstkiem, lub bez. Wypada głównie podszerstek i to on najbardziej kłaczy i uczula. Powiedzcie weterynarzowi, że pies ma włosy, to zabije Was śmiechem😁 Tak nie do końca … Sierść psa składa się z włosa okrywowego i podszerstka. Są jednak rasy mające jedynie włos okrywowy i pozbawione podszerstka. To właśnie takie psy określane są jako psy z włosami. Edited November 27, 2024 by Osmodeusz 1 Share this post Link to post Share on other sites
TomcioMiki 70679 #9487 Posted November 27, 2024 (edited) Godzinę temu, Osmodeusz napisał(-a): Tak nie do końca … Sierść psa składa się z włosa okrywowego i podszerstka. Są jednak rasy mające jedynie włos okrywowy i pozbawione podszerstka. To właśnie takie psy określane są jako psy z włosami. A to??? On jest łysy 😁😁😁 Edited November 27, 2024 by TomcioMiki 3 Share this post Link to post Share on other sites
piku 2100 #9488 Posted November 27, 2024 (edited) 6 godzin temu, tessio napisał(-a): Niech no złape gówniarza. Jaka mina. Wie, że nabroił i będzie kara 🤣 Edited November 27, 2024 by piku 2 Share this post Link to post Share on other sites
Guest tessio #9489 Posted November 27, 2024 Stara oszustka, wie, że jeden sierść z łba nie spadnie 0 Share this post Link to post Share on other sites
solti 295 #9490 Posted November 27, 2024 3 godziny temu, Osmodeusz napisał(-a): Tak nie do końca … Sierść psa składa się z włosa okrywowego i podszerstka. Są jednak rasy mające jedynie włos okrywowy i pozbawione podszerstka. To właśnie takie psy określane są jako psy z włosami. Tak do końca🙂 Sierść psa może składać się z dwóch warstw, bądź z jednej - bez podszerstka. I tutaj masz rację, ale dokładnie to samo już napisałem. Ale nawet wtedy, jeśli sierść składa się tylko z tzw. włosa okrywowego, to nadal jest sierść, a nie włosy. A psy mające taką sierść są określane jako psy z włosami tylko przez laików. Ja nie jestem kynologiem i kiedyś sam tak mówiłem, ale obracając się w towarzystwie psiarzy, w tym też weterynarzy, szybko zostałem ustawiony do pionu. Teraz już wiem, że nie ma psów z włosami, a psy z samym włosem okrywowym to również psy z sierścią. Tyle, że z sierścią bez podszerstka. 2 Share this post Link to post Share on other sites
Valygaar 5646 #9491 Posted November 27, 2024 4 godziny temu, TomcioMiki napisał(-a): A to??? On jest łysy 😁😁😁 Xolo Przepiękne psy, zrobiły na mnie ogromne wrażenie. Ale w naszym klimacie to męka dla psa i właściciela 🤷♂️ 1 Share this post Link to post Share on other sites
TomcioMiki 70679 #9492 Posted November 27, 2024 2 minuty temu, Valygaar napisał(-a): Xolo Przepiękne psy, zrobiły na mnie ogromne wrażenie. Ale w naszym klimacie to męka dla psa i właściciela 🤷♂️ No, fajnie wyglądają. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Jacek K. 1622 #9493 Posted November 27, 2024 5 godzin temu, Valygaar napisał(-a): Xolo Przepiękne psy, zrobiły na mnie ogromne wrażenie. Fakt, wrażenie robią, ale czy są przepiękne ... hmm 1 Share this post Link to post Share on other sites
szuwi 6606 #9494 Posted November 29, 2024 Braliśmy go z pogotowia dla zwierząt z diagnozą, że pożyje kilka miesięcy, a przeżył z nami prawie cztery lata. Teraz na 100% biega w psim niebie. Znowu ma wszystkie zęby, widzi i słyszy, nie ma problemów z robieniem "jedynki", zdrowe serce i trzustkę... Może nawet sterylizacja się cofnie, to jeszcze pofigluje. Super pies. 26 Share this post Link to post Share on other sites
rafalmosty 159479 #9495 Posted November 29, 2024 Nie wiedziałem, że te Border-y lubią aportować kaczki 😉 11 Share this post Link to post Share on other sites
Robnyc 4036 #9496 Posted December 1, 2024 14 ROBERT Share this post Link to post Share on other sites
BAT123 2056 #9497 Posted December 1, 2024 Wyjątkowo dobry kij się trafił😃 11 Share this post Link to post Share on other sites
Lincoln Six Echo 79186 #9498 Posted December 1, 2024 To moja tajna superbroń przeciwko wszelkim skurwyzyńztwom tego świata - Kłujący Element! 14 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Share this post Link to post Share on other sites
Pamiko 7756 #9499 Posted December 3, 2024 7 lat minęło… jak jeden dzień😁 16 Share this post Link to post Share on other sites
Mikas 8444 #9500 Posted December 3, 2024 Wysłane z mojego SM-S908B przy użyciu Tapatalka 10 Share this post Link to post Share on other sites