Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

SphinX

SIHH/BASELWORLD 2011

Rekomendowane odpowiedzi

Jeszcze kilka nowości:

...

Louis Erard Excellence - doskonały !

Jaquet Droz tourbillon - fenomenalny, po prostu majstersztyk zegarmistrzowski ! Z czego wykonany jest transparentny fragment subtarczy godzinowej?

"Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za tego Vulkana z czaraną tarczą dałbym się pochlastać... Serio... :)

"Billy: -I'm scared Poncho.

Poncho: -Bullshit. You ain't afraid of no man.

Billy: -There's something out there waiting for us, and it ain't no man. We're all gonna die..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brzydkie te Tissoty ;)

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9f98625d00590293.jpg

Bardzo fajna, podoba mi się bardziej od podstawowego modelu. Jaka jest na grubość?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brzydkie te Tissoty ;)

Jak dla mnie chrono ma coś fajnego w sobie (dodatkowo ciągnie mnie w stronę czegoś na C01.211), ale zobaczymy jak wypadną na żywo bo póki co zdjęcia kiepskie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Być może faktycznie przez te zdjęcia je tak odebrałem...

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi też te Tissoty zupełnie nie podchodzą, za to Mido jest interesujące, ciekawe jak na żywo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Louis Erard jest super :) wczesniejsze Tissoty byly ekstra.te sa jakies takie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny, ale wolałbym mieszkanie kupić ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kwintesencja zegarmistrzostwa ! Jaka jest przybliżona cena tego zegarka? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale to nie jest HORA MUNDI ;) - która zresztą nie spejalnie mi się podoba.

jeśli Breguet to tylko Tourbillon, najlepiej w tym wydaniu (foto by me):

post-15668-0-32742000-1331832871.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodam jeszcze tylko że HORA MUNDI dostępne jest w trzech wersjach tarczy - amerykańska, europejska i azjatycka.

Warto też poczytać o sposobie działania tego zegarka. Wyróżnia się na tle konkurencji.

Breguet idzie do przodu jak lokomotywa

Linia TRADITION, z której dwa zegarki pokazałem powyżej to moim zdaniem przełom w "szkieletach" . Nie "za darmo" zbierali nagrody za premierę kilka lat temu.

Są też bardzo wierni tradycji co moim zdaniem będzie latami procentowało ale nie nudni co można zarzucić firmom takim jak np. PANERAI czy ROLEX. Mam na myśli małe odstępstwa od designu.

Mozna śmiało powiedzieć że są innowacyjni w swoim tradycyjnym designie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na marketingowca się u nich zatrudnij ;) gadane masz :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kwintesencja zegarmistrzostwa ! Jaka jest przybliżona cena tego zegarka? ;)

Wielka komplikacja - nie wiem - turbiny bez dodatków ponad 100 tys franków. Ten pewnie jest wielokrotnie droższy

"Tradycje" to wydatek rzędu 20 tys Euro

Hora Mundi - nie mam pojęcia ale pewnie koło 25 tys Euro.....

To są moje strzały.... informacje niesprawdzone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak za zegarek, to... grosze ;)

Ciakaw jestem ile takich zegarków jest sprzedawanych w skali roku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tradycja myślę że sprzedaje się bardzo dobrze. Wystarczy pochodzić po międzynarodowych forach. Ludzie mają te zegarki..... To jest siedmiomiesięczna pensja Niemca zarabiającego niemiecką średnią krajową ok 11000 PLN. Dużo, ale może sobie pozwolić - jak jest świrem :-):-)

Komplikację też sprzedadzą ale raczej w taki sposób o jakim mówił manager z IWC w ostatnim wywiadzie Tomka z SIHH

Co do HORA MUNDI - to będzie jak z Tradycją.....

Gdyby dwie główne linie BREGUET, jak linia TRADITION I CLASSIQUE nie mogły liczyć na odpowiednią liczbę odbiorców to byłyby tańsze.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no jasne, również chodze po różnych forach i widze co ludzie mają na nadgarstku. Ale bardzo jestem ciekaw ilu z Was dysponując na dzien dzisiejszy wolną gotówką w wysokości około 25 tys euro przeznaczoną na zakup przyjemności w postaci zegarka by się zdecydowało na taki zakup. Ja osobiscie nie dorosłem do takich cen za zegarek i mając taką gotówke kupiłbym dwa lub trzy zegarki - równie świetne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie logiczne byłoby zakupienie jednego i tak bym zrobił.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak za zegarek, to... grosze ;)

Ciakaw jestem ile takich zegarków jest sprzedawanych w skali roku.

Jednak trochę się sprzedaje. Np. zaprezentowany całkiem niedawno Zenith Christopher Columb (limitacja 25 szt, cena 209 tys USD ) nie jest już dostępny, wszystkie egzemplarze sprzedane.

Gne3o.jpg

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie logiczne byłoby zakupienie jednego i tak bym zrobił.

Dla mnie też :P . Hora Mundi piękny ale mając te 25K Euro chyba jednak poszedłbym w Nautilusa 5980 ;) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednak trochę się sprzedaje. Np. zaprezentowany całkiem niedawno Zenith Christopher Columb (limitacja 25 szt, cena 209 tys USD ) nie jest już dostępny, wszystkie egzemplarze sprzedane.

No tak, tylko tutaj mamy przykład BARDZO małej limitacji. Każdy z 25 klientów którzy kupili te zegarki a chcieliby je teraz sprzedać osiągnęliby ceny wyższe niż za nie zapłacili. Przy takich limitacjach i kosztach zakupu - to jest inwestycja :-)

a zegarki za 25 tys EURO to jednak tylko zbytek a nie inwestycja :-):-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.