Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Klub Miłośników Zegarków Longines

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, gdzie kupię w dobrej cenie Longinesa la grande classique? interesuje mnie taki jak na zdjęciu lub ze złota tarczą. Tylko nowy zegarek.

image.png.674d04dd693a75df67cc5c31b595555e.png

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
W dniu 3.08.2025 o 11:01, kornel91 napisał(-a):

ypXO7J5.jpeg

Gdyby nie brak przeszklonego dekla, to rozważałbym go zamiast Conquesta Chrono.  Jak już kupuję zegarek życia, to ma być wszystkomający 😁. Ale piękny i COSC. Strach zapytać o dokładność, więc zapytam? 🙃 

Edytowane przez mykacz
Literówka

Mam: Casio Edifice EQW-A1110 \ Certina DS-1 Day Date \ Tag Heuer Carrera cal. 1887 \ Longines Conquest Automatic Vintage  \\ Marzę o: Ulysse Nardin Dual Time \ Omega Constellation Globemaster Annual Calendar \ Girrard Peregaux 1966 Dual Time

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
Godzinę temu, mykacz napisał(-a):

Gdyby nie brak przeszklonego dekla, to rozważałbym go zamiast Conquesta Chrono.  Jak już kupuję zegarek życia, to ma być wszystkomający 😁. Ale piękny i COSC. Strach zapytać o dokładność, więc zapytam? 🙃 

Wczoraj wrzuciłem na timegrapher i chyba pokazał maksymalnie w jakiejś pozycji +3s. Przy częstszym noszeniu i leżakowaniu w pudełku robił może +1-2s w ciągu kilku dni. Tutaj właśnie przeszkolony dekiel imo powinien być. 

Aha niestety Conquest Chrono jest wybrakowany 😀 Brakuje mu daty 😀

Edytowane przez kornel91

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, kornel91 napisał(-a):

Wczoraj wrzuciłem na timegrapher i chyba pokazał maksymalnie w jakiejś pozycji +3s. Przy częstszym noszeniu i leżakowaniu w pudełku robił może +1-2s w ciągu kilku dni. Tutaj właśnie przeszkolony dekiel imo powinien być. 

Dzięki. Świetny wynik. Szkoda tylko, że Longines tak frunie z cenami do góry. Ale ich zegarki zawsze mi się podobały. Ja się skłaniam do nowego Conquesta w wersji Marco Odermatt Limited. Ma małą dużą wadę jak dla mnie: brak datownika. Ale negocjuję właśnie rabat i od tego uzależniam zakup. Już zbiłem o 4 k w dół za nowego. Ewentualnie tańsze FC lub ML, które też zbiłem o ponad 2k w dół. Wszystkie to chronografy. 

Mam: Casio Edifice EQW-A1110 \ Certina DS-1 Day Date \ Tag Heuer Carrera cal. 1887 \ Longines Conquest Automatic Vintage  \\ Marzę o: Ulysse Nardin Dual Time \ Omega Constellation Globemaster Annual Calendar \ Girrard Peregaux 1966 Dual Time

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, mykacz napisał(-a):

Dzięki. Świetny wynik. Szkoda tylko, że Longines tak frunie z cenami do góry. Ale ich zegarki zawsze mi się podobały. Ja się skłaniam do nowego Conquesta w wersji Marco Odermatt Limited. Ma małą dużą wadę jak dla mnie: brak datownika. Ale negocjuję właśnie rabat i od tego uzależniam zakup. Już zbiłem o 4 k w dół za nowego. Ewentualnie tańsze FC lub ML, które też zbiłem o ponad 2k w dół. Wszystkie to chronografy. 

I pewnie ciężko będzie zbić więcej. 20% da się zbić więcej tylko przy black FRIDAY czasami na Longinesa 25-30% tylko nie na nowe modele a taki jest właśnie ten Conquest. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale negocjuję właśnie rabat i od tego uzależniam zakup. Już zbiłem o 4 k w dół za nowego.

Jak już koledzy pisali powyżej, gdzieś przy 20% jest bariera negocjacyjna na Longinesy. Jak zbiłeś ponad 20% od ceny na metce to już świetnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, kornel91 napisał(-a):

I pewnie ciężko będzie zbić więcej. 20% da się zbić więcej tylko przy black FRIDAY czasami na Longinesa 25-30% tylko nie na nowe modele a taki jest właśnie ten Conquest. 

3 godziny temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Jak już koledzy pisali powyżej, gdzieś przy 20% jest bariera negocjacyjna na Longinesy. Jak zbiłeś ponad 20% od ceny na metce to już świetnie.

potwierdzam. na świeże modele, które dodatkowo cieszą się zainteresowaniem to jest b.dobra oferta

Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Polecam mniejszych AD. Jak się fajnie pogada to i ponad 20% można dostać na nowe modele 🙂

Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zenskie end linki na szczescie - choc jak dla mnie ten model tylko na gumie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakie to wstryntne xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, dsz napisał(-a):

jakie to wstryntne xD

Oho, troll z tematu Rolexa przeniósł się na Longinesa 😐

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, mariusz1986 napisał(-a):

Oho, troll z tematu Rolexa przeniósł się na Longinesa 😐

tam zaraz troll xD Mario po prostu nie lubię tej marki :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
32 minuty temu, dsz napisał(-a):

tam zaraz troll xD Mario po prostu nie lubię tej marki :) 

A tu jest klub miłośników tej marki, Ty nawet z czytaniem ze zrozumieniem masz problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
Godzinę temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Za 14K ? emoji14.png

Longinesa mogę za mniej niż 12 k zł 😁 

IMG_0646.thumb.jpeg.279f7def41bd13ec8efee1e0f74a384c.jpeg 

Edytowane przez SPS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi